CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4261|Reply: 41

[Tempatan] Mustahil warga Bangladesh mengundi PRU13

[Copy link]
Post time 4-6-2013 08:07 AM | Show all posts |Read mode
  1. KUALA LUMPUR - Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh hari ini menyifatkan dakwaan rakyatnya mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) di Malaysia 5 Mei lalu sebagai tidak masuk akal.

  2. Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh di Malaysia, AKM Atiqur Rahman berkata, pejabatnya tidak mengetahui mengenai dakwaan tersebut.

  3. "Propaganda mengenai rakyat Bangladesh mengundi dalam PRU13 hanyalah rekaan semata-mata oleh beberapa kumpulan yang mempunyai kepentingan tertentu," katanya kepada pemberita.

  4. Menurutnya adalah tidak masuk akal bahawa seramai 40,000 warga Bangladesh dibawa masuk ke Malaysia seminggu sebelum pilihan raya berlangsung untuk mengundi.

  5. Beranggapan ia sebagai 'manipulasi politik', Atiqur berkata, rakyat Bangladesh menjadi pengundi hantu bukan sahaja meletakkan rakyatnya dalam risiko, tetapi turut memberi imej negatif terhadap negara itu.
Copy the Code
http://www.sinarharian.com.my/nasional/mustahil-warga-bangladesh-mengundi-pru13-1.167053

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2013 11:37 AM | Show all posts
mak eh ...tiba2 banyak beginner ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 11:49 AM | Show all posts
Al-Patih posted on 4-6-2013 11:37 AM
mak eh ...tiba2 banyak beginner ...

Belacan army le tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 11:54 AM | Show all posts

takkan ler Duta bangla nak ngaku, bodoh betul newbie belacan army umngok,.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 11:57 AM | Show all posts
SPR barua Umno/BN takyahlah bwk mat Bangla mana ntah utk cover up kes Bangla mengundi ni......be profesionallah gi siasat petisyen2 PRU tu...ada jer dibuat laporan Bangla ngaku mengundi PRU baru2 ni.....barua betullah.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2013 12:06 PM | Show all posts
melia_star posted on 4-6-2013 11:57 AM
SPR barua Umno/BN takyahlah bwk mat Bangla mana ntah utk cover up kes Bangla mengundi ni......be pro ...

Aku cuma nak share news yg aku sendiri rase mcm tak logik bila bace kat paper pagi tadi, aku bkn barua sesape pn... Saje nak share n tgk pandangan rakan2 forum berkenaan isu ni... Kalau nak komen, komen secara matanglah, barulah sama2 dapat bertukar idea bernas, bukan main label sesuka hati sbb aku sendiri pn menolak ahli politik yg kaki rasuah tak kira dtg dari parti mana....

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-6-2013 12:11 PM | Show all posts
walaupun dakwaan tersebut tak logik sama sekali, cai2 PR bukannya dpt bezakan pun antara realiti atau fantasi.. oh well..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2013 12:12 PM | Show all posts
pyropura posted on 4-6-2013 11:54 AM
takkan ler Duta bangla nak ngaku, bodoh betul newbie belacan army umngok,.....

Rasanya ini forum terbuka, jadi tak kesahlah status nubie ke, hingusan ke, senior ctizen ke, ini bukan sekolah rendah yg tetibe tak tentu pasal nak tunjuk kuasa. Patutnye senior citizen mcm korang nilah yg tunjuk teladan hormat kat orang muda, barulah org muda ada rasa hormat kat senior citizen. Ini tidak, tak tentu pasal nak tunjuk kuasa padahal tak ada kuasa apa pun...

Aku cuma nak share news yg aku sendiri rase mcm tak logik bila bace kat paper pagi tadi, aku bkn barua sesape pn... Saje nak share n tgk pandangan rakan2 forum berkenaan isu ni... Kalau nak komen, komen secara matanglah, barulah sama2 dapat bertukar idea bernas, bukannye main label sesuka hati sbb aku sendiri pn menolak ahli politik yg kaki rasuah tak kira dtg dari parti mana....




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2013 12:16 PM | Show all posts
Serangan belacan army sudah bermula. Matilah semua red bean army ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:17 PM | Show all posts
fortiori13 posted on 4-6-2013 12:06 PM
Aku cuma nak share news yg aku sendiri rase mcm tak logik bila bace kat paper pagi tadi, aku bkn b ...

aku bukan ckp ko barua lah....PR dan BN dah failkan petisyen dan minta dibicara/siasat petisyen tu semua.....tp SPR kulu kilir kt media TV 'mempertahankan diri'nya dr tuduhan2 tersebut. Cer duk diam2 dan siasat jer petisyen2 tu dan barulah keluarkan kenyataan. Ni belum apa2 dah berbunyik, bunyik plak ala2 barua kerajaan plak...mana org tak marah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:22 PM | Show all posts
gogo2 posted on 4-6-2013 12:16 PM
Serangan belacan army sudah bermula. Matilah semua red bean army ...


belacan army low IQ main bantai aje, sampai aku pun dia cakap senior citizen...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2013 12:29 PM | Show all posts
melia_star posted on 4-6-2013 12:17 PM
aku bukan ckp ko barua lah....PR dan BN dah failkan petisyen dan minta dibicara/siasat petisyen tu ...

Sorry bro aku silap baca.

SPR ni mmg totok, asek nak side 1 pihak je, bila org cakap dia bias tak ngaku plak....

Election petition ni pun akan ada masalah kalau judge yg dengar petition tu tak fully independant dan tak berani utk decide against the ruling government... penat je file petition kalau akhirnya judicial independence tak ada....

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:35 PM | Show all posts
pyropura posted on 4-6-2013 12:22 PM
belacan army low IQ main bantai aje, sampai aku pun dia cakap senior citizen...

ada peribahasa orang putih yg mengatakan "Never argue with an idiot. They will bring you down to their level and beat you with experience."
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:45 PM | Show all posts
fortiori13 posted on 4-6-2013 12:12 PM
Rasanya ini forum terbuka, jadi tak kesahlah status nubie ke, hingusan ke, senior ctizen ke, ini b ...

come on la. We all 100% sure you're Belacan Army. Just admit it. Cut the crap.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2013 12:53 PM | Show all posts
gogo2 posted on 4-6-2013 12:35 PM
ada peribahasa orang putih yg mengatakan "Never argue with an idiot. They will bring you down to t ...

Tu yang tadi aku dah malas nak reply ko punye post sbb dah terang lg bersuluh sape yg idiot... so quote tu mmg kene benar la dgn tuannya...



Last edited by fortiori13 on 4-6-2013 01:05 PM

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:58 PM | Show all posts
ini apa?

susah sgt nak percaya ada bangla ngundi ...pttuiihh~~

OK......so jika benar (lets just say) iia satu fitnah,
at least kedutaan bangla kena wat countermeasure...

1st........60,000 yg nak dtg nanti ne tlg stop~!!!
ini negara kami....korang perayau boleh blah!





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-6-2013 12:59 PM | Show all posts
gogo2 posted on 4-6-2013 12:35 PM
ada peribahasa orang putih yg mengatakan "Never argue with an idiot. They will bring you down to t ...

Ni bukan peribahasa la, ni quote je, ko pegi sekolah mana ni??? Hahahhahhaha...

Ade hati nak panggil orang idiot, peribahasa dgn quote pn tak tahu nak bezakan, hahhahahahah...

Last edited by fortiori13 on 4-6-2013 01:12 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2013 01:03 PM | Show all posts
ekmal_sorrow posted on 4-6-2013 12:58 PM
ini apa?
susah sgt nak percaya ada bangla ngundi ...pttuiihh~~

Bangla ni dapat RM 500 pun die sanggup ngundi sbb kat negara die kebuluran... Mcm maid kwn aku, dekat2 pilihanraya bukan main pandai nyanyi negaraku, ntah blaja dr mana & tok ape...

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 01:04 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2013 01:07 PM | Show all posts
Magika posted on 4-6-2013 01:04 PM

Semoga segala bukti-bukti yang sahih diterima oleh mahkamah time election petition nnt secara terbuka, tak kira dari mana-mana parti politik pun...

Last edited by fortiori13 on 4-6-2013 01:08 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:32 PM GMT+8 , Processed in 0.075664 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list