CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 13972|Reply: 2

Acara/Majlis Penting/Keramaian Di Sekitar Sabah

[Copy link]
Post time 16-4-2013 09:36 AM | Show all posts |Read mode
Salam All

Cuma nak bagitahu kepada mana-mana individu yg terlibat secara langsung atau tidak langsung atau hanya terdengar/ternampak acara2 penting yang sedang atau akan berlangsung di Sabah ni, bolehlah PM saya atau hebohkan terus ke dalam thread ni ya. Cuma minta tolong jangan pula post mengenai jemputan majlis kawen ka, majlis sunat ka... yang penting, ianya adalah majlis atau acara yang boleh dihadiri oleh semua orang...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2013 04:55 PM | Show all posts
wassalam. dunno dekat tempat lain, but dkt ranau ada satu event 'SUNDUAN DO NUNUK RAGANG' perarakan pakaian tribal suku kaum dusun pelbagai corak, bentuk dan yg pasti, mmg sgt2 menarik (ceh). penyertaan dari stiap zon yg ada di ranau termasuklah zon kundasang. setiap bulan 12 sekitar hjg bln tapi tarikh if nak sure boleh cek dkt portal tourism sabah. tahun ni (2013) tahun ketiga.

time thn pertama rasa agak meriah sbb sana sini d pelusuk pekan ranau mcm2 aktiviti selama seminggu. hari terakhir perarakan ni. tak pernah nmpk pekan ranau sesak dgn orang smpai macam tu. pakaian peserta perarakan pun cantik2. etnik sgt. stiap zon buat persembahan. bukan alang2 tau. smpai x sngka pekan besar ranau yang lowprofile ni blh buat mcm tu. hehe.

p/s tahun pertama zon kundasang menang. time tu sy dgn penari2 sy join. yeay.. juara sulung gitu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2015 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
SAGA 2015 Aatau Sabah Games ke tujuh sedang berlangsung di mana Tawau menjadi tuan rumah. Acara berlangsung d tiga daerah iaitu tawau,semporna dn lahad datu. Bermula 1 jun dn berakhir 6 jun 2015

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 12:23 AM GMT+8 , Processed in 0.084615 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list