CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20797|Reply: 149

MELAKA DESTINASI KU

[Copy link]
Post time 14-2-2013 09:15 AM | Show all posts |Read mode
Sempena CNY Melaka menjadi destinasiku untuk ber outing. Jom kita share foto foto semasa berada di Melaka Bandar Bersejarah ini

PiratesPark

Salah satu tarikan terbaru yang boleh dilihat sepanjang Sungai Melaka ialah sebuah taman tema air bernama Melaka River Pirate Park. Tiga tarikan di sini ialah Ferris Wheel yang sekarang terkenal dengan nama Eye On Melaka, Pirate Ship dan Tramboline Bungee. Tarikan terbaru Melaka kini lebih terkenal di kalangan pelancong dan keluarga.




Last edited by dilaOHdila on 14-2-2013 12:12 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2013 09:24 AM | Show all posts
gambor mana gambor
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2013 11:52 AM | Show all posts
AbukRokok posted on 14-2-2013 09:24 AM
gambor mana gambor

Abu
gambor ada tu....
Jap dilla edit jap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2013 12:15 PM | Show all posts
JALAN-JALAN KE MELAKA


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2013 12:32 PM | Show all posts
lau memalam naik Melaka Cruise akan lalu kat Piratespark ni mesti cun ngan lampu neon kan...










Last edited by dilaOHdila on 14-2-2013 12:39 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2013 12:45 PM | Show all posts
View dari Kinci Air kesultanan Melayu Melaka....


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 14-2-2013 01:02 PM | Show all posts
Sejarah kinci Air Kesultanan Melayu Melaka

Muara Sungai Melaka pula sekali lagi melihat sejarah dicipta di sini dengan pembinaan sebuah Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka setinggi 13 meter. Kincir Air adalah alat untuk menimba dan mengalirkan air dari anak sungai untuk kegunaan pedagang. Lazimnya kincir berbentuk roda dibina di kawasan saluran sungai atau parit yang airnya deras bagi membolehkan pengayuh bergerak dan memusingkan roda. Teknologi kincir air terdapat di Hama di Syria, negara China, India dan Eropah.

Pembinaan semula replika Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka ini melambangkan kehebatan Melaka dan teknologi ketika itu untuk dipertonton dengan lebih dekat kepada para pelancong. Putaran kincir air ini memperlihatkan kitaran kehidupan dan evolusi tamadun manusia akan kekal dan berulang kembali andai ilmu sentiasa dicari dan sejarah dijadikan pengajaran dan panduan.


**Credit to gotomelakainfo


Last edited by dilaOHdila on 14-2-2013 01:05 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2013 02:46 PM | Show all posts
dilaOHdila posted on 14-2-2013 01:02 PM
Sejarah kinci Air Kesultanan Melayu Melaka

Muara Sungai Melaka pula sekali lagi melihat sejarah d ...

Oooohh

kenapa gambor mcm cantik sgt? rasanya mesia ni langit biasanya kaler putih

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-2-2013 03:19 PM | Show all posts
AbukRokok posted on 14-2-2013 02:46 PM
Oooohh

kenapa gambor mcm cantik sgt? rasanya mesia ni langit biasanya kaler putih

waktu tu paneh terik,
kasik naik saturatation sikit jaa BU
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 10:58 AM | Show all posts
letak byk byk la sekali jalan jer aku bagi credit hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 02:25 PM | Show all posts
cantik-cantik gambar Dilla, ada gambar perkampungan Portogis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2013 03:24 PM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 15-2-2013 02:25 PM
cantik-cantik gambar Dilla, ada gambar perkampungan Portogis

Bling tq
aku kali ni gi naik CRUISE, naik Tiang (taming Sari) amik angin (naik bus tak berbumbung)....
best giller bling dapat rasa angin melaka ni hehehehe
jalan jemm pakcik drebbar mogok sejam
puas duk atas bus tetiba hujan...hamik ko



Ni view dari Taming sari





Last edited by dilaOHdila on 15-2-2013 03:29 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2013 03:32 PM | Show all posts
alongarts posted on 15-2-2013 10:58 AM
letak byk byk la sekali jalan jer aku bagi credit hahahahaha

tq along....
nanti aku siapkan entry ni erk
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 10:10 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 10:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 10:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2013 10:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 10:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2013 10:14 PM | Show all posts
Goldkey posted on 17-2-2013 10:11 PM

Goldkey
kat ship ni dulu ada restoran kan?
sekarang ada lagi ke? arituh tak sempat nak naik...urang ramei mbangget
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 10:15 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 8145 Replies : 71
Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Bercerai | Lagi Update Berita - post #133
kakasotong2Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Berce
Views : 8139 Replies : 140
Betul ke ni? Qawiy (Tebuk² Quran) Ada Salahlaku Seksual?
awex^returnsBetul ke ni? Qawiy (Tebuk² Quran) Ada S
Views : 51425 Replies : 322
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 213790 Replies : 5178
[Tahniah] Zahirah + Aiman timang anak kedua, Inara Raisa
doubleA[Tahniah] Zahirah + Aiman timang anak ke
Views : 32554 Replies : 119
On your mark get set go!!
jueazOn your mark get set go!!
Views : 8012 Replies : 6
Binaan rumah memasuki sempadan rumah jiran.Pemilik dalam dilemma
YgBenarBinaan rumah memasuki sempadan rumah jir
Views : 12847 Replies : 51
Bertambah kaya...Emas Dan Logam Berharga RM1.25 Trilion Ditemui Di Sarawak
YgBenarBertambah kaya...Emas Dan Logam Berharga
Views : 2066 Replies : 14
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74834 Replies : 3019
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 30651 Replies : 193

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 03:47 AM GMT+8 , Processed in 0.078829 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list