CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 8216|Reply: 75

Apa yang moderators sembangkan.......

[Copy link]
Post time 26-1-2013 06:50 PM | Show all posts |Read mode
Ada thread yang di khaskan untuk mod, saja je perasaan ingin tau. apa yangdiorang borak kan ek?....
kalau forummer bukak thread borak, mod blh join sekali, tapi bila thread di khaskan untuk mod,  jangan haraplah forummer dapat jengah atau singkap sbb RP 255...RP355....RP497....oops....angka 497 ni buat aku fobia....mcm badi beb.....

korang rasa apa yang diorang sembangkan ek?.....pasal forumer yang selalu kena lokap mcm @lavabilang tu ke?  pasal forumer yang berprofile tinggi & selalu kena banned mcm @BidAnggun13  tu ke?..... .  Sebenarnya ramai lagi yang aku nak senaraikan kat sini termasuklah @jazaa1 , tapi tak yah lah ek......aku pilih yang amatur je......  

Aku dah cari info kat kitab-kitab yang aku jual tu semua, tapi tak jumpa-jumpa.....Cer korang tlg jawabkan soalan yang terngiang-ngiang kat kepala otak aku ni.....jom kita teka apa agak-agaknya moderators tu semua "umpatkan".......
Last edited by jazaa on 26-1-2013 07:04 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2013 07:20 PM | Show all posts
Aku pun teringin nak tau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-1-2013 07:47 PM | Show all posts
AlienGurlz posted on 26-1-2013 07:20 PM
Aku pun teringin nak tau

kan...kan....
yang buat kita nak tau sgt tu sbb letak RP tinggi melangit.....
tak de yang RP 2 ke, RP3....memang forummer cikai mcm aku ni takkan tergapai le gamaknya.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2013 08:08 PM | Show all posts
jazaa posted on 26-1-2013 07:47 PM
kan...kan....
yang buat kita nak tau sgt tu sbb letak RP tinggi melangit.....
tak de yang RP 2 k ...

Hehehehehe.. Mungkin diaorang borak-borak benda biasa je kot..
Kalau nak baca, kenalah jadi cik momod
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-1-2013 08:14 PM | Show all posts
AlienGurlz posted on 26-1-2013 08:08 PM
Hehehehehe.. Mungkin diaorang borak-borak benda biasa je kot..
Kalau nak baca, kenalah jadi cik m ...

kalau borak biasa kenapa letak RP tinggi-tinggi.....tak yah letak RP le kan....

pelawa lah kita join sama....

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2013 08:35 PM | Show all posts
jazaa posted on 26-1-2013 08:14 PM
kalau borak biasa kenapa letak RP tinggi-tinggi.....tak yah letak RP le kan....

pelawa l ...

Kalau letak RP rendah, tak dapatlah momod2 semua nak mengumpat  ̶j̶a̶z̶a̶a̶
Heheheh.. Tak adalah.. Ada la tu rahsia diaorang yang orang berpangkat rendah macam kita ni tak boleh masuk campur
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-1-2013 08:45 PM | Show all posts
Abang aku kata diaorang ada juga berbincang pasal forumers yang bermasalah.. Tak tahu la sekarang macam tu lagi ke atau dah berubah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-1-2013 08:52 PM | Show all posts
AlienGurlz posted on 26-1-2013 08:45 PM
Abang aku kata diaorang ada juga berbincang pasal forumers yang bermasalah.. Tak tahu la sekarang ma ...

Siapakah abg gurlz tu?......
Apakah abg gurlz mod yang bermasalah?.....

Gurlz.....
mcmana gurlz buat huruf potong-potong tu....tak jumpa le pulak icon tu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2013 09:23 PM | Show all posts
jazaa posted on 26-1-2013 08:52 PM
Siapakah abg gurlz tu?......
Apakah abg gurlz mod yang bermasalah?.....

Haha.. Tak adalah.. Dia tak ada masalah pun.. Dia bekas moderator je..
Oh, ayat potong-potong tu memang tak ada dalam ni. Kena masuk kat sini










Panggil AG je senang.. Payah nak taip gurlz, gurlz ni.. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2013 09:59 PM | Show all posts
ngumpat
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2013 10:03 PM | Show all posts
takut kena attack la tuu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2013 02:33 PM | Show all posts
BidAnggun13 posted on 26-1-2013 09:59 PM
ngumpat

kan...kan....
aku pun ingat diorang mengumpat BA.....
Kutuk rapat....diorang ingat malaikat tak blh dgor kot letak RP tinggi-tinggi....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2013 02:35 PM | Show all posts
lavabilang posted on 26-1-2013 10:03 PM
takut kena attack la tuu...

kunci rumah pakai solex besar gajah ek?.....




:jap lagi mimik dtg kurung kau laba.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2013 05:44 PM | Show all posts
calling @medangmru  



**Aku kalau pertanyaan pasal thread & mod, aku suka tanya medangmru....
    medangmru sporting ooo......selalu bagi aku kacang putih dulu..... Last edited by jazaa on 27-1-2013 05:48 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2013 05:50 PM | Show all posts
AlienGurlz posted on 26-1-2013 09:23 PM
Haha.. Tak adalah.. Dia tak ada masalah pun.. Dia bekas moderator je..
Oh, ayat potong-poton ...

Baguslah dia dah tak jadi mod kan Gurlz kan.....
kalau tak dia mesti serumah dengan depa tu......
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2013 06:26 PM | Show all posts
jazaa posted on 27-1-2013 05:50 PM
Baguslah dia dah tak jadi mod kan Gurlz kan.....
kalau tak dia mesti serumah dengan depa tu...... ...

Hahahahaha.. Jazaa tak teringin jadi mod ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-1-2013 06:35 PM | Show all posts
jazaa posted on 27-1-2013 02:33 PM
kan...kan....
aku pun ingat diorang mengumpat BA.....
Kutuk rapat....diorang ingat m ...

Ada sorang ex mod bg tau aku..... thread cafe tu mmg tpt utk mod discuss sesama dorang psl bod yg dorang jaga, psl forumer yg bermasalah..... mcm tu la...... aku assume tpt ngumpat sesama dorang la..... plus gossip2......  

Ko cer tanya kt thread komplen ..... suh mod jawab sendri.....lain bod mesti lain peraturannya.....ikut gaya mod la... bod tpt aku lepak selalu, mod ada ala2 gila kuasa..... nk tunjuk buat keje la tu, skit off topic nk tolak kredit.... thread berlambak tak sesuwai dlm bod tu xde plak nk transfer or kunci...... berlakon je tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2013 07:10 PM | Show all posts
BidAnggun13 posted on 27-1-2013 06:35 PM
Ada sorang ex mod bg tau aku..... thread cafe tu mmg tpt utk mod discuss sesama dorang psl bod yg  ...

Oooo....tempat mod berdiskus.....
Baguslah kan....iyalah nak handle thread ni bukan senang.....kalau layan budak kecik, diorang cepat paham, ni nak kena layan orang tua, tambah-tambah yang seusia laba tu.....

Sebab tu lah diorang katup pintu tak bagi orang dengor ek....letak RP beratus-ratus....
Tapi kalau kita rasuah mod tu, diorang blh bagitau tak.....

-Memang ada je mod yang kepala angin ni BA....bila time meroyan dia, pitam gak kita dibuatnya....
- Pastu double standard..yang tu aku tak suka tu,..kalau nak chantas, kau chantas lah satu negeri, ni pilih-pilih kepala le pulak...
- Lagi satu kalau mod yang lepas cakap, ikut suka suki dia je nak menaip.....mana blh mcm tu kan?????...mentang-mentang lah dia ada pangkat.....
-  Tapi yang aku tak blh terima kan, kalau mod dok kaitkan forummer tu dengan background dia....aku kekadang baca komen-komen mod terkedu aku di buatnya....kita sepatutnya komen apa yang di tulis je, bukan komen orang tu.....betul tak BA?...
masa muda-muda dulu aku lepas grad je, aku kerja dengan company mat salleh...so diorang memang practicekan- jgn komen orang tu tapi komen idea yang dia bagi kalau tak setuju..... bila kita buat mcm tu...aman je....tak de nak masam muka ke....nak sentap ke..iyalah....hati orang ni nak kena jaga kan.....

Aku pun kekadang komen memang pedas je tapi sbb aku rasa forumer tu memang muka mintak pelempang.....sbb tu ayat aku mcm nak lempang....

OOO...jadi dah terjawablah persoalan aku yang nak tau sgt apa ke bendanya diorang sembangkan....
aku ingat diorang berdiskus minggu ni nak jumpa kat mana, rumah sapa, buat potluck ke.... sbb aku sellalu ingat mods ni semua rajin buat gathering...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2013 07:17 PM | Show all posts
AlienGurlz posted on 27-1-2013 06:26 PM
Hahahahaha.. Jazaa tak teringin jadi mod ke?


jadi Mod?.....
Tanak...tanak.....mintak ampun....
Jadi mod ni bukannya best Gurlz....
Tak blh nak komen orang, tak blh nak provoke orang, maklumlah, kenalah jagai tatasusila kan....

Tu...hang tengok Mod sekai tu....kan dah sopan je sejak jadi mod ni....
Ayat-ayat dia pun berlapik-lapik tau...tak mcm dulu....
Aku salute kat mod sekai......

Lagi satu kan...
jgn ingat senang jadi mod ni Gurlz....salah gaya kena badi....
Tu ha....mcm mod Darsita, sampai 3 keturunan tak habis-habis  lagi kena maki dengan orang sewel...kesian lak aku tengok... Last edited by jazaa on 27-1-2013 07:18 PM

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2013 09:14 PM | Show all posts
jazaa posted on 27-1-2013 07:17 PM
jadi Mod?.....
Tanak...tanak.....mintak ampun....
Jadi mod ni bukannya best  ...

Hahaha.. Tapi ada juga mod yang gila kuasa kan..
Amboiii.. Macam nak bodek mod sekai je..
Tapi memang betullah pun.. Mod sekai memang ok
Hehehe.. Aku pun tak faham kenapa orang tu tak habis-habis lagi marah kat mod Darsita..
Yang jadi mangsa terbaru ialah mod perang_sivil

Tapi kenapa tak ada seorang mod pun yang masuk bagi komen ye?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

18-4-2024 06:20 AM GMT+8 , Processed in 0.116815 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list