CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 11679|Reply: 79

hb wat perangai.....

[Copy link]
Post time 7-1-2013 11:26 AM | Show all posts |Read mode
malas la nk berbasa basi nie ai terus je ngn prob ai....

smlm terbaca fb hb nyer history chatting/msg...

antara dia ngn pompuan yg dia suka mase bljr dulu, kite pggl H...
kisahnya mase bljr dulu hb suka kat si H nie n suh kawan dia bg taw H yg hb nk berkenalan,
tp kawan hb salah org dia sampaikan pesanan hb kat kawan H, kt pggl M...
so nk x nak hb kapel la ngn M sbb dah terberkenalan n H pun dah kapel mase tuh....
pas break ngn M dia kapel ngan i n pas 6 yrs kitowang kawen sampai skang..

ok dah flash back....
antara msg2 hb i yg wat i sgt sakit ati ialah :
1) dia pggl H sayang (ngn ai pun dia x pggl syg lepas kawen)
2) ajak pompuan tu jumpe.... (pompuan tu x nak jumpe)
3) suh pompuan tu picit kepala dia bile dia demam (rs nk sepak jeeee)

this part yg paling sakitkan ati ai ...really hurt me...

4) hb ckp ngn H yg dia terkilan x dpt kapel ngn H lepas H break ngn bf dia, padahal ms tu dia br kapel ngn i....
5)sabtu lepas ai suppose kn keje.. then hb ckp ok la klu ai kj dia nk jumpe x-housemate dia, so i ok je.... tp jumaat mlm ai ckp ngn hb x jd kj la sabtu sbb kj dah settle, hb mcm frust la sbb igt dpt kuar.....tp pas ai bc msg fb dowang br ai taw rupa2nya dowang plan nk jumpe sabtu tuh.....(da ada improvement ajak pompuan jumpe, case sblm nie setakat menggatal kat msg/fb je)

dr msg2 dowang yg awal2 tu hb ai yg beria2 mengayat,H rilex je.... lupa nk bg taw H dah cerai..
tp makin lama H pun mcm cair je... pompuan kan.. keras2 kerak nasi...
ai x salahkan pmpuan tu.. my hb yg menggatal...

lg pun nie bkn kali pertama dia wat... dah byk kali....
ai taw dia cuma nk test market dia masih laku o not...
tp klu x cantas awal2 bercambah plak benih2 cinta kan.....
yg dulu ai berjaya kantoikan dia siap ngn warning lagi.. tp x serik2.....
kli ni ai x nk kantoikan dia ai nk tgk perkembangan cite nie.....
sbb klu ai kantoikan dia, dia mungkin akan guna medium lain tuk berkomunikasi.....
skang nie pun dia asik delete msg hp dia tp i check kat history hp tu memang ada bermsg2 ngn H.......

skang nie mmg moody gilerrrr....

my hb mmg hb yg baik.. kj rumah dia tolong, tolong jaga anka..... menantu yg baik.. smua sedara mara ai suka dia...
and i mmg bukan wife yg baik sbb malas wat kj umah, malas jaga ank... i jenis kasar.. ckp mn ada lembut2.... tp x kuang ajar la.... ntah la mungkin pd dia ai x hormat dia kot.. asik bangkang dia je.....

tp itu x bermakna dia leh cr lain......

so smlm ai berazam akan berubah, ai x nk dia bagi alasan untuk cari lain...
start smlm ai dah start rendah kan sore.... masak... lebihkan wat kj umah.. lebih kan jaga ank....
this time ai x nk merajuk2 lagi mcm dulu.. coz i noe hb ai akn boring asik nk pujuk je.....

ai nk tny  ape lagi yg patut ai buat? shd ai bg taw dia yg ai dpt pasal mende nie....

smlm ada gak tny dia, thn nie u dapat byk brg baru ape lagi yg u nak.. dia ckp dlm nada main2 nk mama baru (wife)
so ai ckp ngn dia klu ai izinkan u nk ke.. dia senyum je....
tapi klu dia betul2 buat.... selamat tinggal la jawabnya....



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2013 11:43 AM | Show all posts
nak cite je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 11:47 AM | Show all posts
FB PUNYE Pasal...

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 11:48 AM | Show all posts
1. ko bagtau dia yg dia dah kantoi ngan H bermesej2 dalam FB.. yg ni kena bagitau dgn loud and clear
2. ko bgtau mak pak dia yg somi ko ada bunga2 nak kawin dua..
3. ko ugut dia yg dia takkan dpt anak2 kalo terus bergeli2an hingga menyebabkan perceraian.. kalo dia ayah yg baik dia akan fikir panjang..

pandangan peribadi dan bisibodi aku:
tak taula die bebetul ke memain ngan H tu.. nak kawin ke tak, tapi kalo jadi kawin dan somi mampoo apa salahnya.. dan kebanyakan kes bergeli2an ngan kekasih lama ni mostly akan kawin juga.. kira cinta lama harus direalisasikan gitu.. just prepare ajela nanti apa2 yg patut.. kalo betul jadi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 11:55 AM | Show all posts
epysha posted on 7-1-2013 11:43 AM
nak cite je ke?

nk cerita sbb sakit atii sssgggtttttt............

n nk mintak advice dr kakak n abg2... ape lg yg patut ai wat.. additional info......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 12:02 PM | Show all posts
ParinAmat posted on 7-1-2013 11:48 AM
1. ko bagtau dia yg dia dah kantoi ngan H bermesej2 dalam FB.. yg ni kena bagitau dgn loud and clear ...

1. ko bagtau dia yg dia dah kantoi ngan H bermesej2 dalam FB.. yg ni kena bagitau dgn loud and clear -
2. ko bgtau mak pak dia yg somi ko ada bunga2 nak kawin dua..
3. ko ugut dia yg dia takkan dpt anak2 kalo terus bergeli2an hingga menyebabkan perceraian.. kalo dia ayah yg baik dia akan fikir panjang..



1) klu ak kantoikan dia.. aku takut dia guna medium lain yg aku x leh chk lagi dowang nyer chatting... cthnya call dr opis or email opis dia......... sbb aku dah pernah kantoikan dia sblm nie...... pastu aku x leh trace dah.....tp yg sebelum nie aku percaya dia saje je nk test market n stop mcm tu.. mcm mn aku taw?? itu wife nyer instinct......

2) bg taw kuarga dia?? mak pak dia dah cerai.. pastu mak dia kawen lain jd bini nomot 2... makcik dia pun jd bini nomot 2 madu dia siap bestpren dia lagi.. ko rase dowang kisah x?

3) yg nie aku mmg dah wat.... tapi aku akn remind dia skali lagi, thx sbb igt kan aku.... sbb dia mmg syg kan ank2.... lebih dr syg kan aku..

patutlah dia x menggatal ngn budak2 practical kat opis dia rupanya dia dah ada magsa lain... ak mmg rase pelik dr awal2 lagi.. tu pasal ak investigate fb dia.....
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 7-1-2013 12:04 PM | Show all posts
ak x rase dia sanggup bercerai (rasenya la)... tp klu benih2 tu bercambah ????
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 12:17 PM | Show all posts
shida81 posted on 7-1-2013 12:04 PM
ak x rase dia sanggup bercerai (rasenya la)... tp klu benih2 tu bercambah ????

bkn kali pertama ... tt dah bg warning ... err ... lelaki kalo dia nk, wife warning caner pon x jln. se lg yg penting ... lelaki x suke pompuan yg x lemah lembut ... walopon x kurang ajar, esp si isteri. sudah cukup alasan dia cari spare ... dia maybe x mintak cerai,  tp akan tmbh cawangan ...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2013 12:25 PM | Show all posts
shida81 posted on 7-1-2013 12:02 PM
1. ko bagtau dia yg dia dah kantoi ngan H bermesej2 dalam FB.. yg ni kena bagitau dgn loud and cle ...

org lelaki ni kena timbulkan rasa empathy je.. mebi dia jenis gedik2, tapi ko rasa dia leh pegi lebey jauh ke? ntahle itu tentunya ko lebey mengetahui.. aku rasa tiba masanya ko libatkan dia dlm perasaan ko, kecintaan ko, perhatian ko.. kadang2 bila kita terlalu byk masa habiskan dgn benda2 rutin seharian mcm soal anak, umah, makanan2.. kita jadik kurang masa ngan somi sendiri.. cuba la korang gi cuti bersama.. jgn biar dia duk depan pc sorang2.. mungkin dia tak nampak ko exciting/loving mcm dulu.. yela dia pon tak sanggup nak mintak lelebey mebi kesian tgk ko berhempas pulas ngan rumah dan anak lagi.. so dia cari keseronokan diluar..

ok disebabkan dia sayangkan anak2, harusnya dia ngerti tentang risiko kehilangan anak2 beliyau.. pasal mak dia dah mcm tu mebi mak dia akan galakkan lagi.. ntahle aku tak brp pasti ttg mak dia melainkan aku jadik adik beradik ngan somi ko..

part kantoikan mesej tu, aku rasa ko dah cuba yg terbaik utk pastikan ko takde saingan dlm hidup berumahtangga.. org lelaki kalo nak membohong dan mencurangi istri , istri tetap dapat hidu pergerakan/kelainan yg ada pada somi.. apa yg leh aku fikirkan.. cuba ko gi ambush waktu dia janji ngedet ngan H tu.. ala2 serbuan gitu, bawak kakak or abg ko skali.. ala2 mcm terserempak gitu, so somi ko takleh detect la cemana ko leh tau pergerakan beliyau.. amacam bernas cam padi BERNAS tak idea aku?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 12:29 PM | Show all posts
missus_meow posted on 7-1-2013 12:17 PM
bkn kali pertama ... tt dah bg warning ... err ... lelaki kalo dia nk, wife warning caner pon x jl ...

mungkin gak.... tu yg tgh bengang sgt nie....... ada sesetengah tabiat mmg x leh ubah ...
dr sebelum kawen rupanya dia wat mcm nie.. nie pun ai taw lepas kawen dia tercerita.....
mase tgh kapel ngn ai dia still kuar ngn pompuan lain...... mase dia cite tu ai wat muka rilex je ai x nk marah2 sbb nnti dia x cite tp dlm hati membara.......

mcm ai gak tebiat pemalas ngn degil susah nk ubah... ai taw tu ....skang n tgh struggle nk ubah pangai malas n degil....

tp yg ai rase payah nk ubah ialah ai suka nk bangkang dia... sbb kekadang ape yg dia ckp tu mcm x rasional je bg ai.....

tu pun dia x suka .. ai taw gak... tp ape dia ckp mmg x munasabah, mmg nk kena bangkang ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 12:41 PM | Show all posts
ParinAmat posted on 7-1-2013 12:25 PM
org lelaki ni kena timbulkan rasa empathy je.. mebi dia jenis gedik2, tapi ko rasa dia leh pegi le ...

org lelaki ni kena timbulkan rasa empathy je.. mebi dia jenis gedik2, tapi ko rasa dia leh pegi lebey jauh ke? ntahle itu tentunya ko lebey mengetahui.. kalau ikut record dia yg terdahulu, dia mmg x bani wat... tp yg nie... cinta x kesampaian.... x taw lagi... n financial dia pun semakin stabil skang nie..... tu yg aku gusar.......

aku rasa tiba masanya ko libatkan dia dlm perasaan ko, kecintaan ko, perhatian ko.. kadang2 bila kita terlalu byk masa habiskan dgn benda2 rutin seharian mcm soal anak, umah, makanan2.. kita jadik kurang masa ngan somi sendiri.. cuba la korang gi cuti bersama.. jgn biar dia duk depan pc sorang2.. mungkin dia tak nampak ko exciting/loving mcm dulu.. yela dia pon tak sanggup nak mintak lelebey mebi kesian tgk ko berhempas pulas ngan rumah dan anak lagi.. so dia cari keseronokan diluar.. sebenarnya aku yg rse mcm nie.... last mth aku ada bg taw dia pasaan aku, ak rase dia dah x sygkan aku asik kj je n ank2 bla bla (ms tu ak x taw kes nie).. so dia cadangkan kitowang g dating.... n dia pun da lebih tjkkn syg kat aku.. mcm peluk cium la.... dia ckp dia sygkan aku mcm dulu lagi..... tp lepas kes nie..... aku rs geli n tetipu...... laki aku mmg cepat boring..... ak x kisah dia nk geli2 tp kena la taw limit......  ak filter gak mn kes geli2 dia, yg mn kena monitor yg mn aku blh tutup sebelah mata

ok disebabkan dia sayangkan anak2, harusnya dia ngerti tentang risiko kehilangan anak2 beliyau.. yg nie pasti
pasal mak dia dah mcm tu mebi mak dia akan galakkan lagi.. ntahle aku tak brp pasti ttg mak dia melainkan aku jadik adik beradik ngan somi ko.. no comment

part kantoikan mesej tu, aku rasa ko dah cuba yg terbaik utk pastikan ko takde saingan dlm hidup berumahtangga.. org lelaki kalo nak membohong dan mencurangi istri , istri tetap dapat hidu pergerakan/kelainan yg ada pada somi.. apa yg leh aku fikirkan.. cuba ko gi ambush waktu dia janji ngedet ngan H tu.. ala2 serbuan gitu, bawak kakak or abg ko skali.. ala2 mcm terserempak gitu, so somi ko takleh detect la cemana ko leh tau pergerakan beliyau.. amacam bernas cam padi BERNAS tak idea aku? ak pn terpikir mcm nie tp aku nk bw best pren aku .... ak ada terbc kt porum nie pasal si somi letak perantu dlm beg bini dia sbb nk chk mn bini dia g..... mn ek nk cr peranti tu? sbb ak yakin laki aku akan plan lg nk jumpe pompuan tuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 12:45 PM | Show all posts
shida81 posted on 7-1-2013 12:29 PM
mungkin gak.... tu yg tgh bengang sgt nie....... ada sesetengah tabiat mmg x leh ubah ...
dr sebe ...

trylah slow talk ngan suami ... maybe  dia terasa tkilan sbb dolu2 tlepas bkenalan pompuan tu ... thats fate ... n mungkin dia terasa now pompuan tu dah bcerai, fate jugaklah utk mereka jumpa smula ... slalunye yg x dpt tulah yg diidam2 kan ...

bangkanglah secara bhemah ... suara maintain lembut gitu ... jgn lupe senyum2 ... mata tu ala kelip2 camni ...

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 12:48 PM | Show all posts
berjaga2 ler.. dia dh jumpa cinta hati dia semula yg dh kembali single.. possible utk dia insist nk kawen tu ADA. especially bila ko kata dia lbh sygkan anak lbh dr ko sndiri...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 12:53 PM | Show all posts
shida81 posted on 7-1-2013 12:41 PM
org lelaki ni kena timbulkan rasa empathy je.. mebi dia jenis gedik2, tapi ko rasa dia leh pegi le ...

nak warning pompuan tu pon rasanya tak berapa kena, sbb somi sendiri yg duk geli2.. ntahle aku rasa eloknya ko kasitau reverse psyco gitu.. offer dia kawin lagi.. mesti dia hepi..

ataupon leh cuba dialog dan senario camni..
"nak ada mama baru sangat2 ke? apa awak rasa saya ni tak hot mcam dulu ke?"..
make sure nada tu supan dan lembut smbil tangan kanan pegang pisau daging..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 01:00 PM | Show all posts
missus_meow posted on 7-1-2013 12:45 PM
trylah slow talk ngan suami ... maybe  dia terasa tkilan sbb dolu2 tlepas bkenalan pompuan tu ...  ...

ermmm..... maksudnya kn bg taw dia ke ai da bc fb dia???
maksudnya dia just nk xpress feeling dia? i paham... s patut x ai biarkan dulu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 01:04 PM | Show all posts
biksu posted on 7-1-2013 12:48 PM
berjaga2 ler.. dia dh jumpa cinta hati dia semula yg dh kembali single.. possible utk dia insist nk  ...

noted ....

dulu aku xtive join bod nie... sambil2 tu cite ngn laki aku pasal prob2 kat bod nie.. n siap warning dia lagi jgn wat hal..... laki marah dia ckp wat pe bc mende2 mcm nie.... buat ak pikir yg dia pun kan wat mende x baik.. dia so aku stop join bod ni sbb x nk terpengaruh sgt ngn cite2 kat sini.. tp akhirnya aku plk bk cite kat sini.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-1-2013 01:05 PM | Show all posts
ParinAmat posted on 7-1-2013 12:53 PM
nak warning pompuan tu pon rasanya tak berapa kena, sbb somi sendiri yg duk geli2.. ntahle aku ras ...

.....

terbayang muka dia senyum2 semalam mase aku offer dia kawen satu lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 01:07 PM | Show all posts
pening baca sebab banyak short form/bahasa sms, macam budak darjah 6 gagal upsr.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 01:14 PM | Show all posts
shida81 posted on 7-1-2013 01:00 PM
ermmm..... maksudnya kn bg taw dia ke ai da bc fb dia???
maksudnya dia just nk xpress feeling  ...

kalo tt pandai, x pyh ckp pon dah kantoi baca fb dia ... dia sendiri akan cite .... camne caranya ... tt lbh knl suami tt style dia camne. dr cite tt, meow rs, tt x cayakan suami ... sbb tu dah jd spy x tlatih ... intai fb tu. n tt pon tau, suami tt ni dr zmn bujangnya ms kapel ngan tt  pon dia ade spare ... so menda2 ni dah bcambah2 skarang ...

kene bina balik trust tu ... sbb tu meow cdgkan slow talk ... tt kate suami tt ni baik ... baikke kalo seorg lelaki bgelar suami berahsia2 tntg pompuan lain dr isteri? pd meow, korang berdua perlu ubah sikap ... n korang berdua perlu setuju nk berubah sikap. kalo x, nothing will work. sila jgn bg warning kat suami. ia mcabar keegoaannya sebagai lelaki n sbgai suami. tt cabar dia, tt pasti kalah.

n meow x faham camne tt boleh ok suami nk bgeli2 tp dgn limit ... lelaki bgeli2 ni tau limit ke?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 01:14 PM | Show all posts
Odyman posted on 7-1-2013 01:07 PM
pening baca sebab banyak short form/bahasa sms, macam budak darjah 6 gagal upsr.

ye ker? rasenya ramai je yg guna short form mcm nie......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 04:23 PM GMT+8 , Processed in 0.120687 second(s), 55 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list