CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 268502|Reply: 1122

[KOLEKSI] Kisah Seram dari Buku 555 Penulis oleh theflash-thread sudah tamat-

  [Copy link]
Post time 6-1-2013 09:23 PM | Show all posts |Read mode
salam sejahtera.
bertemu kembali.
nama saya theflash aka man. ini kali kedua saya menulis di board misteri.setelah sekian lama menjadi pengomen.
bagi yang pernah membaca kisah saya "Misteri Penampakkan Tokong Siam di depan Rumah" http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=692487
saya ucapkan berbanyak terima kasih.
   
di sini saya akan mula bercerita tentang kejadian misteri dan seram malah ada sesetengahnya aneh. di salah sebuah sekolah di Ipoh ( malah miungkin saya akan menceritakan tentang sekolah2 lain.)
tujuan saya bercerita, adalah untuk berkongsi dengan masyarakat. tentang apa yang pernah saya alami dan kisah2 ini kebanyaakkan nya dari cerita kawan2 cikgu dan ada sesetengah terkena pada saya sendiri!
   
harap anda semua terhibur dengan tulisan saya.
saya sedaya upaya akan bercerita sebaik mungkin. moga kalian semua faham .apa yang cerita yang saya cuba sampai kan..

  

semua cerita saya adalah berdasarkan pegalaman dan ianya benar benar berlaku........
  
  
Kejadian Padil di ganggu pontianak.
  
  
nota kaki - "aku" di dalam cerita ini adalah Padil. Saya menceritakan semula di dalam bentuk bacaan berdasarkan penceritaan beliau kepada saya.
  
  
Kisah ini berlaku sekitar tahun 2004. zaman ini. zaman aku amik STPM
aku boleh di katakan super senior di sekolah ini. dari form 1 hngga form5 dan kemudian hingga form6 aku lepak di asrama
aku berasal dari Pekan SLim River. tak jauh dari Ipoh..
di asrama. aku ,menjawat jawatan sebagai Penolong Ketua Umum,jawatan num dua dalam organisasi asrama.
  
sememangnya. sekolah aku ini. boleh di kategorikan. sekolah yang lama.
sekolah melayu pertama di Ipoh.
  
hari minggu adalah hari paling bahagia bagi budak2 asrama. tnayalah mana2 budak asrama
OUTING! BOLEH BALIK KAMPUNG! MAKAN SEDAP LAUK NASI MINYAK! bla bla bla
dan sebagai kebanyyakan budak asrama.
aku keluar pada hari Sabtu tersebut. seperti remaja lain.pergi ke cyber cafe.
zaman itu zaman Ledakan MYSPACE!
gila myspace. siapa yang tak gila myspace ketika itu!
  
  
aku balik agak lewat.
jam 8 baru aku pulang. dan aku terlepas lauk nasi minyak!
arghh. takpela. aku dah beli maggi dan dah melantak nasi goreng tadi.
sampai sahaja di dorm ....
  
" Meor. mana yang lain?" tanya aku
  
"ramai balik beb. ngada la dorg. rindu mak bapak" perli mior.
  
"bior la mior..org ada mak bapak" celah Azuan. ntah datang dari mana suara itu. agaknya dari celah2 katil
(Azuan memang gemar lepak celah2 katil. nak caj hp. kalau warden datang.senang nak caver katenye)
  
aku tersenyum memerhatikan gelagat kawan2 aku.
  
jam hampir 12malam.
tv tiada cerita yang menarik. jumlah penonton malam itu memang kurang..
berbanding minggu lepas. ramai budak2.
dorg memg pakat balik...
  
dorm aku menempatkan semua pelajr senior
ya dorm aku semua form 5 dan form 6.
nak elakkan gejala buli kata warden
  
hampir jam 2am. aku melepak di kaki lima.
menghisap rokok. rasa bebas. budak2 junior takde
nanti mati aku di repotnya pada CIkgu Amir
  
aku lapar
ini lah maslah duduk di asrama.cepat lapar
aku mula menyelongkar loker aku
aku capai Meggi Ruski perasa tomyam
  
kitorg panggil Meggi Neraka
sebab pedas die melampau!!!!!
tak percaya.pegi la cari
  
turun kebawah. pegi ke watercoller. isi,rendam dan makan
jam 240 aku bercadg untuk masuk tidur..
sedang aku hendak menyusun bantal..
perut aku terasa sakit
  
"argh.. ni yang malas makan ruski ni" bebel aku seorg diri.
  
kedengaran Mior ketawa dari bawah.
tak tidur lagi rupanya
  
aku jenguk kebawh; kelihatan mior sedang bergayut dengan awek
  
"teman aku wei!"
  
"ahhh! maalas. aku tgh on call ni. busuk la padil teman ko berak"
  
aku malas nak menyambung percakapan.
perut dah tak tahan..
  
aku segera mengambil baldi dan menuju ke tandas....
  
sejuk.
tandas malam itu sunyi.
tiada budak2 overtime basuh baju senior...
dan aku sedikit cuak semasa melangkah masuk....
  
kebetulan. tandas faveret aku terletak di hujung.
sebab apa faveret? air laju. getah panjang dan agak bersih kurang lumut2
mungkin org jarang pergi. semua pergi tandas belah2 depan
  
cangkung
lepaskan apa yang patot.
kelihatan dari atas para tandas. ada senaskah majalah.
Majalah Gempak la ni!
getus aku dalam hati!
  
aku pastikan tiada yang nak keluar.( hahaha)
dan dengan kadar yang cepat aku cuba mencapai majalah tersebut
  
aku meletakkan tangan untuk menggapai!!
  
  
TIBA TIBA!!!
AKU MERASAKAN TANGAN AKU DI PEGANG DARI ARAH TANDAS SEBELAH!!!
  
SEMACAM ADA YANG MAHU MENGAPAI MAJALAH YANG SAMA.!!!!
  
SEMEMNAGNYA AKU NAMPAK TANDAS SEBELAH TERBUKAK
TIADA ORG
  
DAN AKU MULAI MERASA KAGET..
  
"AHH SUDAH...SIAPA LAK NI"
  
HAAAAAAAA ni mesti mior nak wat dajal kat aku!
  
"wei mior!! aku baling taik ni ke sebelah kang....!" jerit aku.
dengan harapan mior lari.
sebab aku memg di kenali sebagai gila2 dan aku penah buat benda yang aku cakap td!
  
senyap.sunyi
dan tiba tiba telinga ini menangkap bunyi
  
"HEEEEEEEEEEEE.HEEEEEEEEEE.HEEEE.HEEEEEEEEEEEEEEEE"
  
terdengar bunyi hilaian dari sebelah!
yang sememangnya suara perempuan!!
dan aku mula kecut!!!
  
dan tiba kedengaran bunyi org berdehem
  
secara kasar dan garau.
  
"errrrrrrrrrrrrrrm! hmmmmmmmmmmmmmmmmm!'
  
dan tidak semena mena.aku merasakan kotak tandas itu gelap!
  
semacam ada yang menghalang cahaya lampu!!!!!
  
dan sememangnya..
  
ada sesuatu di atas!!
  
dengan perlahan2.aku mendongakkan kepala ke atas dan!!!!!!!!
  
KELIHATAN SATU LEMBAGA BERAMBUT PANJANG! DAN MUKA SEPERTI TERBAKAR DAN BERDARAH!
MATANYA LOHONG DAN BERTARING GIGINY!!!
MELIHAT AKU DAN MENGILAI!!!!!!!!!!!!
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
  
SEAKAN MAHU MENERPA AKU!!!
AKU PITAM!!!
  
  
jam 6pagi. mior mengetuk pintu tandas
baru aku tersedar. dan aku tak tau apa yang terjadi pada aku!
  
aku cepat2 menyahutt!
  
"haa. ada ada.. sori beb. aku tertido la "
  
kedengaran mior ketawa.
  
sesudah selesai.aku keluar dan menuju ke dorm
  
dan sememangnya. aku rasa mahu demam!!!!
  
apa yang datang malam tadi????????!!!!!

   
AKAN BERSAMBUNG DENGAN KISAH LAIN









Last edited by theflash on 9-5-2014 01:18 PM

Rate

1

View Rating Log

Related collections:

  • · Angker|Threads: 4, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 09:59 PM | Show all posts
Aduh...cerita ko penuh efek seram...esok pagi je la aku terjah sini..huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 10:05 PM | Show all posts
Chek in..wah,buke umah baru die
Update le lagi,ko kan suke menaip..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 10:45 PM | Show all posts
Whoaaa!! Ada ghumah baru!!!
Check in as SR
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 10:57 PM | Show all posts
seram!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 10:59 PM | Show all posts
check in umah baru!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 11:54 PM | Show all posts
siot btol la sejak aku baca citer ko trus aku jd penakut sket..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 01:34 AM | Show all posts
adakah sekolah SMK GR atau SRC ipoh?

klau SRC tu, time sepupu aku kt PUO, tetiap hari dia nmpak 'hantu' kt hostel SRC tu, means, bebudak laki duk tepekik telolong kt dlam dorm aserama SRC tu...

Last edited by oni313 on 7-1-2013 01:36 AM

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Perghhh....mmg hardcore betul la citer2 ko ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 08:58 AM | Show all posts
zeed posted on 6-1-2013 09:59 PM
Aduh...cerita ko penuh efek seram...esok pagi je la aku terjah sini..huhuhu...

bukan aku sengaja tambah efek.hehe

dah kawan aku cerita macam tu. dan aku selalu tanya. camne keadaan. ade dengar apa2 tak.
aku suke dgr cerita antu secara detail....

tulis dalam 555. aku point2 kan je..

sebab aku start menulis. sebab masa aku kemas2

AKU TERJUMPA DALAM BEG PAKAIAN! HAHAHAHAHA AKU SELAK2. DAN BACA TIME BERAK. hahaha
seram jugak. hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:00 AM | Show all posts
edoraixora posted on 7-1-2013 02:14 AM
Perghhh....mmg hardcore betul la citer2 ko ni
Perghhh....mmg hardcore betul la citer2 ko ni
huhuhu

aku dengar apa yang kawan aku ceritakan.dan aku olah.
takde tokok tambah pun..
sebab aku suke tanya2 lagi. apa die rasa. cmne rupe. leh bagi contoh cm hantu dalam cerite ape?


haaa. sebab itu aku tulis dalam 555. hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:02 AM | Show all posts
oni313 posted on 7-1-2013 01:34 AM
adakah sekolah SMK GR atau SRC ipoh?

klau SRC tu, time sepupu aku kt PUO, tetiap hari dia nmpa ...

HAHAHAHA U GOT ME


KISAH2 AKU NI BERLAKU DI SRC. HAHAHA tak payah sebut nama penuh. kang ada yg terbaca takut pulak.hahahahah

dan situ memang berhantu. walau tepi jalan
sebab ada ustaz penah mengubat.

"ini memang laluan dia. benda ni berjalan pakai angin.....jadi angin lalu kene bangunan sekolah"

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:02 AM | Show all posts
asher posted on 6-1-2013 11:54 PM
siot btol la sejak aku baca citer ko trus aku jd penakut sket..

hahah jangan la macam tu.
kalau kite takut
die lagi suke . hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 09:08 AM | Show all posts
theflash posted on 7-1-2013 09:02 AM
HAHAHAHA U GOT ME

5 thun sudah, gosip mengatakan SRC bakal dipindah ke tmpat lain, sal PUO nak amik SRC tu, paham2 je la PUO dah 'kepung' SRC tu, mula PUO amik maktab perguruan jd kampus B, pastu nak amik SRC jd kampus C, tp smpai skrg tak ade perubahan pun, tak jadi amik kot..... in the same time, idakpun aku tau SRC ade skolah rendah, baru2 ni je bru terperasan ada SK RC blakang RTM perak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 09:21 AM | Show all posts
theflash posted on 7-1-2013 09:00 AM
huhuhu

aku dengar apa yang kawan aku ceritakan.dan aku olah.

syabas inspektor sahab... huhu siap tulis dalam buku 555 lagi.. gigh betul TT ni.. nanti kalau TT sembang ngan orang2 tua, pakcikmakcik gad, kaki2 pancing dan lain-lain lagi., TT salin n cerita kat kami kat sini k... suka baca cerita TT...


Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2013 09:28 AM | Show all posts
theflash posted on 7-1-2013 09:02 AM
HAHAHAHA U GOT ME

memang betul benda tu guna laluan angin.. nenek aku pernah cakap, bulan 12 macam tu.. benda tu mesti banyak sbb bulan 12 kan musim berangin.... orang sebelah utara akan suka main layang2 bagai..
kat umah tok aku bulan 12 je, ada budak kecik nangis pukul 3 4 pagi lalu depan umah tok aku... tiap2 malam kot... pastu ada la dengar kak lang nya kain melibas2.. huhuhu...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:40 AM | Show all posts
Kejadian tengah Malam ketika Meor hendak menyidai baju.

nota kaki- Meor merupakan pelajar tingakatan 5. orang SImpang Pulai. ( banyak cite antu die nih. nenek dia ada membela. katanya)
                seorang yang suke membasuh baju. dan tak suke harapkan budak2 junior basuhkan.
               "aku" di dalam cerita ini adalah Meor. Kejadian ini di ceritakn kepada penulis selepas Meor balik ke kampung 3 hari kerana
                cuti ..demam panas katanya. padahal. terkejut.



Hari Khamis malam. seperti biasa. ada bacaan Yassin secara jemaah. aku, Man dan Aus.
seperti biasa. paling awal datang. sebabnya? nak tunjuk muka dekat ustaz.hehe
sebab ustaz selalu klaim kata kami selalu ponteng baca yassin.
dan Aus. perangai lagi teruk.  sebab nak amik nasi lemak! ( memg ustaz ( warden) membawa nasi lemak setiap ari khamis untuk sedekah pada budak2 asrama)

pada waktu itu. nasi lemak umpama jongkong emas pada kami ( tanya la budak asrama. lauk asrama sedap ke tak hari khamis)
kami kadang2 jemu untuk memakan megi rendam dalam baldi.

selesai membaca Yassin. aku dan rakan2 seperti biasa.makan di depan surau. bawah pokok
jam menunjukkan hampir 1030;
lewat sedikit habis. sebab lepas Yassin. untuk bagi ceramah sedikit.

selepas makan. kami naik ke atas.
ada yang terus tido. ada yang gosok baju dan ada pula yang sembunyi2 mengisap rokok
dan untung bagi aku. aku bukan penghisap rokok

"Wei. mintak sabun sikit leh?" ujar aku pada Sani ( junior form3)

dia ni gagap2 sikit. kesian betul aku tengok nya. orang Tapah.
tapi hebat bersukan!

"aaaa dddaaa  abbaannnng..iniiii iniii haaaa" sambil menghulurkan sabun Daia

"huiyo! Daia tu! "
( zaman itu. Daia dianggap sabun mahal. padahal murah dan berbau sgt wangi. sebab kebanyakkan pakai fab kotak biru harga rm1 ! ! !)

"mintak sikit ye..."smbil aku menuang di dalam cawan.

"oookkk abbannng...oooooook" tergagap Sani menjawab.

aku menepuk2 bahu Sani. timbul rasa kesian
"Nanti aku belanja ko Twisties ek" pancing aku. untuk buat Sani rasa selesa.

Sani tersenyum.

Seterusnya. aku ke loker. megeluarkan baju yang seminggu aku letak dan peram dalam itu.
bau nya sangat menusuk kalbu. bau masam. bau peluh

" Wei. basuhkan sekali baju aku. aku bayor rm5!!" jerit Azizi dari jauh

"haaaaa! betul? bagi duit dulu la!!" balas aku.

sememangnya duit rm5 dianggap sebagai belanja untuk 3 hari ketika itu.
siapa taknak easy money? aku tak perlu menyental dan memberus.

kerana sekolah aku di lengkapi dengan 4 biji mesin basuh!!!

itupun ada yang pemalas tahap gampang macam Azizi.

Azizi datang membawa sebaldi baju kotor dan sekotak sabun Fab Biru dan menghulurkan aku not Rm5

" dei Macha. bagi cuci bersih wangi2 ha. bos mahu pakai" perli azizi

"macha kepala nenek kau! " balas aku.
kami memang selalu bergurau kasar dan aku tak amik hati. janji dapat duit !

sedar2 tak sedar. sudah hampir jam 12am.
keranan aku sempat melipat baju. bersembang dan sempat bermain gitar di huujung balkoni dengan kawan2.

hiburan memang melekakan.
aku tak sangka lewat begini

aku pun terus mengambil dua baldi lalu turun ke bawah.

mesin basuh sekolah aku terletak di belakang perpustakaan mini dan ianya mengadap Politeknik terkenal di Ipoh.

tempat ampain pula beratap awning. besar . dan keadaan di bawah sememamng kurang lampu
hanya ada lampu di pintu masuk. dan di area washing machine..

"alamak.........! siapa nye baju ni"

Geram. ade lak org membasuh baju time2 macam tu.
malam itu pulang. hanya 2 mesin basuh sahaja yang berfungsi. yang lagi 2 masih tak dibaiki.

"haaaaaaaaa. ! " aku melepaskan rasa lega.

kerana salah satu mesin itu dalam mod Spin.

"nak habis dah ni. lagi 5minit je." getus aku dalam hat

sementara aku menunggu mesin itu selesai. aku bermundar mandir di kawasan ampaian. meyepak2 daun dan batu2 yang ada di situ.

untuk membunuh waktu boring

"adui. nyamuk ni!"
aku pantang bila ada nyamuk cuba masuk ke telinga dan hidung.
macam takde tempat lain nak masuk

TEEEEEEET TEEEEEEEET TEEEEEEEEEEEEET

"yahoo! mesin dah abis" jerit aku sorg2.

dengan segera aku memindahkan baju di dlam mesin itu ke baldi yang aku pasti tuan punya bajiu

"ceh. baju junior ke!! "sbab aku nmpak saiz nye kecil

segera aku memasukkan baju aku ke dalam mesin
taruh sabun dan start!
aku membasuh baju Azizi dahulu.

dan selang 5 minit. kebetulan mesin yang lagi satu sudah selesai
aku keluarkan baju dan taruh baju aku
START!

sambil menunggu. aku mencangkung.die tepi longkakng kecil

"iskkkkkkkk! dah 1245."

sekolah aku berhampiran dengan jalan raya besar. tapi malam itu. tiada kereta pun yg lalu lalang.keranan esok hari Jumaat.org keje.tido awal.

sedang aku bermain2 daun mempelam yag berselerak di tepi ampaian..

KEDENGARAN...BUNYI SEPERTI ADA BENDE BERJALAN DARI ATAS BUMBUNG AMPAIAN..
KUAT..DAN SESEKALI

DUM!!!!!!! BUNYI HENTAKAN!

aku panik dan tersentak!!!

sangkaan aku. pokok mempelam ! tapi. lazimnya. kalau mempelam.dia akan bergolek jatuh ke bawah......

muka aku tiba2 di sapa angin.
memang malam itu agak berangin ( sejak makan di depan surau lagi. berangin )

aku sudah rasa tak keruan..rasa mahu pecut meninggalkan tempat itu!!

aku cuba menenangkan diiri dengan bersiul...


DAMMMMMMMMMMM! dammmmmmmmm! dam!!!!!!!!
tiga kali bunyi hentakan!!!

Ya Allah. apa benda itu! kucing? mempelam?
macam aku terfiikirr!!

dan kedengaran bunyi org mencakar bumbung..

Sreeeeeeeeet! sREEEEEEEEEEEEEET! SREEEEEEEEEEEEET!!

NGILU! BAYANGKAN.BESI DI GORES DENGAN GARFU! SAKIT TELINGA!

AKU MEMEJAMKAN MATA MENAHAN NGILU

AKU MELIHAT2 ATAS . TIADA APA2. TIBA TIBA. DARI JAUH....

DARI ARAH PINTU MASUKK!


SEMACAM ADA YANG  BETENGGEK DI PALANG!!!!!!!!!!

AKU SECARA SPONTAN

"ALLAHUAKBAR!!"

TEKAK MENJADI PAHIT. KELIHATAN MAKHLUK ITU SEPERTI SUDAH LAMA DUDUK DI SITU!!


*KATA meor. bende tu macam maya karin dalam Pontianak Harum SUndal malam. Rambut panjang dan mata merah dan bertaring*


Sekellip mata!!

BENDA ITU MELEKAT DI ATAS SILING AMPAIAN!!!

SEAKAN2 SPIDERMAN.

PERLAHAN DIA MERANGKAK KE ARAH!! AKU!!

AKU TERUS BERLARI UNTUK PERGI KE ARAH PINTU MENGADAP JALAN RAYA!!


"AHHH1 SIAL!!"
SIAPA PULA YANG MENGUNCI!!

ini mesti warden. dia taknak ada budak fly malam2. ikut situ. sebab senang nak elak di tangkap!

aku MULA RASA KAKI KU TIDAK MEMIJAK TANAH. RASA LEMAH LUTUT. AKU BERPALING. KELIHATAN BENDA ITU BERADA KIRA2 5 LANGKAH DARI AKU....

"KRAAAKKK..KRAAAAAAAP KRAAAAAAAP!"

AKU TERKEJUT!

PERLAHAN2 BENDA ITU MEMUSINGKAN KEPALANYA!!!!MENGADAP AKU!!
360 DEGREE!!!!
DAN MENYERINGAI MELIHAT AKU!!!!

BAU BUSUK MENUSUK HIDUNG AKU. AKU TERPAKU DI TEPI PAGAR!!!

"KRAKKKKKKKKK KRAKKKKKKKKKKK!!"
MAKIN KUAT BUNYI TULANG BELULANG DARI MAKHLUK ITU.
YANG AKU LIHAT TIDAK HENTI MEMUSINGKAN KEPALANYA DEPAN DAN BELAKANG
MANAKALA BADAN NYA MELEKAT SEPERTI SPIDERMAN


aku tak tahu apa yang hendak di baca,
sudahnya aku membaca AL Fatihah. dalam nada terketar.
langusng tidak berganjak benda itu!


dengan TIBA TIBA.,
KEDENGARAN..MAKHLUK ITU MULAI MENGILAI...

HEEEEE.HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

DAN SERAYA ITU KEPALA NYA BERPUSING KEMBALI!!!!
DAN TIBA TIBA!!!

PAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!


KEPALA MAKHLUK ITU BERCERAI DARI BADAN DAN TERJATUH DI LANTAI
DAN MUKA MELIHAT AKU DAN MENYERIGAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HEEEEEEEEEEEE HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
TERUS TERUSAN DIA MENGILAI!!!

DENGAN SEMANGAT YANG TINGGAL SUKU DALAM BADAN AKU
aku membuka langkah seribu! menuju ke pintu masuk!!


zassssssssss! aku berlari!!! sehinggakan aku tertinggal selipar belah kiri!!!

menuju ke pintu masuk
(ada dalam 100meter jarak pintu A ke pintu B (pintu berkunci)

semasa aku mahu keluar. aku sempat mengerling

ada makhluk yang sama sedang bersila di pokok mengkudu!!!!
(pokok itu agak rendang.)

sempat aku memaling ke kiri!!!

YA ALLAHH! aku menjerit!!
nampak BAYANGAN PUTIH BERAMBUT PANJANG TERJOJOL DI BAWAH POKOK ITU!!!
AKU TERUS BERLARI MENAIIKI TANGGA.

dan rupanya. aku terciirit di dalam seluar bila aku smapai di bilik
( mohon jangan gelak. ini saya saksikan sendiri. dia masuk dalam dorm bau tahi)

terus aku ke toilet. membersihkan diri! dan tidur!!!

pagi esok nya..... aku tidak ke sekolah.aku demam!!

aku mengarah2kan junior untuk meyidai baju aku dan azizi.
pagi itu aku ke keliniik.
cikgu yang betugas bawak

dan petang itu. bapak aku datang megambil aku pulang
dan aku menceritakan perkara kepada bapak dan bapak membawa aku untuk berjumpa ustaz di kampun utk memulihkan semngat aku.......

sejak dari itu. aku akan membasuh baju di siang hari!


AKAN BERSAMBUNG DENGAN KISAH LAIN!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:41 AM | Show all posts
jefrilza posted on 7-1-2013 09:28 AM
memang betul benda tu guna laluan angin.. nenek aku pernah cakap, bulan 12 macam tu.. benda tu mes ...

betul

musim berangin dan musim tengkujuh...
benda tu selalu datang....

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:43 AM | Show all posts
jefrilza posted on 7-1-2013 09:21 AM
syabas inspektor sahab... huhu siap tulis dalam buku 555 lagi.. gigh betul TT ni.. nanti kalau TT  ...

saya tulis sebab nak tahu. nak tulis pengalaman.untuk diri sndri
tak sangka ada tmpt macam ni di internet. leh  kongsi2 cerite

ada beberapa lagi kisah yang saya tulis dan saya simpan dalam otak.

nantilah. sikit2.pelan2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2013 09:45 AM | Show all posts
oni313 posted on 7-1-2013 09:08 AM
5 thun sudah, gosip mengatakan SRC bakal dipindah ke tmpat lain, sal PUO nak amik SRC tu, paham2 j ...

zaman aku dulu kisah poli nak amik src ni

tapi macam tu je

ala. biar je la sekolah tu kt situ.hehe

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 11:36 AM GMT+8 , Processed in 0.098689 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list