CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6069|Reply: 47

aku kompius

[Copy link]
Post time 17-10-2012 02:22 PM | Show all posts |Read mode
salam...selama ni sy jd silent reader jek kat forum ni..tp kali ni nak mtk pendapat korg sikit..
sy ada kenal sorg mamat ni da dkt2 4 tahun..umur dia muda dr sy 2 tahun...masa tu sy keje kat selatan,dia kat utara..dr mula2 kenal spai la skrg dia xjemu2 cari sy,hari2 col,sms..tp dlm dlm hari2 dok cr sy pon,2 tahun lepas dia kantoi ngan sy..sy dpt tau dia penah terlanjur dgn ex gf die masa dia tgh bkawan dgn sy..kecewa btol sy rasa masa tu..start tu sy da xcontact dgn dia,tp dia still sms sy hari2..

kebetulan,awal tahun ni sy kene transfer ke utara..n kebetulan lg dia jgk kene transfer kat tmpt yg makin dkt dgn tmpt sy..
bila dah duduk dekat,dah start jumpa2 blk,keras camne pon hati sy ni lama2 bole cair jgk sampai la sy boleh terima dia blk..bg sy semua manusia pernah buat silap,yg penting dia sedar silap dia...dia mmg baik,sy nampak kesungguhan dia..walaupon sy xpernah layan dia elok2,dia sabar je..dia selalu ckp,kalau sy ckp ok je,dia nak hantar rombongan terus..cuma tggu green light dr sy..
bln lepas,lepas pk masak2,sy ckp kat family sy,kalau family sy restu hbungan sy dgn dia,sy setuju nak bertunang dgn dia..so family sy pon ckp la kat mamat ni,diorg xnak kitorg kawan lama2..kalau betul bersungguh,hantar la rombongan..family sy nak buat mjlis bln 12 nnti..dia ckp ok..

tp masalahnye skrg ni,sampai skrg sy xnmpak action dia..dia lgsung xbincang dgn family dia,mcm2 alasan dia bg..padahal sebelum ni masa nak ajak sy tunang,ckp bkn main besar lg,sume da ready,tggu sy ckp ok je..last2 bila sy bg green light dia pulak buat mcm main2..sy pulak jd makin tawar hati dgn perangai dia yg mcm tarik tali tu..sy jd xyakin betul ke kputusan sy terima dia..instinct sy dok rasa dia still ada hubungan dgn pompuan2 lain jgk..sy dah kompius skrg ni,family sy mmg dah konfemkan dah nak buat majlis bln 12..tp dia lak wat perangai mcm tu..sy dah serba salah nak explain mcm mana kat family sy..
sy kompius sy ni sebenarnya boleh terima dia ke tak..kadang2 mcm syg,kadang2 mcm menyampah lak tgk dia...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2012 02:32 PM | Show all posts
Don't be banana fruit two time lor hahahahaha
Sebnarnya tuhan dah tunjuk dah tu.Cuba lah buka hati Kat orang lain jug a. Ramai yang min at Kat hang Tapi malu2 kot.

Jika dia boleh menipu make bapak u. Apatah lagi anda ...
So be positive. Be open and don't think about him.. let it be. Kalau dia datang dah jodoh la tu.
Biar jer. Jgn dipaksa. Pegang pada janji dia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 02:38 PM | Show all posts
Kesian kat tt..apa kata tt bersemuka dgn dia..bg kata putus, kalau betul nak, masuk meminang..kalau tak masuk meminang dlm tempoh 2 bulan, tt tinggalkan je dia..tak payah nak berharap dengan lelaki yang tak bersungguh2 ni..insyaAllah Allah bg jodoh yg lbh baik..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 02:39 PM | Show all posts

semnggu dua ni bila dia call mmg sy tak layan sgt..rasa nak marah je dgn dia...
tp yg peliknya,bila dia dtg jumpa sy,hilang rasa marah semua..hati tu jadik sejuk jek bila tgk dia...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 02:45 PM | Show all posts
aku123 posted on 17-10-2012 02:39 PM
semnggu dua ni bila dia call mmg sy tak layan sgt..rasa nak marah je dgn dia...
tp yg pelik ...

Kau suruh dia berhenti main2 dan cakap perkara kahwin ni takleh buat2 main.
Mungkin dah memang sifat semulajadi dia sejak lahir perangai macam tu, tapi masih boleh diubah dan dibentuk..

Mintak dia terus terang, nak kahwin ke xnk. Kalau dia cakap nak tapi dia terus main2, tinggalkan je dia. Tak pun panggil malik kl gangster suruh belasah dia.mhehe gurau je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 02:47 PM | Show all posts
sy dah ckp dah kat dia sy xnampak kesungguhan dia..lepas tu dia tanya sy blk kat mana yg sy xnampak tu..
sy ckp susah2 stop je la..sy pon xhadap sgt nak kawin dgn dia..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-10-2012 02:55 PM | Show all posts
tanyer die betul2 la..
klu die serius.. cepat2 la...
klu rase taknak ade komitmen ngn awak, baik terus terang je..
bukan ape.. hal ni da melibatkan keluarga.. kang tu2p buat majlis ka ape ke.. tibe2 die tak muncul..huhuu
malu femli awak nti..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 03:18 PM | Show all posts
Hati tu jgn la lembut sgt..klu gertak dia tp dengan gaya lembut mmg la dia buat main2 je...kena bertegas sikit supaya dia take things serius..bagus la tt stop kejap contact..tgk response dia mcm mana..klu dia pon sama x contact tinggal je la..klu dia ada cari u, gertak lg..hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2012 03:26 PM | Show all posts
nape TT kate cam main2? mana TT tau dia x bincang ngan family? majlis bln 12kan? nk wat besar2 ke? TT dah jumpa lom famili dia?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 03:35 PM | Show all posts
kalo xnampak kesungguhan die...ckp je...hang wat aku lagu ni naa...xpaa...xpaa..bye! hehehe

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 03:44 PM | Show all posts
juita posted on 17-10-2012 03:26 PM
nape TT kate cam main2? mana TT tau dia x bincang ngan family? majlis bln 12kan? nk wat besar2 ke? T ...

sbb sy dah kenal perangai dia mcm mana..bila family sy tanya dia jd ke x pasal nak tunang,dia ckp jd..tp kat sy dia ckp dia xbincang lg dgn family dia..sy bkn kesah sgt psal tunang,tp sy marah sbb br2 ni dia pandai2 ckp jd dkt family sy pdahal dia sendiri tak tau benda tu jd ke x..family dia lgsg tak tau pape..sbb tu sy ckp dia mcm nak main2..sy dah ckp,jgn ckp benda yg dia sendri xpasti..kalau xbole ckp xboleh.kalau xde duit ckp xde duit..kan senang..ni dia buat mcm tergantung je hal tu..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 03:50 PM | Show all posts
airajie posted on 17-10-2012 03:18 PM
Hati tu jgn la lembut sgt..klu gertak dia tp dengan gaya lembut mmg la dia buat main2 je...kena bert ...

kadang2 sy rasa dia xmatang lg la..dia ni budak kete,konvoi sane sini..xde gaya nak kawin kekdahnye..
tp sibuk nak ajak sy ke hulu ke hilir..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 03:53 PM | Show all posts
rasanya dia x ckp lagik ngan kuarga sbb masa byk lagi....dia ingat mende2 nk buat nih mudah tu yg dia amik ringan je....cer TT citer ngan dia apa nk kene prepare,sapa nk kene attend sbb dia pihak laki...so kena ada wakil berckp kalu wakil dia sentiasa available takpe kalu slalu otstesen/kursus?, mende nk kene beli, majlisnya cemana..cer bagitau dia, tanya dia sedar x byk persiapan kene buat....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 04:11 PM | Show all posts
juita posted on 17-10-2012 03:53 PM
rasanya dia x ckp lagik ngan kuarga sbb masa byk lagi....dia ingat mende2 nk buat nih mudah tu yg di ...

sy ni jenis suka tgk je ape yg dia nak buat,malas nak tanya2.....kalau sy tanya2 nnti dia pk sy yg beria2 sgt nak tunang ngan dia lak..sy bg green light nak tunang pon sbb sy xnak family sy risau sy selalu keluar dgn dia..nak2 bila dah makin dekat ni,lg la diorg risau..lgpon xmanis kalau org tgk dok ke hulur ke hilir...sy pon xtau apa sbenarnya perasaan sy kat dia..dulu sy kasar sikit la,rambut pendek ala-ala tomboy,tp p keje still pakai baju kurung la sbb keje gomen kan..sy pon pelik nape die xpenah jemu nk ambik hati sy dr dulu spai skrg..padahal sy xde la layan dia elok2 pon mcm pompuan2 lain,nak gedik2 ke manja2 ke,mmg tak la...
lepas raya hari tu alhmdulillah allah bg sy hidayah utk mula berhijab...dan start dr situ la hati sy makin terbukak utk terima dia..tp tu la,bila sy da boleh serius dia lak wat mcm ni....




Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 04:12 PM | Show all posts
laki mmg slalu camtu. suka main tarik tali. lepaskan aje lah tali tu tt.. bior dia tarik sorg2 sampai puas.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 04:18 PM | Show all posts
angguntuah posted on 17-10-2012 04:12 PM
laki mmg slalu camtu. suka main tarik tali. lepaskan aje lah tali tu tt.. bior dia tarik sorg2 sampa ...

errr zalim x kalau sy buat mcm tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2012 04:46 PM | Show all posts
aku123 posted on 17-10-2012 04:18 PM
errr zalim x kalau sy buat mcm tu?

tak zalim pon...kalau terus dgn dia mungkin tt akan menzalimi diri sendiri pulak nanti...saya nampak dia mcm kurang serius..lagi2 tt kata dia x nampak matang kan.. kot2 dia hanya jdkan tt sandaran je bila dia keseorangan..tt pk la ttg diri sendiri dulu..sbb tt pon kata tak hadap sgt nak kawen dia pon kan..kita pompuan, kena la jaga our pride..jgn biar laki rasa kita bole diperkotak katikan dan dibuat suke hati je.. btw, umur u all berdua ni bape? satu lg istikharah la mintak petunjuk..ikut gerak hati tu..kalau dh jodoh x kemana kan.. tp pk la yg terbaik utk ms depan..klu laki yg x serius ni pd sy boleh selamat tinggal romeo je la..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2012 05:09 PM | Show all posts
airajie posted on 17-10-2012 04:46 PM
tak zalim pon...kalau terus dgn dia mungkin tt akan menzalimi diri sendiri pulak nanti...saya namp ...

umur sy 28,umur dia 26...sy xbuat lg solat istikharah..sy cuma amalkan bc yasin je tiap mlm mtk allah tetapkan hati sy,tetapkan hati dia kalau betul ada jodoh kitorg..sy skrg xharap apa2 pon dr dia..kalau ada jodoh,ada...

sy dah ckp dkt dia,sy malas nak pk byk2..kalau rasa xboleh nak serius,kite stop,xpayah contact lg..tp bila dah jumpa,terus jd mcm biasa blk..mcm mane sy nak jadik keras hati ekk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 05:19 PM | Show all posts
tinggalkan aje die..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 05:20 PM | Show all posts
btul2 nk bertunang ke ni?
lg 2 bln tp mcm xde apa2 je...
nape x suruh parents dtg merisik dlu..at least klu parents dia dh jmp parents tt, ada gak security...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 11:10 AM GMT+8 , Processed in 0.226461 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list