CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3611|Reply: 20

Mistik Kaki Dipegang

[Copy link]
Post time 5-9-2012 09:52 AM | Show all posts |Read mode
Cita camni, masa tu aku baru lepas SPM. Aku mmg duk berehatkat umah jer. Tak keje part time pn.

So 1 ari mak aku ajak pg umah kawan dia kat taman perumahankat belakang umah aku. Jalan kaki jer pergi.Masa tu jam lebih kurang kul 6.30,lepak-lepak kat sanasampai lar dkt2 nk maghrib.So aku n mak pun mintak diri nk balik.
Masa tu aku pakai kasut terompah (kasut kayu tu) n mmg niat akujalan nk bagi bunyi kuat-kuat kat atas jalan. Saje suka-suka.

Pastu sampai kat umah. Takde pape mistik berlaku.
Esoknya aku bangun pagi tetiba kaki aku belah kanan tak lehnak pijak, kalau dah tak leh pijak secara automatic tak leh jalan lar kan…
Sakitnya kat bahagian buku lali tu. Mmg Sakit gila. Terpaksaaku berjalan guna sebelah kaki jer. Lebih kurang seminggu, tak baik-baik gak,dah pg doktor, pn tak ok, urut pn tak leh. Aku pakai bandage hari-hari pn takok gak…

So ada 1 ari tu, kwn lama mak aku dtg umah, dia tgk kaki akupastu dia tanya kenapa. Mak aku pn cita lar,tak pasti kenapa…
dia pn tgk cmtujer pastu esoknya kawan mak aku tu datang balik. Dia cita dia dapat mimpi, adaorg pompuan dtg dalam mimpi bagitau kat dia pasal kaki aku tu. Pompuan dlmmimpi tu bagitau kalau nk kaki aku ok kena sedekah pisang kat masjid 3 kaliJumaat pastu dia cakap lagi lain kali jgn buat bising. Huhu. Makcik tu ckppompuan tu cantik. Pakai putih jer suma.
Lepas sedekah pisang 3 ari, kaki aku pn ok…

Maybe aku buat bising guna terompah, pompuan tu bengang kot,pastu dia pegang kaki aku kuat-kuat… huhuu seram beb.

Tu lar pengalaman mistik aku. Mak aku ckp kawasan tamanperumahan tu dulu-dulu hutan n kawasan lombong. Masa mak aku muda-muda, mmg diaada dgr cita yg kawasan tu ada kawasan org ghaib. Betul ke tak Wallahualam.Allah jer yg tau kan…

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2012 09:54 AM | Show all posts
ni kire macam org cakap kes kene tegur la ni...
papepun...
baru kene sentuh ngan awex cun sket dah bengkak...
lol
gurau saja ya!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2012 09:58 AM | Show all posts
lebih kurang lar kot...
mana tau awex tu yg sentuh. ntah2 bapak dia ke laki dia ke...
sampai tak leh jalan tau hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 10:13 AM | Show all posts
dlm islam pon mengharam kan pompuan guna kasut yg bunyi2 ni....dh mcm aurat gak la...sama la ngan loceng kaki tuh...
'benda' tu pon x suka...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 10:24 AM | Show all posts
pengajaran tuu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 10:25 AM | Show all posts
time2 maghrib lak tu...haaa mendapatla..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 5-9-2012 10:29 AM | Show all posts
hoho mmg pengajaran. masa tu pikir nak main jer.
skang pakai terompah pn jalan kemain sopan lagi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2012 10:29 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 5-9-2012 10:13 AM
dlm islam pon mengharam kan pompuan guna kasut yg bunyi2 ni....dh mcm aurat gak la...sama la ngan lo ...

ye lar kan. baru terpikir...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2012 10:33 AM | Show all posts
Ya Allah, semua musibah yang datang semua daripada Allah tuhanku yang maha bijaksana. Dia nak menguji hambanya supaya balik ke pangkal jalan atau terus sesat. Jangan percayalah benda2 khurafat ni. Balik kepada Allah yang maha agung.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 10:52 AM | Show all posts
takde apela.. 'dia' just tegur you indirectly la tu.. kalau tegur u direct.. mau u lari pecut waktu senja tu.. hehehe... dengan terompah lak tu.... lagi bising la kan... hehehe.. lucu la lak...
macam maksu saya.. ada satu hari tu.. waktu tu maksu saya dalam tingkatan 5 kot.. dan saya tingkatan 4 la.. ada satu petang tu maksu melawan arwah nenek saya berapi2 gak la.. tak ingat kes apa.. tapi memang dia marah gila, melawan gila dengan arwah nenek saya waktu tu.. an malam tu, selalunya dia tidur dengan arwah nenek.. tapi disebabkan merajuk.. dia tidur ngan saya.. saya pun tidur tak sedar diri smpai pagi... esok pagi tu saya bangun saya dengar maksu saya menangis teresak2 minta maaf pada arwah nenek saya.. dia cerita malam tadi dia tidur.. awal tu dia rasa rambut dia kena belai dengan sesuatu.. lepas lama belai tu, benda tu rentap rambut dia dengan kuat... dia terjaga.. dia tengok saya, dia tengok saya sedap je tidur, takkan saya yang rentap rambut dia... dia pun sambung tidur.. dalam dia tengah nak lena tu.. sekali lagi benda tu berlaku.. terkejut dia.. terus bangun.. tak berani tidur... kejutkan saya.. say tidur mati.. hahaha... nak gi tidur ngan arwah nenek.. takmau.. ego.. last2 tak tahan mata dah.. dia sambung tidur balik sebelah saya... dalam tidur tu dia mimpi ada suara marah kat dia... sbb melawan arwah nenek saya.. tu yang bangun pagi tu, dia terus pi terkam minta maaf kat arwah nenek tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2012 10:53 AM | Show all posts
LanzSlumber posted on 5-9-2012 10:33 AM
Ya Allah, semua musibah yang datang semua daripada Allah tuhanku yang maha bijaksana. Dia nak menguj ...



Just citer pengalaman jer...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2012 10:57 AM | Show all posts
jefrilza posted on 5-9-2012 10:52 AM
takde apela.. 'dia' just tegur you indirectly la tu.. kalau tegur u direct.. mau u lari pecut waktu  ...

pergghh lagi dahsyat kena tarik rambut... tp sapa yg tegur tu? huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 10:57 AM | Show all posts
deecokelat posted on 5-9-2012 10:53 AM
Just citer pengalaman jer...

balik kepada Allah Azza Wa Jalla
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 11:09 AM | Show all posts
LanzSlumber posted on 5-9-2012 10:57 AM
balik kepada Allah Azza Wa Jalla

takpela lanz.. dia just nak citer pengalaman je... lanz takde cerita ker...

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 11:10 AM | Show all posts
LanzSlumber posted on 5-9-2012 10:33 AM
Ya Allah, semua musibah yang datang semua daripada Allah tuhanku yang maha bijaksana. Dia nak menguj ...

nak tanyala kan.. apa yang khurafat yek.... curious nih...

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 11:11 AM | Show all posts
deecokelat posted on 5-9-2012 10:57 AM
pergghh lagi dahsyat kena tarik rambut... tp sapa yg tegur tu? huhu

wallahu a'lam... tak berani nak teka...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2012 11:28 AM | Show all posts
LanzSlumber posted on 5-9-2012 10:33 AM
Ya Allah, semua musibah yang datang semua daripada Allah tuhanku yang maha bijaksana. Dia nak menguj ...

dalam dunia Allah ni... bukan kita manusia sahaja yang menghuninya... ada jin, iblis dsb.. terbukti di zaman nasi sulaiman dan termaktub dalam alQuran juga... saya percaya, TT bercerita bukan sbb dia nak cerita pada semua yang jin ni hebat dsb.. just berkongsi pengalaman...
ya.. mungkin Allah nak beri pengajaran pada TT sbb dia riak hingga berjalan dengan terompahnya dengan kuat hingga mengganggu makhluk Allah yang lain... dan Allah cetuskan di hati (kalau "dia" ada hati la..) makhluk Allah yang lain tu utk menyedarkan TT... maka terjadilah kisah kaki TT ni sakit... wallahu a'lam...
dan semestinya Allah yang mengizinkan makhluk Allah tu menguji TT...

Last edited by jefrilza on 5-9-2012 11:31 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2012 11:44 AM | Show all posts
jefrilza posted on 5-9-2012 11:28 AM
dalam dunia Allah ni... bukan kita manusia sahaja yang menghuninya... ada jin, iblis dsb.. terbukt ...

setuju.

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 12:32 PM | Show all posts
kalu tibe2 sakit kt sendi ibu jari kaki kiri, or kat area buku lali belah kiri sampai x boleh nk pijak tanah/bejalan/berdiri dgn betol, tu most probably kene gout...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 12:36 PM | Show all posts
philipinoe2 posted on 5-9-2012 12:32 PM
kalu tibe2 sakit kt sendi ibu jari kaki kiri, or kat area buku lali belah kiri sampai x boleh nk pij ...

aah ko kene gout la...
btw, haritu tumit kaki iols pun sakit... then time ramadhan iols kuruskan bdn turun 3-4 kilo... alhamdulillah da x sakit da tumit iols tu

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.075011 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list