CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1833|Reply: 7

Kusut memikirkan hari makin dekat.....

 Close [Copy link]
Post time 9-7-2012 04:06 PM | Show all posts |Read mode
aku bakal menikah ngan kwn baik aku sndiri pd bln 11 nie
kisahnye, kami berkwn dan tetibe die ajak kawen
ingt die memain, rupenye bebetul
so die meminang bln 7 baru ni, dan rancangan nikah bln 11
bersanding pulak dlm bln 1@2 taun dpn
aku sekarang ngah kusut nih..
dlm tempoh yg tak brape nk lame ni, ape yg patut aku wat?
terus blur aku ni.. 1 hape persiapan pon xwat lgsg ni
ade sesape leh bantu tak kasik suggestion ape yg kami kene wat..
kusus kawen mmg dedua dh pegi lame dh..
kuarge ktorang dedua mmg xpnah ade ahli kuarge yg kawen lg..tu yg a bit blur tu
mohon pertolongan dan nasihat dr kenkawan kat cni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-7-2012 04:17 PM | Show all posts
Kusut memikirkan hari makin dekat.....

ingatkan mende laa kot sakit kritikal ke
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 04:40 PM | Show all posts
Biasalar first time nikah memang lar berdebar......lepaih 2-3 kali nanti ok larr
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 05:56 PM | Show all posts
aku bakal menikah ngan kwn baik aku sndiri pd bln 11 nie
kisahnye, kami berkwn dan tetibe die ajak  ...
JulietTheOrange Post at 9-7-2012 16:06



   1. kau boleh login kat website www.setelkahwin.com if nak tgk checklist apa2 yg perlu di persiapkan menjelang hari bahagia kau nanti2. Jumaat - Ahad ni ada Pameran Pengantin kat SACC MALL, Shah Alam.. Kau boleh pergi sana and survey harga2 pakej perkahwinan and apa yg pakej tu tawarkan
3. Buat comparison and buat pilihan yang bijak
4. Buat la list untuk setelkan lokasi majlis, door gift, baju, kameraman, pelamin, mekap and etc
5. If buat kat dewan, aku rasa kalau skang kau baru nak tempah dewan, it was too late already. Mostly dewan akan fully booked.. tapi if kau nak buat persanding bulan 1/2 thn depan, SILA START TEMPAH DEWAN SKANG!! block tarikh ko siap2.. if nak cut cost sila tempah dewan under DBKL/ majlis.... Sehari pengunaan baru RM500.. dari ko nak sewa dewan yg under swasta which paling murah pon rm1500 sehari.. so make a wise decission
6. ko dah boleh start listkan siapa pengapit, apa kau nak bg utk door gift, thema color, and etc dari skang.. then prepare kan satu2.. so tak de kelam kabut sangat..
7. if ko nak nikah bulan 11 ni, lepas raya nanti, ko dah kena siapkan borang2 nikah kau semua. tempah tok kadi semua..
8. rajin2 la google apa yg ko berkenan.. and rajin2 la blogwalking blog bride-to-be.. bc input leh dapat

TAHNIAH sebab bakal menikah dan menjalinkan hubungan yang HALAL bersama yg tersayang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 06:56 PM | Show all posts
aku ingat kau silap BOD tadi Jue.....
Selalu nampak kau kat MPS...tetiba hari ni...kat sini le pulak.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 09:25 PM | Show all posts
congratulations nak kawen
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-7-2012 10:13 PM | Show all posts
cool ok..benda bebaik mendirikan masjid ni Allah akn permudahkan.... ngeee
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 12:03 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 07:00 AM GMT+8 , Processed in 0.057074 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list