CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: RED 666

Kerjaya Apa Paling Menjamin Masa Depan Di Malaysia?

  [Copy link]
Post time 25-4-2012 11:59 AM | Show all posts
kan... betul tak?.. boleh tubuh kerajaan langit tau....
~anya~ Post at 25-4-2012 11:54



  itulah anya...ramai pulak pengikut..hebat dia jual air liur ja...dapat duit banyak..










p/s_ ari ni sekolah cuti apa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2012 12:05 PM | Show all posts
Keje paling best ye la freelance
Boleh makan tido kat umah
Jimat duit transport
kekure Post at 25-4-2012 10:28


    my fren senior akitek kat kampeni besar pun buat freelance..dah  mampu beli rumah mewah n keta ratos ribu..sbb freelance dia skali dpt almost 10k..but kena keje kuat la n xde sosial life..mana ada masa fb n porem..tetiap ari dia keje..sampai pg buta pun masih dok buat drawing..meeting sampai ke mlm tiap2 ari even on weekend..berjalan ke luar negara bila nak relax..local2 cuti x main la Last edited by KIM.mafia on 12-12-2014 09:58 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 12:05 PM | Show all posts
Reply 1# RED 666


kerja yang paling menjamin masa depan ialah bila bekerja utk allah dengan ikhlas...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 12:17 PM | Show all posts
Reply 123# otomantaro


    cantik posting ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 01:19 PM | Show all posts
aku pilih berniaga...

sbb ada org ckp klu keja gomen x sokong Bee End, duit gaji tu HARAM...
klu ...
Ryu-NurESQue Post at 25-4-2012 10:46


apa punya pemikiran la mcm ni..BN tu hanya parti pemerintah yg terpilih untuk mentadbir negara..ape plak kata duit kerajaan tu duit BN..duit kerajaan tu duit rakyat laa..so, org yg keje gomen tu halal je laa
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 01:40 PM | Show all posts
Kau ambik gaji tak tiap bulan?
stinger_attack Post at 25-4-2012 11:52



    'ala kulli haal  that 's all i wanna say. ( this is not French, ye)
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2012 01:44 PM | Show all posts
Reply 77# mallcop


hukum karma itu wujud...aku prcaya dgn keajaiban...
bior le ALLAH jek yg mmbalas nye...
hati org d jaga tp hati darah daging di sakiti...
ssh esok sape yg d cari!!!!!
law bkn kuarga sndri..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 01:51 PM | Show all posts
Reply 67# totokreturn

1st time nk blajo niaga...kencang2 mmng kencang..
p x sngka org kita sndri plak yg mndengki..yg trkilan sgt bkn org luar..
ishhhh...lumrah niaga mmng persaingn x hebat bg org melayu..
kakak ipar da brpuluh taun niaga..compem bnyk pndinding..dinding konkrik,dinding bata sume dinding ada...
malas nk mmbalas bior le ALLAH je yg mmbalas hati budi baek dier tu...amin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2012 02:01 PM | Show all posts
itulah anya...ramai pulak pengikut..hebat dia jual air liur ja...dapat duit banyak..

...
noor2 Post at 25-4-2012 11:59



    itulah... kan anya dah kata... if there's one thing that always sells... it would be faith... cakap sikit tentang agama, semua orang percaya itu ostad dan lobai... next step bagi a few ceramah for free... lepas tuh suda boleh mula charge ikut jam...


p/s.. mana ada coti mesia laling... anya kena bawak my girls gi main bowling kejap lagi nih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:05 PM | Show all posts
itulah... kan anya dah kata... if there's one thing that always sells... it would be faith ...
~anya~ Post at 25-4-2012 14:01



best jugak kerjaya gitu



p/s--bebudak ni cutila yang...depa kata sekolah cuti...tp memang pun sekolah depa cuti..kata depa ..cikgu kata esok cuti..bagi rehat..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:07 PM | Show all posts
rasanya dgn fenomena Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Don ni rasanya kerjaya sbg Ustaz dan Ustazah lebih terjamin dunia dan akhirat insyallah.Menyampaikan ilmu tauhid,fekah,tajwid etc....kerana rakyat Malaysia sememangnya dahagakan ilmu agama dan majoritinya mmg cetek ilmu agama dan sgt2 memerlukan bimbingan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:26 PM | Show all posts
jadi artis la.... mengangkang je dah dapat 200,000 ohh yeah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:27 PM | Show all posts
best jugak kerjaya gitu



p/s--bebudak ni cutila yang...depa kata sekolah cuti...tp me ...
noor2 Post at 25-4-2012 14:05



    memang best lah...
Oo..cuti ke bebudak tuh... best nyer dapat berehat dengan mama derang...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:32 PM | Show all posts
Reply  totokreturn

1st time nk blajo niaga...kencang2 mmng kencang..
p x sngka org kita sndri p ...
jeygi Post at 25-4-2012 13:51


meniaga kena ikut resmi cina... tak perlu balas2... cukup la meniaga cara strategi bagi org lain terbeliak ... takder pekdah nak lawan cara halus kalu produk sendiri mmg takder kualiti dari mata org lain....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:40 PM | Show all posts
Reply 134# totokreturn


betoi tu...
usaha sndri tanda kjayaan...
law kita mmbalas ibarat kita jg serupa dier...
mngkin bkn rezeki kami d situ...mngkin jg d tempat laen..
tp setiap ape yg d buat smpai bila pon xkn aku lupakn...
yg lepas x mngkin d biarkn cam tu aje..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:44 PM | Show all posts
i keje kampeni besar...n i buat freelance juga..both pun masyuk alhamdulillah
   ...
KIM.mafia Post at 25-4-2012 12:05



   uiols kena follow camtuh, baru bleh tukar keta bruk drift uiols tuh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2012 02:46 PM | Show all posts
apa punya pemikiran la mcm ni..BN tu hanya parti pemerintah yg terpilih untuk mentadbir negara.. ...
mrsamz Post at 25-4-2012 13:19



   ko jgn tipu la.... duit kerajaan tuh duit BN laa.. haram kita makan duit kerajaan kalu tak sokong Bn tau.... tanpa BN kita masih dok atas pokok lagik tau...ko apa tau....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:49 PM | Show all posts
Reply  totokreturn


betoi tu...
usaha sndri tanda kjayaan...
law kita mmbalas ibarat kita jg  ...
jeygi Post at 25-4-2012 14:40



   kalu dah tahu bukan rezki kat situ.. apa kata sebelum berundur tuh, kasi makanan yg kaw2 punya sedap, serve yg terbaik, kebersihan yg tip top... nanti bila tinggal, pelanggan murid2 dan guru terus terngiang-ngiang di halwa tekak lagi... pasti mereka akan mencafri untuk offer tender selepas tuh... strategi memikat...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 02:53 PM | Show all posts
uiols kena follow camtuh, baru bleh tukar keta bruk drift uiols tuh...
totokreturn Post at 25-4-2012 14:44



    malasla..siang mlm dok keje xdop laif buat ape?iols memalam n weekend kan masa utk berpoya2
    nanti kawen dgn org kayala bleh tukar keta mewah camtu ok x?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 03:20 PM | Show all posts
Reply 137# totokreturn
Hekelehh..sudah2 la nak mendowngradekan org totok oii..aku dulu pun kije gomen..tak penah walau sekali aku rasa aku berkhidmat untuk BN..public servant yg susah payah kije sebenarnya..tok menteri sume tu tau announce dasar itu ini je...tak timbul soal org kije gomen wajib sokong BN..suka ati diorang la nak suport sapa pon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 07:38 PM GMT+8 , Processed in 0.560889 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list