CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 49032|Reply: 164

Kerjaya Apa Paling Menjamin Masa Depan Di Malaysia?

  [Copy link]
Post time 25-4-2012 03:00 AM | Show all posts |Read mode
nak try buat survey skittt, kerja apa yg korang rasa paling menjamin masa depan kat malaysia ni.

bagi aku, sudah tentulah kerja gomen! gaji besar, elaun banyak, dapat pencen dan bonus 2 bulan!
Single Polls, Total 131 Users voted
43.51% (57)
12.21% (16)
0.00% (0)
36.64% (48)
0.76% (1)
2.29% (3)
0.76% (1)
3.82% (5)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2012 03:50 AM | Show all posts
Jadi mntri, bnyak duit o, bleh byr juta2 kat mna2 artis idaman hati.,,
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 05:24 AM | Show all posts
bisnes la...nabi kita pon bisnes.. 9/10 drpd punca pendapatan tu.halal,bersih.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 05:33 AM | Show all posts
bisnes la...nabi kita pon bisnes.. 9/10 drpd punca pendapatan tu.halal,bersih.
john_pablo Post at 25-4-2012 05:24

adakah MLM,
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 05:34 AM | Show all posts
I dont live in "LIVE FOR WORK" but I do live in "WORK FOR LIVE"

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 06:41 AM | Show all posts
Meniaga.ler
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2012 06:51 AM | Show all posts
terpulang kepada individu tu sendiri... kalo dia komited in what ever keje yang dia buat... be it works with govt, with private... or work on his own business ... sure akan suksess...

kalo kita tak jujur dengan kerja yang kita buat... rezeki tu tak akan ke mana punya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 07:20 AM | Show all posts
coffee boy..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2012 07:22 AM | Show all posts


prefer Kerja Swasta(Kompeni Besar)


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 07:44 AM | Show all posts
meniaga....duit x berhneti masyukk...tp harus beringat jugak la kann...dok berjoli sakan jer...toke balak pun maut!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 07:46 AM | Show all posts
aku pun pilih berniaga gak.. keje kuat duit masyukk.. keje malas duit tak masyuk..one day aku pun nak berniaga gak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 07:59 AM | Show all posts
bisness menjana pendapatan yang masyukkk


tapi kalo dapat jadi cam zahida raik lagi best. milion2 tak sampai setahun pun kekekkke
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:06 AM | Show all posts
Aku buat bisnes jual beli tanah jer . Tak payah bukak kedai atau office pun .

Beli mana2 lot tanah 5 tahun kemudian baru jual .

Sekali untung ribu2 .


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:19 AM | Show all posts
bagi aku business yang paling untung laa boss.....janji kerja ngan disiplin and tak enjoy....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:22 AM | Show all posts
setuju sgt result keputusan poll diatas.. kalau keje company besar besar bermula kerani cabuk pun Insyaallah 10tahun naik pangkat...kalau bodoh2 pun keje Pembantu Am Rendah gomen.. berbaloi dgn kudrat n gaji..kalau berniaga bukan senang TETAPI lebih baik anda berhujan berpanas jual nasi lemak tepi jlan dgn keuntungan 2k (misalnya).. dari anda duduk di perjabat company kecik..berhawa dingin, keje hempas depan muka end up gji 1.5k. sia sia belaka,.,,
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:31 AM | Show all posts
keje sebagai saintis senjata nuklear
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2012 08:42 AM | Show all posts
jual beli kapal selam pon menjamin masa depan gak.....jota2 lor
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:48 AM | Show all posts
Jadi mntri, bnyak duit o, bleh byr juta2 kat mna2 artis idaman hati.,,
albob Post at 25-4-2012 03:50


Dan anak2 menteri boleh berpoya2 dengan artis dan harta bapak menteri.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:50 AM | Show all posts
jual beli kapal selam pon menjamin masa depan gak.....jota2 lor
sunfizz Post at 25-4-2012 08:42



Susah jugak.., silap2 nanti ada yg mati kena bom.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:51 AM | Show all posts
Susah jugak.., silap2 nanti ada yg mati kena bom.
maizana Post at 25-4-2012 08:50



   kena sebagai pengebom pun time tu msesti masyuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 07:34 AM GMT+8 , Processed in 0.062035 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list