CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 187553|Reply: 1354

[MANGA] NARUTO - Version 6.0

  [Copy link]
Post time 23-2-2012 04:52 AM | Show all posts |Read mode


Naruto (Manga) - Version 6.0

Selamat Datang Ke Rumah Baru!!!




Okaerinasai!!!
sue_cinta mewakili semua penggemar manga Naruto mengucapkan "Selamat Kembali" ke rumah baru yang kini dah mencecah versi 6.0... yeahhh!! Kasik tarian pom-pom skett!!!   Ok, cukup sudah..jangan lebey-lebey nanti momod marah pulak korang melakukan onar di sini...


Untuk merasmikan rumah baru, mari sue bawa anda semua kembali kepada perkembangan terkini dunia ninja Naruto kepada anda... Haisshhhhh, Hiraishin no Jutsu!!! (sambil baling kunai ada marking jutsu-shiki)

Ok... terasa cam Yondaime plak bilew wat teknik tuh... sila bacer summary dan updated di bawah ini:



Ringkasan Plot Terkini

Pertempuran di antara Tobi (fake Madara) vs Naruto (dengan bantuan Killer Bee w/Gyuki + Hatake Kakashi + Maito Gai) makin memuncak. Naruto yang telah berjaya melepaskan Son Goku (Yonbi) dari pengaruh Tobi setelah membuang rod yang ada pada jasad nyata Son Goku telah berjaya mengetahui dan mengenali nama sebenar ke semua biju bersembilan - Shukaku, Matatabi, Isobu, Son Goku, Kokuo, Saiken, Chomei, Gyuki & Kurama.


9 Biju



Naruto, melalui Son Goku, telah mengetahui nama sebenar Kyubi yg diberikan oleh Rokudo Sennin iaitu Kurama. Melalui pengalaman itu, Naruto telah berjaya menyatupadukan chakuranya sendiri dengan chakura Yin milik Kurama lalu menjadi mod Biju lengkap yang tampak berbeza dari mod lengkap biju-jinchuriki yang lain. Mod lengkap jinchuriki-biju Naruto di lihat seperti seakan-akan dan mirip dengan Rikudo Sennin / Yondaime (seperti yang telah disalahcamkan oleh Kakashi). Manakala mod biju-jinchuriki lengkap Naruto tidak sebesar mod biju yg lain, tapi hanya sekadar bentuk luaran yg dihasilkan oleh chakura Kyubi berbentuk musang dengan corak/ukiran yang sama terdapat pada salutan chakura pada tubuh nyata Naruto dalam mod jinchuuriki-biju. Naruto juga telah memiliki sebahagian kuasa yang diberikan oleh 6 biju yang lain (Shukaku berkemungkinan terkecuali???)


Naruto mod Jinchuriki lengkap



Kurama mod lengkap


Melalui gabungan mereka berdua (Naruto + Kurama = Naruma; hahaha )... Naruma telah bertempur dengan kelima-lima biju lain iaitu Matatabi, Isobu, Kokuo, Saiken & Chomei - sambil mampu bertarung dengan setanding atau lebih hebat daripada biju -biju tersebut : Ini dibuktikan dengan keupayaan Naruma menghasilkan bijudama atau 'biju sphere' yang setanding bijudama dihasilkan oleh kelima-lima biju tadi.

Kurama 'bijudama' VS 5 biju 'bijudama'



Melihatkan rancangannya tidak berhasil, Tobi telah menyalut semula kuasa biju-biju tersebut. Berbalik kepada plot yang lain, Uchiha Sasuke telah keluar dari tempat persembunyian / pertapaan rahsia / istirehat - setelah diberikan mata Mangekyo Sharingan milik Itachi olh Tobi. Ini membolehkan beliau memiliki Eternal Mangekyo Sharingan.

Sasuke Eternal Mangekyo Sharingan


Sasuke nye Susano'o mod lengkap


Sasuke kemudian mengalahkan beberapa orang Zetsu Putih dan mendapatkan rahsia / perkembangan terkini pertempuran. Sasuke bercadang untuk bergegas ke medan pertempuran dengan niat untuk mengalahkan dan membunuh Naruto. Namun, dia telah bertembung dengan seseorang yang tidak disangkakannya... Jeng! jeng! jeng!

Uchiha Itachi kembali lagi setelah hidup semula melalui Edo Tensei milik Kabuto.....!!!!

Return of Superman - Itachi Uchiha


Sebelum terlupa, Suigetsu yg bertarung secara tidak sengaja dengan Jugo telah menjumpai bilik kajian rahsia milik Orochimaru. Apakah agaknya rahsia yang terdapat di sebalik skrol yang diambil oleh Suigetsu? Manakala, Karin pula cuba memperdayakan pengawal yang menjaganya dan sedang berikhtiar untuk cuba meloloskan diri dengan pin (master key laa kira nya) untuk melarikan diri dari penjara... :@
Manakala di medan pertempuran lain, ke semua ninja dari Pakatan Ninja Bersekutu sedang meluru ke arah Naruto dengan harapan mahu menghulurkan bantuan...




Di sudut yg lain pula, 5 Kage - Onoki (Tsuchikage), Tsunade (Godaime Hokage), Mei Terumi (Mizukage), Gaara (Kazekage) & A (Raikage) - sedang bertempur dengan Uchiha Madara + Mu (Nidai Tsuchikage) disaksikan oleh Kabuto.


  

Madara Uchiha (Original by Edo Tensei)


VS




5 Kage - A (Raikage), Tsunade (Hokage), Gaara (Kazekage), Onoki (Tsuchikage) & Mei Terumi (Mizukage)



Ke semua kage telah hampir dikalahkan oleh Madara yang telah digabungkan dengan kuasa Harashima Senju oleh Kabuto. Namun, Onoki (Tsuchikage) bangkit cuba melawan semula...apakah yang akan terjadi seterusnya?


Maka nya, selamat melayari dunia Naruto...!!!






Chapter terkini adalah; Naruto - Chapter 575 : Stone Will yang boleh dibaca secara online di Mangareader. Last edited by naen on 23-4-2013 10:44 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 23-2-2012 05:09 AM | Show all posts
NEW!!!  Naruto Chapter 575 : Stone Will







Klik di sini untuk membaca Naruto, Chapter 575 di Mangareader
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 06:25 AM | Show all posts
masuk
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 09:35 AM | Show all posts


sape yg selisih ngan sasuke mase last page tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 10:03 AM | Show all posts
hello...salam rumah baru...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 11:54 AM | Show all posts
check in...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 12:02 PM | Show all posts
Reply 4# Alf_Ramsey


   abg dia laaa...itachi
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 01:39 PM | Show all posts
8th... hehehhe...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 23-2-2012 02:11 PM | Show all posts
sasugay muncul kembali...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 02:43 PM | Show all posts
1st hokage tu bercantum ngan madara ke...........
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 03:32 PM | Show all posts
Reply 10# card_reader

bukan cantum 2 in 1...tapi..DNA 1st tu ada kat mada cam tu la kaedahnya
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 03:40 PM | Show all posts
Reply 11# minipuff


    ic...sure power rangers si madara nie
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-2-2012 04:24 PM | Show all posts
Reply 11# minipuff

sue raser... dia summon madara tuh...guna tubuh clone harashima senju yg kat pokok tuh laa... kan kat pokok tuh dia dah gantikan Yamato kat situ... hahaha... jammed... kan Edo Tensei kene ader tubuh gantian (tubuh mayat) utk dijadikan tabung utk roh yg diseru tuh tinggal? so, sue raser sesangat Kabuto dah jadikan clone tuh sebagai tabung utk roh madara singgah.... tapi, bile kenang balek ayat Madara dia kata dia lawan 1st banyak kali and berjaya dapatkan DNA dia... sue jd kompius balek...wakaka... kalo demam camnie laa... tak bley perah otak sket...kekeke....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 05:15 PM | Show all posts
check-in
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-2-2012 05:41 PM | Show all posts
Reply 14# sudugaru

Hahaha...umah lama dah kemaskan belum...td ko melakukan onaran di sana....kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 06:21 PM | Show all posts
twit..twit...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 23-2-2012 07:04 PM | Show all posts
Reply 16# chaoyunjie

Hahaha...sowi Naruma tadek twitter!!~~
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 09:18 PM | Show all posts
Reply 17# sue_cinta


bukan twit kat naruma la...tp kat sasuke tu ha
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2012 03:04 AM | Show all posts
pendek sgt episode naruto manga minggu nih, spoiled mood nak bace, haih
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2012 08:44 AM | Show all posts
Reply  minipuff

sue raser... dia summon madara tuh...guna tubuh clone harashima senju yg kat pok ...
sue_cinta Post at 23-2-2012 16:24


complicatednya..hehe

oh..kesimpulannya..mayat/clonenya 1st...soulnya madara gitu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:21 PM GMT+8 , Processed in 0.114757 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list