CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 9135|Reply: 78

AKU NAK MARAH NI!!!!!!......

[Copy link]
Post time 4-2-2012 07:43 PM | Show all posts |Read mode
Hari ni aku nak marah ni......

Kenapa aku tengok, banyak je yang bukak thread kat forum ni sebenarnya dah kena tendang dari forum sebelah??....
Dah kena lahar kaw-kaw kat forum jiran kita tu & rasa dah tak de minyak dapat di goreng lagi, dia pun datang bukak thread kat sini seolah-olah forumer kat CARI ni (termasuk lah aku) memang boleh di kencing kan.....{:4_236:}

Dah pong pang pong pang kena lahar kat sana....cepat je diorang ni bungkus kain baju, pindah ke forum CARI cuba-cuba nasib di sini....yang forumer cari pulak termasuk lah aku....dengan hati layu & sendu percaya le bulat-bulat & lonjong-lonjong segala bagai yang di cakapkan....pastu bila makin lama makin berbau ikan....barulah perasan rupanya dah kena auta....

Nasib baik ada group yang cepat buat CSI ni....kalau tidak sampai thread yang di bukak mencecah  page 78  & kena auta hingga ke akhir hayat lah jawabnya.....Tapi rasanya mcm dah terlambat jugak kita warga CARI tersedar.....


Persoalan yang buat aku marah & frust:

1)  Dlm pemikiran diorang ni, memang anggap kat forum CARI....forumer akan percaya sbb kebanyakan forumer kat sini tak suka timbang-timbang, suka percaya bulat-bulat....jadi senang lah nak kelentong....sbb tu lah diorang "Chong" pulak kita kat sini....

2)  Kenapa kat forum sebelah tu, orang-orang mcm ni tak boleh terlepas.....mesti kena CSI hingga ke akar umbi. akan terkedu & terus sejuk beku di sana, sedangkan bila masuk ke CARI.....dengan cerita yang sama, boleh terlepas & tersenyum girang.....apakah tahap pemikiran forumer di sana lebih educated & open minded & di sini tahap pemikiran kita setakat kelulusan PMR....

3)  Aku dah lama perhatikan masalah ni dari awal tahun lepas....yang mana seorang yang menunjukkan  diri beliau sungguh berhemah membuka thread di forum sana, tapi di sangkal & di tentang akiviti yang di usahakan dari awal lagi.. sehingga tak terkata apa-apa dah tapi bila beliau buka thread dengan cerita yang sama di Forum Cari ni....ramai je pulak yang ternanti-nanti aktiviti beliau seterusnya.....bila dah bergegar tiang thread, baru nak tersedar.....Bermakna kat sini forumer Cari termasuk lah aku lambat nak dapat signal ke apa iya?......


Tujuan aku bukak thread ni, jom kita sama-sama bincangkan apa yang patut kita buat dengan thread atau posting yang di usahakan oleh mereka yang dah di reject dari sana.....sebenarnya, dulu aku kenal forum pun memang dari forum sana  tapi sbb aku tak berapa suka dengan background pada screen tu, mcm tak jelas je....jadi aku kurang lah berforum...bila jumpa forum CARI ni, suka lah aku sbb tulisan & cerita pun terang benderang.....pandai lah aku tukar-tukar avartar....terus aku ambik skim pencen awal kat sana & berpindah ke sini.....

Skrg ni pun ada je forumer yang dah kena lahar kat sana dah bungkus kain baju & berpindah kat sini cuba menarik perhatian kat sini pulak.....
siapa?????......kita tunggu........

ok, persoalannya sekarang, mcmana kita nak bendung perkara2 mcm ni jadi kat forum CARI kita ni...kekadang sedih gak bila baca komen dari forumer kat sana kata forumer kat sini percaya je......

MOD....ai tak tau nak buat ayat mcmana, tapi ai harap mesej yang nak di sampaikan ni, dapat di sampaikan....
Sesiapa yang tak faham tu, tlg jangan tanya aku sbb aku tak tau nak cakap mcmana bagi hang pa semua paham....kekadang bila baca ayat aku, aku sendiri pun tak paham....Jadi pepaham je lah iya......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2012 07:52 PM | Show all posts
pebende sebelah tu.. bukan semua org kt sini tau pebende sebelah tu.
nak mengadu tp cakap bertapis..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:00 PM | Show all posts
Orang mana? Forum sebelah mana?


Nak mengadu cakap la terus terang. Dok bertapis2 baik buat diary.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:04 PM | Show all posts
aiyoo.. kaka jazaa dah marah.. tak tau..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:10 PM | Show all posts
kalo nak meroyan, elok la buat dalam blog sendiri ja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2012 08:11 PM | Show all posts
Reply 2# kazaraf


  Owh....kau pun lambat pick up iya kazaraf?.....
aku ingat aku je yang lembam......
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 4-2-2012 08:12 PM | Show all posts
Orang mana? Forum sebelah mana?


Nak mengadu cakap la terus terang. Dok bertapis2 baik buat dia ...
cik.panda Post at 4-2-2012 20:00



  Cik.pan mana ada bagi Diary 2012....
Nak tulis kat mana?......{:1_270:}
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:13 PM | Show all posts
nie citer kt board p&p k yang mintak derma tu k?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-2-2012 08:13 PM | Show all posts
aiyoo.. kaka jazaa dah marah.. tak tau..
prettyuglybabe Post at 4-2-2012 20:04



Haipppp.......{:4_236:}
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2012 08:19 PM | Show all posts
nie citer kt board p&p k yang mintak derma tu k?
B.K Post at 4-2-2012 20:13



Sebenarnya bukan pasal kes tu je B>K...
Ai tak heran pun pasal kes tu sbb ai tak sempat transfer duit pun...{:4_503:} masa tu ai sibuk balik kg uruskan my mom...sampai kat kg, paham je lah...malas nak gi town cari bank....
dah byk kes dah....sebelum kes tu, dah ada jadi kecoh kat sana,.....tapi kat sini aman damai....
La ni ada yang terbaru lak....cuba-cuba nak bermastautin di sini....{:4_229:}

Bila jadi mcm tu....bermakna kita kat sini di perbodohkan......
kan...kan..kan....
atau ai pulak yang terasa terlebih-lebih.....{:1_270:}
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:26 PM | Show all posts
terus terang je laaaaa!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:31 PM | Show all posts
PENING AKU BACA....

Sudah tiba 12 Rabiul Awal 1433H - Salam Maulidur Rasul untuk semua. Salam dan selawat ke atas Baginda Rasulullah SAW. Semoga kita semua mendapat syafaat baginda di akhirat kelak, Amin...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:40 PM | Show all posts
momod sila lock thread nie...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:40 PM | Show all posts
Haipppp.......
jazaa Post at 4-2-2012 20:13



gulp..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:41 PM | Show all posts
saper?
dah macam bod gosip plak kena teka
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 08:46 PM | Show all posts
ai sokong lock je thread ni...idok paham...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2012 08:57 PM | Show all posts
Forum sebelah mana, atas bawah ,  cakap jelah tak payah buat org berteka teki.

Prinsip saya senang saja, masuk cari ni sebab nak cari info terkini macam di gosip kadang kala detail siap di buat CSI. Baca CI nak tahu berita terkini dan menyumbangkan pendapat , dan kadang kala dapat tau berita panas dr tempat kejadian cthnya dr foromer Bee Haa tu.

Baca thread kekeluargaan tuk dapatkan tips hal-hal kekeluargaan dan dsb.  Kita pun tak tau latar belakang forumer tsbt, pendidikannya so tak payahlah amik pusing sangat, kita yang berpelajaran ni baca, dan fikirkan sendiri ikut tahap akal fikiran kita, memang ada yang boleh di pakai, kita ambil buat pedoman, yang mengarut buang ke tepi.

Tak payahlah nak bebankan  fikirkan pekara-pekara tersebut, stress dan buang masa sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 09:32 PM | Show all posts
Forum sebelah mana, atas bawah ,  cakap jelah tak payah buat org berteka teki.

Prinsip saya sena ...
sapp73 Post at 4-2-2012 20:57



    Yea, aku pon sependapat denganmu semua yang kamu tuliskan tersebut.
Forum sebelah tu ialah Forum Cari Gold ke cari gali tah aku pon lupa namannya tp org panggil CG la.

Aku suka forum cari ni sbb ini adalah forum yg mcm2 ada dan mudah serta ringkas serta apa2 berita yg terkini yg perlu nak speku2 mcm gosip tempatan tu sini byk CSI yg boleh korek2 dan akhirnya dpt tau sapa kah gerangan tersebut.
Thats y aku kureng nak baca gosip dalam paper dah sbb kebanyakkannya cedok dari sini juga. Sama mcm blog2 gosip lelain. Bila aku baca aku rasa sangat sendu sbb sesuatu tu kita dh tau dulu dr sini.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 09:49 PM | Show all posts
er apa yg tt cerita nih?

aku x paham 1 apa pown....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 10:01 PM | Show all posts
aku yg MOD pun tak paham aper citer ni? takper aku tunggu abg medmru dulu wat decision.... huhuhu!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:45 AM GMT+8 , Processed in 0.083413 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list