CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3220|Reply: 13

Nak survey broadband

[Copy link]
Post time 20-1-2012 05:09 PM | Show all posts |Read mode
Salam...

Anyone boleh recommend tak broadband yang ada coverage elok, especially untuk area Tanah Merah, Kelantan and KL / Putrajaya? Plus affordable la. TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-1-2012 07:33 PM | Show all posts
maxis bb la. walaupun maxis bb ni pd aku mcm gampang gak tp tu la yg terbaik wat ms ni utk wireless.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2012 12:22 AM | Show all posts
Rasa2 pun gitu. Tapi gampang camner? Selalu putus2?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2012 11:08 AM | Show all posts
Reply 3# rienn

bukan selalu putus-putus.. stabil sahaja pun asalkan ada 3G signal ok
masalah wireless ialah quota limit yang sikit untuk yang kita bayar

refer sini untuk internet terkini di malaysia dan quota dan harga

http://mforum2.cari.com.my/redirect.php?goto=findpost&ptid=254529&pid=47044796

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2012 04:09 PM | Show all posts
tumpang lalu...

wa baru je nk berjinak2 ngan BB ni.. sblm ni dok pakai streamyx.. dan celcom mobile internet mLite yg RM28 tu je..memandangkn wa nk pindah umah, so wa ingat nk pakai BB plak..bukan heavy user pon..

wa dah belek2 benang kt sini... conclusionnya maxis BB..bila wa belek2 kt web maxis..wa ingat nk amik yg RM68-3GB tu je.. celcom mLite tu wa nk mantain je..

pastu wa terpandang.. (Activation fee : RM100 + RM280 to upgrade to a WiFi HSPA modem)

soalan wa :

1) ok ke kalau upgrade ke Wifi HSPA modem tu..  ke tak de makna pape pon..
2) ni kan Wifi HSPA modem tu..?


3)
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 12:14 AM | Show all posts
Reply 5# tenggelamtimbul

ko elok langgan yang tak ada contract..biasanya  bagi modem, itu ada contract setahun bagai
elok ko beli USB modem sendiri sahaja., pastikan ianya unlock kepada semua termasuk celcom,maxis
semua..ko ambil pakej yang 68 yang tanpa modem lagi baik, bila-bila boleh terminate.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 10:38 AM | Show all posts
Reply  tenggelamtimbul

ko elok langgan yang tak ada contract..biasanya  bagi modem, itu ada cont ...
trunks Post at 2-2-2012 00:14



oo..tq.. usb modem tu beli kt kedai komputer la ye.. biasa brp rm?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 11:02 AM | Show all posts
Reply 7# tenggelamtimbul

ko bawalah duit 100 lebih ..dan tanya penjual brand mana yang bagus
kalau ko guna seorang..beli USB modem sahaja.. kalau nak guna banyak
device beli yang ada wifi router punya..ini ko tanya sahaja penjual

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2012 11:06 AM | Show all posts
Reply  tenggelamtimbul

ko bawalah duit 100 lebih ..dan tanya penjual brand mana yang bagus
kala ...
trunks Post at 2-2-2012 11:02



tqvm for the info..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2012 12:01 AM | Show all posts
salam sy nk ty lately ni aku punya BB celcom problem lah..maksud aku line lembap sgt (sebelum ni laju je)..adakah berkemungkinan laptop aku ada virus or hardwarenya ada problem ek...kot2 la ada kaitan ngn hardware ke apa kan yg membuatkan line cam siput...sory aku ni buta ckit bab2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 04:37 PM | Show all posts
salam sy nk ty lately ni aku punya BB celcom problem lah..maksud aku line lembap sgt (sebelum ni laj ...
kasihdansayang Post at 3-2-2012 00:01



Ko cuba check modem ko... Ko dah pakai modem tu berapa lama? Sebab kadang2 bila kita guna hari2, BB modem tu akan prob... Tu yg effect coverage tu... Tapi sebelum tu, try contact service centre BB provider tu? Kot2 mayb area yg ko guna BB tu sedang mengalami masalah coverage... maklum ar skang ni kan ke asyik cuaca tak menentu jewk... Goodluck...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 12:48 AM | Show all posts
celcom ok kowt kwsn tuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 06:44 PM | Show all posts
salam sy nk ty lately ni aku punya BB celcom problem lah..maksud aku line lembap sgt (sebelum ni laj ...
kasihdansayang Post at 3-2-2012 00:01


ada donlot/bukak youtube byk2 x? tkut abes limit je.. celcom bb neh kalu dh abes limit dia,otomatik akan jd slow... dr speed hsdpa/3g bertukar kpd edge... tgk lampu dia kaler ape
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2012 01:50 PM | Show all posts
Nara guna Maxis n digi. Mmg Nara pakai Maxis tapi mhl sbnrnya.. Bygla 3 gb rm68. Klau tgk drama Korea sempat 4-5 episod je then abis kuota. Kerja duk asyik topup. Dahla mahal. 500 mb rm8. Then saje try digi coz hrga murah. Rm105 utk 10 gb. Murah kan?? Maka beli la. Bila dh pakai mmg beza langit dan bumi antara digi n Maxis. Digi memang siput n jgn harap ni tgk streaming or download apa2. Asyik dosconnected je. Oh ye Nara tinggal di Putrajaya. My friend yg guna celcom pun duk komplen celcom slow. Klau you heavy user mungkin better guna fixed bb mcm streamyx.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 05:19 PM GMT+8 , Processed in 0.092260 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list