CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6026|Reply: 42

Kesian kat mak...

 Close [Copy link]
Post time 19-1-2012 05:08 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by BabeBlanket at 19-2-2012 21:18

...........,,,,edited...........................
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2012 05:10 PM | Show all posts
Terabur sangat posting haku,sori la psl taip guna tepon jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 05:31 PM | Show all posts
Mintak jer lah, ckp terus terang kat maksu tu, suh bagi balik kereta tu sebb mak nak guna utk lagipun you all ada hak ke atas kereta tu. Suh adik yg beli tu cakap kat maksu tu.. Klu saya mau saya sound direct punya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 05:45 PM | Show all posts
Apa kata jual je keta tu dulu.  Bagi le apa reason pun asalkan terjual.  Biar le tak berkereta buat sementara waktu.  Lagi pun dah 1 bulan mak TT tak gunakannya.  Bila keta dah tak da pandai le nanti maksu TT repair keta dia balik.  Bila semuanya kembali normal baru gantikan dengan yang lain.  Bukan apa takut kalau suruh pulangkan cam tu je dia bagi macam2 alasan pulak.  Memang susah kalau deal dengan family kalau kes cam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 05:48 PM | Show all posts
x ada cara lain. ko kena berterus terang dgn mak su ko n at the same time plan alternative plan utk mak su ko pki kete.

bkn apa kdng2 mak su ko x sedar yg bertapa pentingnya kete tu utk mak ko. sbb kalo kete tu penting x kan mak ko senang2 kasi pinjam kan? maybe mak ko nak jaga hubungan dgn mak su so dia diamkan. dan mak su ko lak x tahu. so, x adil kalo nak kata mak su ko tu yg silap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 05:53 PM | Show all posts
mungkin mak su ko pikir :

'alah diorg x kisah. aku kan baik dengan diorg. lagipun kakak aku suri rumah je bukannya guna kereta selalu pun'

x de cara lain. kena mintak jugak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 05:54 PM | Show all posts
Tima kasih atas cadangan korang japg free aku reply satu2 ea
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 06:02 PM | Show all posts
Apa kata jual je keta tu dulu.  Bagi le apa reason pun asalkan terjual.  Biar le tak berkereta buat  ...
Artemesiaa Post at 19-1-2012 17:45


setujuk!! tapi jual dptkan buyer dolu...kot tak nanti maksu nak bli plak dah tu bayo tah bile plak....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2012 06:04 PM | Show all posts
Reply 3# seri06


    Aku sbnrnya geram jgk tp xsmpai hati pulak nk sound2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 06:25 PM | Show all posts
Reply 4# Artemesiaa


    Mmg susah kalo libatkan adik beradik,payah nk jual,xder sape nk uruskan jual beli keta
tu.pasal aku pon kat pantai timur,mak aku kt utara sana.adik aku sibuk ngan keje dia jer,kakak aku pon
Dah berkeluarga n sibuk ngan keje jgk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 06:29 PM | Show all posts
Reply 5# otai_g


    Betul ape yg ko pikirkan tu,mak aku nk jaga hubungan adik beradik
kalo bleh xmo la gaduh2 kan psl hal ni dan aku pon xsalahkan maksu aku sgt,dia pon terdesak
nak pkai keta,kalo x cmne dia nk gi keje kan,cuma tu lah cmna tah cara aku nk mintak,xder
kekuatan aku nk ckp terus terang ngan dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 06:31 PM | Show all posts
Reply 6# suraya-sue


    Mungkin jgk kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 06:31 PM | Show all posts
Reply 10# BabeBlanket


    Apa susahnya iklankan je kat suratkabar, 7E ke tak pun mintak used car dealer tolong jualkan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 06:51 PM | Show all posts
Reply 13# Artemesiaa


    Ermmm kann akan dipikirkan,kalo aku balik sana sedap sket aku nk bncg psl neh
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 07:26 PM | Show all posts
napa nak jual keta tu? bukan ker mak u still nak guna kereta... just sbb maksu tu, u all pulak nak bersusah menjual keta bagai...

sila berterus terang secara berhemah... kasik alasan mak u xsihat nak jalan kaki slalu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 07:27 PM | Show all posts
bila bab melibatkan sedara mara,mmg susahlah kan.bak kata pepatahla,ditelan mati mak,diluah mati bapak.nak cakap salah,tak cakap pun salah...kang cakap,mulalah sentap..tak cakap,kita plak yg tersentap.tp iols rasa,kalau cenggini punya pesen rupa yg buat reta org mcm reta diorg sendiri,mmg tak de cara lain selain confront dgn maksu TT tu.cakap trs trg ajelah..hal keta rosak,tu hal dia.even mak TT tak keje,dia tak leh lah pk mak TT tak de benda nak buat @ tak de hal nak guna keta tu...ce bagitau aje,dgn tak de keta dah nyusahkan mak TT...pepandai dialah nak setelkan masalah dia...takkan selamanya nak gunakan keta mak TT tu kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2012 07:31 PM | Show all posts
Reply 15# IceCream_Soda


    Isk bila masa plak aku nk jual,itu cuma cadangan sesetengah forumer,aku akan pikir semuanya dan
Pertimbangkan mana yg terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 07:33 PM | Show all posts
Reply 17# BabeBlanket

kasik alasan nak service keta tu... pastu lepas dpt kalo dia mintak balik, sila kasik perbagai alasan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 07:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by BabeBlanket at 20-1-2012 15:56

Reply 16# zarasafiya


   Betul2 mm serba salah wei,xmo org sentap yg mkn hati,
Keta tu sgt penting utk mak aku psl ada lagi 2org adik yg masih
bersekolah.kekadang kalo terlepas van mak aku la yg gi anta.dah ayah xder
dorang mmg berkepit jer lah ngan mak.nk beli buku lah,brg2 sekolah,nk g bank
byr bil segala.bila dah xleh nk g mana2 asyik gadoh jerla yg dua org tu
kt umah.tadi aku tepon mak lagi.dia kata rasa sebak,rasa susah,pada masa yg sama
mak aku kata tgk maksu aku tu mcm serabut sgt.dia ngan kawan baik
dia ,kita dah xkesah psl hutang dia yang beribu dah tu,
mmg tau dia susah dan xboleh nk byr lagi.kita cuma nk
keta tu jer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2012 07:41 PM | Show all posts
Reply 18# IceCream_Soda


    Haaa cadangan ini boleh diterima pakai jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-3-2023 05:25 PM GMT+8 , Processed in 0.128301 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list