CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: tokbomoh

GPS pada DVD player kereta?

[Copy link]
Post time 29-12-2011 09:50 AM | Show all posts
salam otaicari.. aku planning nak pasang DVD player kat kete aku... cap2 ayam da la.. dan setahu aku, sekarang ni kebanyakkan cap ayam player ada function/slot card GPS kan? so boleh ker kita install gps software such as garmin sendiri? aku ushar dalam Mudah.my, ada pakej. kalau sekali dengan 'Garmin' or papago kena add RM500. kalau xnak, save 500 tu..

Soalan paling penting, 'RM500' tu sebenarnya software ker or dowang ada tambah apa2 'chip' kedalam player tu utk membolehkan player tu connect ke satellite? kalau RM500 tu cuma untuk software, lbh baik bikin sendiri kan? minta tolong pakcik google pon rasanya boleh. So, ada sesiapa nak share2 knowlege?
tokbomoh Post at 23-12-2011 20:40


kalau takde GPS, memang harga different dlm rm500 gak laa..ini bukan sofware jer bang (software ni kalau ada basic IT, boley install pejam mata jerrrr)
ini kena ada hardware device function sumer laa..


jgn tipah tertiffu udah laa..  ko survey la kat mudah or lelong.. dpt basic info pasal ni..
gud luck!!...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2015 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
As salam kwn2..rega antena tv di double din kereta tu brpa rm ya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2015 09:11 AM | Show all posts
Biasanya kalau install DVD ataupun alarm Made in China ini.. 2-3 tahun lepas tu akan menyebabkan masaalah kebocoran arus..kesannya betri menjadi cepat kong.sebab mereka guna komponent elektronik yg berkualiti rendah.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 08:11 PM GMT+8 , Processed in 0.059755 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list