CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1577|Reply: 13

Beria Sukan negara pulak...‘Noraseela tak salah’

[Copy link]
Post time 29-11-2011 09:47 AM | Show all posts |Read mode
JAGUH 400 meter lari berpagar negara, Noraseela Khalid mempunyai hak untuk menyuarakan rasa tidak puas hatinya terhadap pengurusan Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM) yang didakwa mengabaikan kebajikan atlet olahraga negara.
Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, selaku atlet senior dalam skuad kebangsaan, Noraseela mempunyai hak untuk menyuarakan pendapat bagi memastikan kebajikan atlet lain termasuklah atlet pelapis terjamin.

“Kita melihat Noraseela atlet senior yang banyak berjasa kepada sukan olahraga selain menjadi pembimbing kepada atlet lain termasuk atlet junior.
“Tidak salah sekiranya dia meluahkan apa yang terbuku di hati sebagai seorang atlet olahraga,” katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kritikan anggota majlis KOM, S Rajasegram terhadap Noraseela yang seolah-olah tidak tahu menghargai jasa dicurahkan badan induk itu kepada atlet itu selama ini.

Noraseela sebelum itu dilapor mengkritik pengurusan KOM yang dikatakan tidak menghargai jasa dan pengorbanan atlet olahraga selepas mempertahankan pingat emas 400 meter lari berpagar pada Sukan Sea Indonesia, baru-baru ini.


Ahmad Shabery berkata, isu pertikaman lidah antara KOM dan atlet olahraga negara sebenarnya sudah terlalu lama timbul namun gagal diselesaikan mengikut saluran dan cara yang betul.

“Saya tidak akan campur tangan dalam isu ini kerana ia isu dalaman KOM dan mereka harus selesaikan masalah itu sendiri,” katanya sambil berharap agar Noraseela terus menyumbang bakti kepada sukan olahraga negara.

apsal dia tak campur tangan pasal ni ek???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2011 03:18 PM | Show all posts
dh lama dh gaduh nie...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 03:38 PM | Show all posts
noraseela ni yg belatih jauh2 ke aprika selatan untuk ambil bahagian dalam sukan SEA kan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 03:40 PM | Show all posts
mungkin bende ni dah lame...tp tak diselesai kan. so maken lame. maken memendam rase la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 03:43 PM | Show all posts
somebody has to step forward to reveal the misdoing happened ....
she has gut to do this....

Sukan olah raga perfrom hambar.... dulu, boley jer Malaysia kutip 10-12 pingat emas dari sukan nie... last SEA cuma kutip 6 emas jer..... umthing need to be done incuding to get rid all those peoples yang create mess dalam KOAM
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 04:40 PM | Show all posts
go go go seellaa
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-11-2011 05:26 PM | Show all posts
sesekali bagus jugak ada org yg berani ambek risiko demi perbetulkan keadaan...
selalunya org memendam rasa krn takut////
walaupun berisiko janji ada gak la yg menegur...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 07:50 PM | Show all posts
Berani kerana benar takut kerana salah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2011 08:02 PM | Show all posts
Reply 3# PEPPERMAN


    dernag berlatih kat german..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 08:04 PM | Show all posts
kalau bazir berjuta...hanya utk emas sukan sea...baek kuburkan je la KOAM nie...bazir duit je...

focus sukan2 yg leh bg pingat olimpik jela......even renang pun susah....

kesimpulanna...malaysia men guli jela..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 08:19 PM | Show all posts
dlm apa2 pun mesti ada yg berani bersuara..kalau x, ramai yg ambk kesempatan lah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 08:31 PM | Show all posts
ada ada saja isu dengan KOAM , kan?

apa pasal ye....dulu pasal krisis kepimpinan shahidan  kassim kalau tak silap lah ni dululaa la ni ...

well...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 08:45 PM | Show all posts
test KOAM nie aku fail...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 12:25 AM | Show all posts
aku iye2 bace taju "Beria"....sekali Berita daaa.....ingat ape yg beria-ia benar tu.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

7-12-2023 05:46 AM GMT+8 , Processed in 0.096298 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list