CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 30417|Reply: 52

Kad points stesen minyak petrol (SMILES, Mesra, Bonus Link, BHP e-Card)

[Copy link]
Post time 11-11-2011 10:43 PM | Show all posts |Read mode
Salam sumer...


Arini aku nak citer sket pasal kad point stesen minyak ni... aku ni salah sorang yg dok kumpul kad ni every stesen minyak... tp yg biasa aku dok p isi untuk kete aku tu hanya laa Esso, Shell ngan BHP... Caltex aku tak sure ada ke tak kad... kalu ada pun aku malas dah nak amik... pasal stesen minyak caltex ni tak sumer tempat ada... lg pun tanak byk sgt kad laa... sampai naik kembong wallet aku dok simpan kad memanyak... (tu mukadimah ajer tu)

ada laa satu ari ni... aku p Esso igt nak redeem laa points... tak ler banyak mana pun kumpul... biasa laa dah ujong2 bulan tu duit pun dah makin nak susut... jd igt dgn bantuan points ni dapat laa ringankan sket beban... tp penah ke ko worang pikir... kalu beli minyak pakai points ni mmg teramat laa rugi... aper ke tak nyer? singgit satu point.... kalu seribu point maknanyer 1000 hengget... haa ni yg nk citer...

dulu aku selalu redeem minyak kat esso pakai points... 1000 points = RM15... sekali baru ni aku nk p redeem... lain pulak... 950 points = RM10... perghh!!! punyer laa gigih aku dok kumpul points... sekali guna untuk beberapa liter yg ciput ajer...

aper pendapat korang tentang kad points ni... adakah ianya membantu korang sumer?? cer citer cer citer...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2011 11:14 PM | Show all posts
membantu utk beli air kalau xde duit pecah
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 11:56 PM | Show all posts
camne nak dapat kad ni?
miss satu pun xde
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 12:28 AM | Show all posts
dulu aku selalu redeem minyak kat esso pakai points... 1000 points = RM15... sekali baru ni aku nk p redeem... lain pulak... 950 points = RM10... perghh!!! punyer laa gigih aku dok kumpul points... sekali guna untuk beberapa liter yg ciput ajer...

aper pendapat korang tentang kad points ni... adakah ianya membantu korang sumer?? cer citer cer citer...


950pts=RM10 ek?
dah naik harga minyak esso-mobil skg nih
btw, aku guna smiles card jugak
tapi tak pernah convert points ke petrol atau barang2 dari kedai.
menabung points sampai banyak then tukar ke barang2 dari katalog dia
good points/advantages pasal smiles card compare dengan reward card lain =
1. points dia tak expired!
2. nilai tukaran points ke RM lagi tinggi. (utk petrol)

klu rajin baca, boleh check comparison kat blog ni.
bahan bacaan lama dah pun.
http://www.palmx.org/mambo/index ... d=183&Itemid=39

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 12:29 AM | Show all posts
Reply 3# miss_bear

amik je borang kat stesen minyak
at least, dapat la jugak something bila isi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 12:33 AM | Show all posts
Reply  miss_bear

amik je borang kat stesen minyak
at least, dapat la jugak something bila isi.
RedMage Post at 12-11-2011 00:29


lagi satu miss nak tanya..
macam mana nak isi minyak penuh..
boleh tlg ajar x.. {:4_189:}
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-11-2011 12:35 AM | Show all posts
errr.... nak tanya banyak2 boleh x
mintak maaf ler, miss ni baru x baru la jugak pakai kete, tapi byk yg miss x tau...
xtau nk tanya saper
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 12:39 AM | Show all posts
Reply 6# miss_bear

itu...
macam isi minyak biasa gak le
cuma isi sampai penuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2011 12:45 AM | Show all posts
nak isi penuh tapi g kat kaunter, x tau nak cakap kat dia nak isi sepuluh ke, doploh ke, 3 ploh ke.. miss x pandai agak brape byk leh penuh..
kalau penuh, kita leh nampak ke dari luar?
kalau melimpah lak camne?
maap yer, miss mmg blur sket.. apa pun x tau

lagi miss nak tanya, minyak mana yang bagus? shell ke, petronas ke, ke stesyen minyak lain?

pastu miss nak tanya, miss ni parking kat garaj terbuka, atap zink.. malam2 kete miss kena embun ke? perlu x miss beli penutup untuk selimutkan kereta tu? dan kalau miss tengah berbudget2, agak2 boleh x kalau miss guna selimut tidur miss je buat selimutkan kereta tu? mana la tau kot boleh halang@serap embun
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 12:55 AM | Show all posts
nak isi penuh tapi g kat kaunter, x tau nak cakap kat dia nak isi sepuluh ke, doploh ke, 3 ploh ke.. miss x pandai agak brape byk leh penuh..
kalau penuh, kita leh nampak ke dari luar?
kalau melimpah lak camne?
maap yer, miss mmg blur sket.. apa pun x tau


pi kaunter, cakap nak isi penuh, then letak deposit dulu rm50 ke
nozzle tu dah didesign utk stop filling bila penuh; so takde masalah
klu melimpah jugak, terus basuh ngan air kat tempat cat yg kena petrol tu

lagi miss nak tanya, minyak mana yang bagus? shell ke, petronas ke, ke stesyen minyak lain?

pastu miss nak tanya, miss ni parking kat garaj terbuka, atap zink.. malam2 kete miss kena embun ke? perlu x miss beli penutup untuk selimutkan kereta tu? dan kalau miss tengah berbudget2, agak2 boleh x kalau miss guna selimut tidur miss je buat selimutkan kereta tu? mana la tau kot boleh halang@serap embu


bab penjagaan kete ni better tanya kat sini
http://eforum6.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=49
depa lagi arif

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 06:39 AM | Show all posts
dan kalau miss tengah berbudget2, agak2 boleh x kalau miss guna selimut tidur miss je buat selimutkan kereta tu? mana la tau kot boleh halang@serap embun
miss_bear Post at 12-11-2011 00:45



   selimut tidur miss lgi mahal daripada kain tutup kereta tulah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 08:19 AM | Show all posts
kad point aku takder...tp aku guna CtBank Shell tuk isik minyak kat shell..dapekla rebet tetiap bulan.....dalam 4 bulan cam gitu....dia masukkan dlm Akaun cc...redeem dengan rebate tu....adalah dlm RM50-100 cam gitu...bergantung berapa kerapa aku isik minyak dan total jumlah....berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 09:34 AM | Show all posts
Reply 12# medangmru


med...okay tak ko pakai ctbank shell tu? aku ingat nak apply la
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 02:26 PM | Show all posts
selimut tidur miss lgi mahal daripada kain tutup kereta tulah...
B.K Post at 12-11-2011 06:39


harga selimut miss rm10 je
lgpun miss tido x pakai selimut dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 02:28 PM | Show all posts
pi kaunter, cakap nak isi penuh, then letak deposit dulu rm50 ke
nozzle tu dah didesign utk sto ...
RedMage Post at 12-11-2011 00:55


thanx encik RedMage.. semoga murah rezeki..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 07:35 PM | Show all posts
Reply  medangmru


med...okay tak ko pakai ctbank shell tu? aku ingat nak apply la
ren0_0 Post at 12-11-2011 09:34 AM



   mmg ok sesangat.....rs2nya sejak aku pakai udah ratus2 kot dapat rebet...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2011 08:03 PM | Show all posts
Reply 16# medangmru


   ok nice . aku ada beberapa pilihan nak amek. tapi takde sorang kawan aku pakai ctbank shell ni. since ko kata okay.....hmmmph
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 08:12 PM | Show all posts
Reply  medangmru


   ok nice . aku ada beberapa pilihan nak amek. tapi takde sorang ka ...
ren0_0 Post at 12-11-2011 08:03 PM



   teruskan....haku sokong...Citibank Shell haku ni rsnya udah 4 tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 09:12 PM | Show all posts
harga selimut miss rm10 je
lgpun miss tido x pakai selimut dah
miss_bear Post at 12-11-2011 14:26



   lupa lak bear ada bulu yg tebal, buat apa pakai selimut lgi
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2011 12:50 AM | Show all posts
Reply 12# medangmru


   saya memang isi minyak kat shell dan nmpk citibank punya borang tu untuk rebet kalo isi kat shell. tapi saya tak faham macamana dorg bg rebet tu..let say saya slalu isi dalam rm200 sebulan, brp byk rebet sy bleh dapat..err, maksud saya mcm mana kad ni berfungsi sebenarnya? huhu..thank in advance medang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 06:50 AM GMT+8 , Processed in 0.087332 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list