CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5200|Reply: 16

Artis Skandal dengan Isteri Orang?

 Close [Copy link]
Post time 8-11-2011 10:13 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by cik.panda at 8-11-2011 10:20

Baca kat Hazrey.com pagi tadi.


Bagi yang tak kenal, Hazrey ni ialah journalist TV3 based di JB.


Aku memang dididik untuk membaca akhbar dari muka pertama sampailah ke muka terakhir.

Pernah kawan aku tanya: "kau ni mengeja ke, membaca?" Sebabnya, aku akan baca setiap helaian mukasurat, sebab kekadang bila kita baca semua, kita dapatlah sikit sikit apa yang berlaku kat donia ni.

Nak pandai mungkin jauh sangat, tapi cukuplah untuk ada pengetahuan sikit kan. Tapi ada juga kalangan kita yang bukak paper, hanya untuk ruangan hiburan. Nak tengok apa gosip terbaru artis sebab itulah yang mencernakan pemikiran mereka, dan dapatlah dijadikan modal untuk diletakkan di status FB atau dikongsikan di Twitter.

Bekerja di media pun macam tu, kalau pepagi, semua paper kena baca kecuali yang tulisan selain dari rumi. Itu kena cari translator.

Tapi, hari ini, bila aku baca Harian Metro, aku tak perlukan translator. Yang ini, mudah sangat diterjemahkan.



Tajuknya? Isteri sesat jalan mahu kembali. Aku baca satu persatu perkataan yang ditulis wanita ini. Aku bersyukur kerana dia mahu kembali ke pangkal jalan dan menginsafi perbuatannya.

Wanita menggunakan nama samaran ISTERI CURANG ini mendakwa, memiliki ijazah sarjana muda kelas pertama dalam pengajiannya. Namun tidak disebutkan apakah bidang yang dipelajarinya.

"Saya pernah berasakan tidak mampu berubah dan mati saja jalan penyelesaian selain berjumpa pakar sakit jiwa. Mungkin Allah tidak menerima saya," kata wanita ini.

Aku hanya mampu mendoakan agar wanita ini diberi cahaya keinsafan istiqamah. Insya'allah.

Tetapi apa yang menarik perhatian aku ialah pada perenggan lima dan keenam luahan hati wanita ini.









Jika tak cukup besar untuk membaca keratan akhbar di atas, klik pada gambar. You know the drill.

"Saya baru sebulan menggugurkan kandungan hasil keterlanjuran dengan orang lain. Lelaki itu pergi meninggalkan saya kerana takut dan kini ada orang lain yang menanti kerana inginkan tubuh saya.

"Dia seorang artis, tetapi saya yakin hubungan ini juga tidak lama kerana saya tidak mahu ada hubungan dengan golongan artis," kata wanita ini.

Is she referring the father of her aborted child is an artiste? Or the man wanting to get laid with her is an artiste?

Apapun, kedua-dua senario itu adalah haram kerana wanita ini isteri orang.

Aku tak mahu bercakap lebih bagaikan aku ni mulia sangat. Tidak, aku pun banyak kurang.

Tetapi, aku nak tahu sangat siapakah artis itu. Aku percaya, bak kata pepatah, takkan ada orang mengaku berak di tengah jalan.

Dan, pastinya, akan tertanya tanyalah kita siapakah artis lelaki ini.


Kredit: http://www.hazrey.com/2011/11/760-artis-skandal-dengan-isteri-orang.html




Siapa artis ini ?



Err kalau tak sesuai di sini mohon katup saja.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2011 10:19 AM | Show all posts
anyone can be trapped in cter yang mcm nie...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:21 AM | Show all posts
clue sket.. tak leh meneka..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2011 10:22 AM | Show all posts
Okey. Tutuplah tred ini
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:26 AM | Show all posts
Reply 1# cik.panda

clue cuma "lelaki tu seorang artis"??
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:30 AM | Show all posts
penat menimbang daging korban lebih berbaloi dr penat men-speku-kan retis yg klunya hanya 1-sudah pasti ia lelaki




kua kua kua kua kua
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:32 AM | Show all posts
X TAU NK KOMEN @ TEKA PAPE..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:35 AM | Show all posts
panjang berjela carutan dia....
clue x de plak tu.....
susah gak nak main teka2 kalo clue pun blur
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2011 10:37 AM | Show all posts
daripada fitnah memfitnah.. baik tutup jer la thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:38 AM | Show all posts
artis? banyak jenis artis maa...haiya...beribu artis di Malaysia nie, mana mungkin dapat cari yang satu seperti di dalam itu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:38 AM | Show all posts
artis? banyak jenis artis maa...haiya...beribu artis di Malaysia nie, mana mungkin dapat cari yang satu seperti di dalam itu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:43 AM | Show all posts
takut kan dengan cerita macam ni...
skg terlalu banyk kes sebegini...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 10:51 AM | Show all posts
Nak pandai mungkin jauh sangat, tapi cukuplah untuk ada pengetahuan sikit kan. Tapi ada juga kalangan kita yang bukak paper, hanya untuk ruangan hiburan. Nak tengok apa gosip terbaru artis sebab itulah yang mencernakan pemikiran mereka, dan dapatlah dijadikan modal untuk diletakkan di status FB atau dikongsikan di Twitter.


satu je ak x paham ngan si hezrey ni.. dok la mengata org yg baca ruangan hiburan je n then letak dlm FB or twitter. pastu yg ko dok highlight pasal artis yg seciput tu dalam blog ko ngape plak??... hadoyai..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 12:08 PM | Show all posts
dia nandung ank org lain... after mengugurkan ade org lain plak nk affair ngan die  seorg artis
moga minah ni mendapat hidayah..semoga kite dijauhkan cobaan camni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 12:17 PM | Show all posts
taip kali kalau skandal retis aje kita kena teka
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 12:50 PM | Show all posts
dia nandung ank org lain... after mengugurkan ade org lain plak nk affair ngan die  seorg artis
mog ...
ihtisyam Post at 8-11-2011 12:08


blh jd Fiona no 2 arrr.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2011 12:52 PM | Show all posts
sapa ek,............
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 04:27 AM GMT+8 , Processed in 0.097565 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list