CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dammerung

Tujuh Hari - Tamat

  [Copy link]
Post time 30-3-2012 09:17 AM | Show all posts
sabar menanti....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2012 10:05 AM | Show all posts
camne agaknya AJIS melayan NADIRA erkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 03:23 PM | Show all posts
zoo???..aishhh..ajis xde tmpt lain ke nk p....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 12:44 PM | Show all posts
bestnya cita ni...bile nak sambung g...tk sabar nak tunggu sambungan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2012 11:12 AM | Show all posts
please....nak sambungan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2012 10:59 PM | Show all posts
mana sambungan nihhh...tak sabar-sabar nak tunggu....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-4-2012 08:41 PM | Show all posts
Bila nak sambung
Suka sgt nadira n ajis
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 06:22 PM | Show all posts
damn...next..next....
kasik yg romantik2....hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2012 11:05 PM | Show all posts
Nice story. Bila mau sambung?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2012 04:54 PM | Show all posts
Bila nak sambung lagi..............
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2012 04:58 PM | Show all posts
Nak pergi zoo ????
yaya4075 Post at 29-3-2012 12:42


Teringat pulak cite Jasmine dgn abg angkat dia yg g zoo tkt buaya tu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 09:32 AM | Show all posts
mn lah si damm ni..

xpe..ku tunggu smbungan tnpa batas wktu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:36 PM | Show all posts
bes sgt... telah merempit seharian...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2012 01:33 PM | Show all posts
hi readers
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2012 01:37 PM | Show all posts
haagen dasz dengan baskin robbin mane korang prefer?

jangan compare harga ok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2012 01:38 PM | Show all posts
oh yea...nanti aku upload new entries..

setelah mendapat inspiration dari menonton filem cinema paradiso, amelie dan beberapa porno lakonan Tori Black..

oh yea btw..sorry sebab lambat upload
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2012 10:54 PM | Show all posts
haagen dasz dengan baskin robbin mane korang prefer?

jangan compare harga ok...
dammerung Post at 9-6-2012 13:37


i prefer haagen dasz...best!

so, next! seharian bc cite ni...sonot sgt!
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2012 11:13 PM | Show all posts
Reply 134# dammerung

Yeay... Damm is back!

Ini bukan 7 hari... dah 70 hari tunggu sambungan


My vote goes for HD


Tapi aiskrim green tea BR lagi sedap dari HD... hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2012 01:08 AM | Show all posts
“You nak bawak I pergi zoo…on our first date?”

“Tadi awak cakap tak kisah pergi mane-mane?”

“Yes..I did say that but…seriously..zoo?”

“Awak nak pergi tempat lain?”

“Well..yeah…”

“Awak nak pergi mana?”

“Tak tau…”

“Tak tau pulak…” kata Ajis sambil tersenyum.

“Alaa…you bawak la pergi mana-mana..tapi tak mau la pergi zoo…”

“Okay..pergi Syahbandar nak?”

“Tak mauuuuu…” Nadira membuat aksi merajuk manja sambil memuncungkan bibir. Tiga hari yang lalu gadis ini begitu garang sekali tingkahlakunya, hari ini macam tak percaya pula Ajis melihat Nadira begitu manja sekali.

“By the way…kenape you nak pergi zoo?”

“Tak tau..tiba-tiba terase nak pergi”

“You tak pernah pergi zoo?”

“Tak…awak?”

“Pernahla masa kecik-kecik dulu”

“Best tak?”

“Best la..I was like what…6? 7?...agak-agaknya sea lion yang I tengok dulu tu pun dah mati kot”

“So how about we find out then?” kata Ajis.

“Serious you wanna take me to the zoo?” tanya Nadira.

“Well..if you want”

“What the heck then…let’s go!” kata Nadira dengan girang.

“Zoo Kuala Lumpur   500 meter"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2012 01:10 AM | Show all posts
Ajis melewati papan tanda destinasi mereka dan mengikuti anak panah yang menunjukkan tempat letak kenderaan. Matahari terik membuatkan kenderaan-kenderaan di kawasan bertanda A hingga F bersinar-sinar. Ham terpaksa mengenyitkan matanya dek silauan. Tengahari yang panas tidak menghalang ratusan pengunjung dari melawat Zoo Kuala Lumpur.

Kereta Fiat Punto mengisi sebuah slot kosong di sektor F. Kehadiran Ajis dan Nadira di zoo tersebut di sambut oleh topiary gajah gergasi. Beberapa khemah pasang siap di tempatkan berhadapan kaunter tiket untuk kemudahan pengunjung.

Peluh merintik-rintik di dahi Nadira. Belakang baju kebaya biru lencun dek peluh. Kasihan pula Ajis melihatnya.

“Awak okay?” tanya Ajis.

Nadira hanya menganggukkan kepala. Berkali-kali di mengesat peluh yang cuba memasuki mata.

“Nooo…you’re not okay…tunggu sini kejap” Ajis meninggalkan Nadira buat sementara waktu. Ajis berlari anak menuju ke pintu yang di khaskan untuk pekerja berhampiran kaunter tiket.

Beberapa minit kemudian Ajis kembali.

“Jom!” kata Ajis girang.

“Don’t tell me you…you know what Ajis, I tak nak tau” tersenyum Nadira. Ada sahaja benda pelik yang dilakukan. Dia tidak tahu bagaimana Ajis membuatnya dan dia sudah malas hendak mengambil tahu.

“Ini pintu untuk tiket VIP, tapi sebab sekarang ni takde VIP tour so pihak pengurusan dengan baik hati memberi kita menggunakannye” seloroh Ajis.

Sebaik sahaja Nadira memasuki pintu tersebut dia terpana dengan keindahan landskap di sekelilingnya. Jauh berbeza sewaktu dia melawat zoo ini semasa kecil dahulu.

“Nice…” kata Nadira seorang diri. Matanya melilau melihat keadaan sekeliling.

“Nadira” keasyikan gadis itu ditamatkan oleh panggilan namanya. Ajis berdiri beberapa meter di hadapan. Tangan dihulurkan. Nadira mengigit bibir. Lalu dia berjalan ke arah Ajis dan menyambut tangannya.

Mereka berjalan beriringan. Kedua tangan milik Ajis dan Nadira kini seolah terkunci di antara satu sama lain. Semakin lama, semakin erat.

Hari ini dalam sejarah. Aziz bin Mohamed buat pertama kalinya memegang tangan seorang wanita.

Ajis bagaikan diawangan apabila tapak tanganngan bergeseran dengan kulit Nadira yang begitu lembut. Kehangatan dari tangan Nadira seperti mengalir memasuki tubuh Ajis.

Lambat sahaja rasanya masa berlalu. Dia mahu memegang Nadira selama yang boleh. Ya, dia mahu memegang Nadira selama-lamanya.

Kemudian, genggaman erat Nadira mula mengendur. Perlahan-lahan Nadira meloloskan jari-jemari dari eratan jari Ajis.

Dan akhirnya terlerai ikatan tangan mereka.

Ajis terpinga-pinga tetapi cuba berlagak seperti tiada apa berlaku. Dia berpaling ke arah gadis di sebelahnya.
Tiada ekspresi dari wajah Nadira. Matanya kelihatan sayu, tiada kilauan di mata seperti selalu.

“Nadira?” tanya Ajis meminta kepastian.

“Hmm?” Nadira hanya membalas dengan senyuman. Dia berjalan pantas meninggalkan Ajis di belakang.

Kaki Ajis bergerak pantas cuba menyaingi Nadira. Ajis  mengerling tangan Nadira. Dia seperti teragak-agak mahu memegangnya. Jari kelingking perlahan-lahan cuba menyentuh jari milik gadis disebelah. Tidak semena-mena, Nadira menarik tangan seolah-olah tidak mahu babak yang terjadi beberapa saat yang lalu berulang kembali.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 08:07 PM GMT+8 , Processed in 0.482666 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list