CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 201491|Reply: 757

Senarai Perawat Islam & Testimoni.......

    [Copy link]
Post time 28-10-2011 05:33 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by jazaa at 30-5-2012 17:46

Aku terpanggil nak bukak thread ni sbb ramai yang memerlukan pertolongan & bantuan dari perawat-perawat untuk mengubat diri sendiri, keluarga dan rakan-rakan yang menghadapi masalah....Idea ni timbul waktu aku tengah mamai-mamai nak tidur sampai terbawa-bawa ke mimpi le pulak....hingga dalam mimpi sempat lagi aku mimpi berforum berkenaan thread ni.....

Apa kata kita list kan perawat-perawat yang mengikut kaedah perawatan islam di sini jadi senanglah kepada pesakit untuk mendapatkan info dari forum ini....Andai kata sesiapa yang terbaca di forum ini yang mengetahui nama-nama lain selain dari yang saya listkan, tlg bagitau, jadi saya boleh updatekan dari semasa ke semasa....

Jika perawat sendiri yang rela hati nak memberikan khidmat & info berkenaan diri beliau adalah amat di alu-alukan TETAPI syaratnya hendak lah yang menepati hukum syarak....Bagi perawat yang di dapati tidak menepati ciri-iri yang kita maksudkan, nama beliau tidak akan di delete tapi akan di potong mcm ni...potong dari list tersebut dan sebab musabab nya akan di jelaskan mengapa nama beliau di potong dari senarai -PERAWAT ISLAM....untuk pengetahuan umum...

Saya masih baru di MPS ini dan cuma beberapa orang perawat sahaja yang saya kenal & letakkan di dalam senarai ini....saya harap jika forummer mengetahui ada lagi perawat yang layak di letakkan di dalam senarai ini, tlg PM saya dari semasa ke semasa jadi saya boleh update di sini.....

SENARAI PERAWAT-PERAWAT ISLAM DI CARI FORUM....

1)  Saudara HK                  
     Lokasi- Johor Bahru.   No tel - 019-7516287
     http://hantukiller.blogspot.com

2)  Saudara TB (TunggulBatu)
     Lokasi-  Puchong        No tel- 019-2145265
     http://rawataninsaniah.blogspot.com

3)  Saudara Madmualij        
     Rawatan Islam Al-Insyirah
     http://muhammad-muallij.blogspot.com

     **  Atas permintaan tuan punya diri, no telefon tak dapat di paparkan di screen ni. Kepada sesiapa yang berhajat, sila lawati blog beliau


4)  Cik Lah cute
     Lokasi :  Kota Bahru


5)  Saudara Rdzacess.
     Lokasi - Selangor       no Tel - private No
     rdzaccess@operamail.com atau PM

6)  Saudara Kairouseki
     Lokasi  - Selangor
               Kelantan(bermula nov2014)
      no Tel - 013-8251393
     Jadual Merawat  -  Hari Jumaat, Sabtu & Ahad sahaja...
     Selain dari hari tersebut, perawat perlukan masa untuk ke kelas agama & dating aktiviti yang sewaktu dgnnya

    *Perawat yang ke-6 ni masih muda belia....kepada pesakit /bakal pesakit, boleh lah try buat-buat di rasuk...



**  Senarai di atas adalah untuk rujukan dan testimonies sahaja. Pesakit di nasihatkan membuat          keputusan dan penilaian sendiri. Pesakit-pesakit yang pernah mendapatkan rawatan juga di alu-alukan tampil memberikan komen supaya bakal-bakal pesakit dapat menilai sendiri.

Pembuka Thread TIDAK BERTANGGUNGJAWAB jika berlaku apa-apa perkara yang berbangkit dari rawatan tersebut .




P/s:   Sorry Mod jika apa yang saya buat ni melanggar etika Mod tlg delete iya, niat saya cuma nak bagi kemudahan kepada sesiapa yang mencari & memerlukan perkhidmatan saudara-saudara perawat kita untuk membantu mereka..... Last edited by jazaa on 10-11-2014 05:37 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2011 05:37 PM | Show all posts
Eh, nama aku pun naik sebagai perawat islam?


Aku bukan perawat islam walau pun aku beragama islam(bukan ustaz la), aku tak baca baca Ruqyah tu semua, kadangkala jek guna... so lebih baik yg lain dulu, lagipun jauh di selatannnnnnnn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2011 05:41 PM | Show all posts
Ala....HK ni tak habis2 merendah diri....
kekadang yang nama ustaz tu yang cheq rasa lagi takut sbb dahlah caranya menyimpang dari syarak, tapi mengaku buat rawatan Islam....harapkan songkok di kepala je....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 06:47 PM | Show all posts
heheh waktom tak ngaku perawat islam (tp die beragama islam)..die ngaku die hantu jer..
sori off topic lak
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 07:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by ciklahcute at 28-10-2011 19:43

hi Ju...lama x nmpak..

no hp madmualij 016 2206579
madmualij@yahoo.com
blog:Rawatan Islam al-Insyirah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2011 09:04 PM | Show all posts
Reply 4# JulietTheOrange

.die ngaku die hantu jer..


Wak Tom sanggup mengaku hantu dari mengaku perawat islam....
memang betul2 pelik wak tom ni kan Jue.....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-10-2011 09:50 PM | Show all posts
sy ok jer....gud info senang nak contact
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 02:02 PM | Show all posts
emm terbaikkkk la idea kak jazaa nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2011 02:08 PM | Show all posts
zaaa!!!!i nak rawatan jugak!!

sejak akhir2 nie i malas sholat..kadang2 sampai tertinggal dgn sengaja....

mcm mana yer?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2011 02:16 PM | Show all posts
zaaa!!!!i nak rawatan jugak!!

sejak akhir2 nie i malas sholat..kadang2 sampai tertinggal dgn seng ...
leylapple Post at 29-10-2011 14:08



Meh ai ubatkan apple.....
Tlg sediakan air garam setempayan....air cuka setempayan....embunkan 3hari 3malam....
Lepas embunkan tu, apple kena berendam dalam air tersebut 5malam berturut2 di bawah bulan mengambang tanpa pakaian di badan...nak lagi mujarab, pilih tempayan yang transparent & bukak spot light byk2 menghala ke badan agar aura cahaya tu meresap ke tubuh apple.....


p/s:  apple boleh pilih perawat2 di atas tu mintak tlg khidmat mereka....diorang ni ok je....
        no dah ada, PM pun blh....kalau kredit dah habis, jgn suruh ai top-up kan cukup.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 02:26 PM | Show all posts
Lepas embunkan tu, apple kena berendam dalam air tersebut 5malam berturut2 di bawah bulan mengambang tanpa pakaian di badan...nak lagi mujarab, pilih tempayan yang transparent & bukak spot light byk2 menghala ke badan agar aura cahaya tu meresap ke tubuh apple.....
jazaa Post at 29-10-2011 14:16



   motipp suruh ai bertelanjang sambil buka lampu terang2an???kang ada pulak masuk dalam 3gp henpon org
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2011 02:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by jazaa at 29-10-2011 16:26
emm terbaikkkk la idea kak jazaa nih
zaiha Post at 29-10-2011 14:02


Kesian kat sedara kita yang ada masalah nak mencari perawat sebenarnya Zaiha....
cuba zaiha bukak thread MPS & baca luahan diorang....
Ada yang dah pergi ke pusat rawatan yang masuk TV, tapi charge yang di kenakan sama level dengan pusat perubatan pakar....
kalau diorang boleh tunjukkan kad insurance tu, rasa lega lah jugak atau sekurang-kurangnya kad keahlian ke, boleh gak dapat potongan 10% ke...20% ke...Sekali jenguk muka dah kena registration RM60, belum barang2 lagi yang kena di beli....kalau kat Pusat Perubatan Pakar pun tak ada registration, yang ada consultation & medication charges je.....

Nak cari kat forum pulak...forummer yang ada masalah ni tak sempat & tak ada masa nak belek-belek thread & Usha perawat-perawat di sini....diorang baca satu dua posting, terus nak pergi jumpa pada hal dah bergegar-gegar tiang thread mempertikaikan cara rawatan tapi sbb tak sempat nak selak, masih terkena jugak....

Jadi....untuk kebaikan semua, apa salahnya kita war-warkan maklumat yang berfaedah ni supaya senang pada mereka yang bermasalah terus refer kat perawat yang kita senaraikan tu tanpa was-was. Tak perlu lagi diorang tertanya-tanya, boleh ke tak boleh?....guna jin ke jintan?....air zam-zam ke khadam?....maklumat dah ada, ambik handphone, pilih sendiri perawat yang berdekatan......

Nak pilih yang handsome ada 3 0rang...nak yang cute...ada sorang....InsyaAllah akan bertambah lagi senarai tersebut dari semasa ke semasa.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 02:49 PM | Show all posts
Reply 12# jazaa


    Bagusss tolong semasa islam, gud 4 you TT
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 06:21 PM | Show all posts
tahniah atas pembukaan thread ini . sekurangnye ini bole dibuat rujukan pade pesakit mane nk cari perawat.

kalu ade mane mane pesakit yg dah berubat, harap bolelah share testimoni disini, harus ingat, beritahulah yg sebenarnye samade puas ati atau tidk. tujuan disini ialah kebenaran untuk dijadikan panduan kepade yg lain.

contoh mcm kes kak limah, pesakit dh berubat tp ade kesan sampingan namun die diamkn diri aje, jadik forumers yg lain tak tau pun berubat dgn kak limah. jadi kite hrp perkare mcm ni tk timbul lagi.

kepade perawat juga harap bersikap terbuka bile rawatan kalian ditegur, pesakit hanya berikan testimoni, dn testimoni bereti ape yg pesakit rasa dn nilai sendirik. jike positif alhamdulillah, jike negatif bolelah ubah atau cube kaedah lain.

feedback dan testimoni pesakit samade baik atau buruk , tidk bolelah dianggap sebagai mebuka aib org atau burukkan perawat. harap faham situasi ni.

begitu juge disertakan kenyataan samade perawat itu mengenakan bayaran atau tidak. ini juga penting sebagai rujukan kepade yg lain sebelum membuat keputusan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 06:35 PM | Show all posts
bagus juga bukak thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 08:18 PM | Show all posts
kak jazaa.. sy sokong thread ni 100%
cuma yg nak bagi testi tu jgn buat cerita, cerita sejujurnyaaa...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2011 08:49 PM | Show all posts
satu thread yg baik sbg rujukan kpd sesiapa yg perlukan perkhidmatan perawat
nama2 yg diberi kan jazaa tu aku sokong sb dah ramai forumers kat sini yg pernah dptkan rawatan dari dorang & ramai yg dah pulih
gunakan lah tanpa was was
selain dari tu ada gak ciklahcute, edy
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2011 10:09 PM | Show all posts
Sebenarnya nama-nama yang naik kat sini kira yang terbaik dari yang terbaik.....
kalau nak tangkap muat semua perawat yang ada kat website, atau blog, pastu  tempek kat sini....baik tak payah....Forummer pun pandai google sendiri....Mcm-macam nama Islamik yang akan kuar....tapi kita tanak forummer jadi mangsa seperti yang di ceritakan di thread MPS ni....

Saya di maklumkan ramai otai-otai perawat di sini yang jadi SR...
kami harap, otai-otai tersebut dengan rela hati memperkenalkan diri & memberi khidmat kepada yang memerlukan.....salah seorang yang saya terjumpa adalah "Saudara Rdzacess..."  sebelum ni saya tak tau beliau adalah perawat kerana sikap merendah diri beliau....bila saya Usha posting beliau, baru lah saya tau beliau adalah salah seorng Perawat yang memencilkan diri..... saya telah mendapatkan kebenaran beliau untuk published nama beliau disini.....

Terima kasih Saudara Rdzacess....


p/s:  Sori Sifu HK, TB, Mad & clah sbb tak mintak kebenaran duluk.......
         Saya berani published nama sifu ni semua sbb tau...sifu2 ni semua sporting....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 11:46 PM | Show all posts
kalau stick kan pun ok gak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 11:50 PM | Show all posts
Alhamdulillah jumpa thread ni tgh mencari jugak utk kwn. kesian dia, dah hampir nak bercerai-berai kena buatan org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 09:51 PM GMT+8 , Processed in 0.749624 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list