CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6505|Reply: 12

Celcom prepaid plan - mana yang hensem?

[Copy link]
Post time 6-10-2011 09:36 AM | Show all posts |Read mode
Nak mintak pendapat.

Sekarang aku guna Digi prepaid. beberapa bulan tukar... dulu guna Maxis. Masalah aku ialah... asyik2 emergency calls only. Kejap2 mesej sending failed. Kadang2  no network coverage pulak. Sakit jiwa aku






Guna Digi ni memang tak dinafikan la, jimat. Tapi dah lama-lama asyik problem itu aku level stress boleh naik. Silap-silap tahun depan aku jadi gemuk




So aku ingat nak tukar ke Celcom pulak.




Nak  mintak cadangan... apa plan Celcom prepaid yang best? Yang Xpax tu memang dah takde ke ek? Celcom prepaid plan memang tinggal Celcom blue je ek?


*Soalan bonus: Coverage Celcom ni memang bagus ek? Masuk hutan pun konfem dapat ek? Aku stress betul dengan Digi ni... kalau balik Pilah langsung... haremmmm. :@:@ Baik dicampak je enpon dalam sungai :@:@ Maxis dulu pun takde la teruk macam ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2011 08:29 PM | Show all posts
kelebihan Celcom Prepaid bagi saya la :-

1. banyak tambah nilai, semakin tinggi bonus kite dapat. contohnya la : kalau dalam sebulan tu penggunaan kite dalam RM50 keatas. bulan seterusnya kite akan dapat bonus kredit. lagi banyak penggunaan akan dapat lagi bonus. saya da banyak kali dapat.

2. bonus harijadi. dapat free call and free mesej selama seminggu. *untuk 8pax/15pax la. (boleh pakai sampai lebam)

3. sekarang ni ada promosi. tiap kali tambah nilai untuk beberapa kali akan dapat macam-macam bonus. antaranya free call x hinggat la baper minit dan free sms.

4. semakin banyak kite reload peluang untuk menang pelbagai hadiah yang ditawarkan oleh celcom

5. panggilan dan sms ke nombor 8pax/15pax lebih murah dan menjimatkan.

6. kalo guna celcom broadband pulak coverage dia byk. pernah saya on9 dari tengah laut. selamba ja men porem cari.

** BTW tepuk dada tanya selera. saya mmg da guna celcom dari masa zaman sekolah menegah lagi. sila jgn terpedaya dengan  kenyataan saya ini, jika TT ada pilihan lain yang lebih menguntungkan. hihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2011 09:05 PM | Show all posts
kelebihan Celcom Prepaid bagi saya la :-

1. banyak tambah nilai, semakin tinggi bonus kite dapat. ...
moyas Post at 6-10-2011 20:29



   Iols tanya pakej mana yang sesuai. Blue ka...Xpax ka
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2011 09:11 PM | Show all posts
ai cdg yu pakai U.O.X jika yu bwh 25 tahun...
skrg xpax lah terbaik, terutama xpax yg bru
tpi x ada bonus harijadi, etc semua tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2011 09:15 PM | Show all posts
ai cdg yu pakai U.O.X jika yu bwh 25 tahun...
skrg xpax lah terbaik, terutama xpax yg bru
tpi x ...
B.K Post at 6-10-2011 21:11



   UOX cam bebudak jah {:2_74:} Celcom blue tu cam ok gak kan. Iols try carik info pasal Xpax tapi tade plak. Geram ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2011 09:22 PM | Show all posts
mcm bebudak yu ckp, kira ai mcm bebudaklah...
skrg org berebut3 cari UOX lgi3 umur dh terlebih tu smpai pinjam ic org lain
xpax dh x kuar lgi, jika yu dpt sim kad xpax lama pun dia akan upgrade xpax bru
x salah ai celcom blue nie untuk org yg suka berborak, mkin bnyk call mkin murah rasanya...

p/s: yu gie pusat celcom, no digi tu tukar pda UOX pun boleh,
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2011 09:32 PM | Show all posts
Reply 3# cik.panda

owh. ingat tanya mana yg hensem
saya guna xpax ja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2011 09:40 PM | Show all posts
mcm bebudak yu ckp, kira ai mcm bebudaklah...
skrg org berebut3 cari UOX lgi3 umur dh terlebih t ...
B.K Post at 6-10-2011 21:22




Nak compare dan tengok rates between blue, uox dan xpax Website Celcom cam takleh harap je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2011 10:53 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2011 11:07 PM | Show all posts
nie rates u.o.x

nie rates celcom blue

nie rates xpax
B.K Post at 6-10-2011 22:53



   Tengkiu BK

Coverage Celcom hensem tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 08:03 AM | Show all posts
rasanya paling hensem...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:18 AM | Show all posts
aii pennguna setia celcom sejak 2001 lg..tulah satu2nye no yg aii pakai sampai skang..dolu2 aii amik pakej Xpax jek..skang ni ada mcm2 plan..dan aii tk mo amik tahu..haha bulleh gitu?

setakat ni pakai, ok jek..tkde prob pun..setiap bln dpt msg free ke no 8pax..aii jarang buat call..msg2 jek ngn hubby..kalo nk call, aii guna jek tipon opis...haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:47 PM | Show all posts
npe hensem?

celcom tu laki ke?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 08:43 PM GMT+8 , Processed in 0.092552 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list