CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 27538|Reply: 254

Kisah Pembunuh Jin Mendakwa Di Fitnah

   Close [Copy link]
Post time 30-9-2011 11:47 PM | Show all posts |Read mode
Hi kawan-kawan....

Hari ni aku nak bukak thread kat MPS....Seumur hidup aku tak pernah bukak thread kat MPS, tetiba hari ni mcm di panggil2 je untuk aku bukak thread....sorry iya sbb aku gunakan perkataan "aku"....sejak kenal MForum ni, aku dah pandai guna perkataan "aku", rasa best le jugak seolah-olah aku dah kenal lama dengan hangpa.....


Kisah yang aku nak ceritakan ni bukan kisah yang aku alami...tapi kisah yang di ceritakan oleh kawan kepada kawan kepada kawan mak cik aku, pastu kawan tu pulak cerita kat adik pada kawan sepupu mak tiri tunang adik bongsu dia....(tak yah pening kepala lah pikir sbb aku pun dah pening dah ni)....


Kisah ni adalah berkenaan seorang yang mengelar diri dia "erawat Islam"....dari cerita dia yang di ceritakan kepada orang, memang hebatlah ilmu yang dia ada....beliau ni memang biasa dengan jin, jun tu semua....dia blh nampak jin, dia blh warning jin, setakat pancung jin tu, dah biasa dah pada dia....kalau dia pergi pekan ke, kalau dia jumpa jin tepi jalan ke...dia blh warning jin tu...bercakap2 dengan jin...tapi orang lain tak blh nampak jin tu, dia sorang je nampak...yang orang nampak dia bercakap sorang2...tapi orang kat tempat dia tak de lah kata dia giler sbb orang dah kenal dia....(ini menurut cerita yang aku dengar lah...kalau cerita dia tu bohong, bermakna cerita bohong lah yang hang pa semua ni baca ).....

Lagi satu kan, kalau dia tengah memasak ke, selalu aje jin ada kat kaki dia ke, kat bawah meja ke, hang pa tau apa dia buat?..dia tendang-tendang je jin tu.. dahsyatkan?  hmy3:.....mcm bersilat kat dapur je....aku ingat, pasal tu lah timbul perkataan surirumah2 kata diaorang bersilat kat dapur..ambik dari cerita kisah perawat ni lah....


Ok...tu kisah dia dalam rumah, kalau kat kawasan rumah lak...dia memang selalu berhati-hati dengan semua jiran-jiran dia sbb dia kata jiran-jiran dia semua tak boleh percaya...orang sebelah rumah dia, selalu je nak hantar "barang" kat dia, orang depan rumah dia pun mcm tu jugak...kalau dtg rumah dia tu, mesti ada tinggalkan "barang" kat kawasan rumah dia, tak kiralah samada paku berkarat lah, batu tiga segi lah...mcm-mcm lah....sama gak dengan jiran sebelah kiri dia...tapi nasib baiklah dia tak duduk flat...kalau tak lagi hazab dia nak jaga seluruh jiran -  kiri, kanan, depan, belakang, atas, bawah semua dia nak kena jaga....Bermakna kira kat kawasan kg dia tu, semua orang tak blh dipercayai, dia sorang je yang baik, orang lain semua dengki & iri hati dengan dia....

Dia ni otak bisnes ooo.....dia pun pandai IT....dia melebarkan sayap , hish...takkan dia bersayap lak... sori...dia melebarkan bisnes dia melalui IT...dia pandai menggunakan teknologi yang ada...ni lah Usahawan Bumiputra yang PM kita inginkan...dia war-warkan bisnes dia sehingga ramailah yang kenal dia....tup-tup, dalam dia tengah berada di puncak tu, tengah berkira-kira nak bukak segala service center di setiap negeri, adalah beberapa orang yang tampil menasihatkan dia tentang aktiviti dia yang bertentangan dengan syariat.....hmy3:hmy3:  La...ingatkan tadi perawat Islam, rupa-rupanya bertentangan dengan hukum pulak...
Kecohlah permasalahan tu kat situ....Bagi yang menyedarkan dia, anggap perkara ni dah settle lah...sbb depa ni tak ada niat apa pun tapi tak sangka le pulak rupanya dia berdendam & menyebarkan kat "buku muka" dia yang dia di fitnah....perkara ni dah lama berlalu, tapi sbb rasa tak puas hati dia tu, sampai skrg dia meroyan mengatakan dia di fitnah & berkempen supaya orang lain jangan masuk ke forum tu.(hangpa jgn tanya aku forum apa, aku sendiri pun tak tau)....OOPsss...lupa bagitau, dia mengembangkan bisnes dia melalui forum tau....sapa-sapa yang tak tau cerita atau taksub dengan "kebolehan" dia tu memang sokong lah dia & mengutuk-ngutuk forum tersebut.....kesian...rupa-rupanya bukan manusia je di fitnah, forum pun blh jadi mangsa tau....  Dia kata ramai penfitnah di forum tu......


Misteri kan??....bukan kisah jin tu yang misteri tapi  perawat yang mendakwa blh berlawan dengan jin tu yang misteri....kalau dia kempen satu dunia pun supaya orang tak masuk ke forum tu....aku rasa lagi dia kempen, lagi ramai yang masuk ke situ sbb nak tau apa kisah sebenarnya....mcm Tun M kata kat Mat Sabu lah...."Biarkan Mat Sabu bercakap, akan bawa keuntungan kepada UMNO".....Hish...apasal aku dah melalut ke politik le pulak ni.....

Oklah kekawan....tu je lah aku nak cerita, kisah misteri & mengerunkan buat kali ni....kalau aku ada masa, aku sambung iya....


P/s:   Pada aku, apa je yang kita buat kalau berlandaskan syariah, tak timbul soal fitnah memfitnah....orang tau menilainya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2011 12:08 AM | Show all posts
wahh best best ade citer terbaru. kehebatan perawat islam tu mmg dah masyur serata negeri rasenye. sbb kebolehannye melihat dn memancung jin dgn hanya laungan Allah hu akbar. tp yg peliknye bile ada pesakit yg berubat dgn die, kate tk ade plok bace ruqyah. tau tau terus tarik dan pancung jin gitew ajek.

mmg betol kak jazaa, aku pon ade terdengar berita dia siarkn kat "mukabuku" ajak org tak payah masuk porum lagik. ade plok dia kate org kat porum ni antar org ke mukabuku spy die. nampak sgt dia terase die ni masyur serata malaysia sampai mane die pergi pon ade org ikut perkembangannye.

lately ni aku pon dgr dr sumber dia kate pasal dalang sorg ni kena fitnah pastu dalang lagi satu tak lame lagi akan kena lagik teruk. memang hebat die ni sbb bukan saje bole merawat tp bole meramal mase depan org.

mase mule mule dulu bile pesakit pertikaikn rawatanye bukan kaedah islam. kat mukabuku tu kemain lagi dia kopipes ayat ayat suci Al quran. ajak org kembali kepade al quran. tp lepas keadaan dah reda, dia dah mule start balik memberi kenyataan yg menampakkan betapa hati dia masih membara dgn pesakit pesakit dan org porum kononnye "fitnah" dia. kononnye takleh tgk dia semakin MAJU......maju???

laaa ni die dh bergabung plok dgn sorg perawat (jugak mengaku perawat islam tapi jenis yg charge harge punya la). hehehe...perawat islam yg charge harge ni baru baru ni ade gak bagi dalil ulamak yg bole charge harge tu di porum ni. tp lepas kena tegur terus senyap.

moral of the story : hati hatilah bile pilih perawat walaupon dia gaku dia perawat islam.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:14 AM | Show all posts
eh, korang citer macam best tapi lagi best bile korang letak link yang membawa pembaca ke "mukabuku" berkenaan tentu lagi best tapi takkan jadi misteri dah la siapakah gerangan yang korang hebahkan ni..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:16 AM | Show all posts
hehe tak abis2 lagi korang ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2011 12:19 AM | Show all posts
Post Last Edit by jazaa at 1-10-2011 15:02

Reply 3# abdulariff

Hish....mana boleh  mcam tu Ariff.....
bukumuka tu, biarlah dengan bukumuka....
tak yah lah di bawak ke forum lak macam yang perawat tu buat - dari forum beliau bawak ke bukumuka...
kalau kami buat mcm tu, apa bezanya kami dengan beliau?.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:23 AM | Show all posts
Reply 5# jazaa

betul gak, tapi korang dari "mukabuku" bawak ke forum...hahaha, cuma terbalikkan je proses yang dibuat oleh "perawat" berkenaan..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-10-2011 12:26 AM | Show all posts
hehe tak abis2 lagi korang ni
sepaileman Post at 1-10-2011 00:16



    as'salam MOD, ule mule ingat memang dah abis . tp baru baru ni kami bg pihak cari.com (cewaahh) pon terkejut dgn perkembangan terbaru, rupenye perawat islam tu yg blum abis lagi daaaa....

siap die suh org jgn masuk porum cari.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:29 AM | Show all posts
Reply 7# hearts

ok, korang memang dah menimbulkan 10000001 persoalan di minda... habaq mai la siapakah beliau itu @ link ke facebook berkenaan agar hamba mengetahui... adess, tak elok membuat seseorang tertanya2 begini sehingga timbul 10000001 persoalan di minda..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2011 12:29 AM | Show all posts
oh ye nk tambah skit tuk pengetahuan semer forumers pasal perawat pembunuh jin ni. kemasyurannye membunuh dan memancung jin ( tanpa MISS) tepat punye. mesti mati punye jin tu. jadik pade perawat ni pesakit mesti GERENTI sembuh. tp kalau korg tak sembuh jugak lepas berubat , tu tandenye Korang nie mengade gade saje nak cari perhatian. ataupun korg ni dah FITNAH dia. ( ini statement perawat tu ok..bkn aku).

jadi elok jugaklah korg berubat dgn dia. gerenti sembuh kalau korg tak mengade gade la.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:31 AM | Show all posts
Reply 9# hearts


    hmm, tanpa MISS


seperti dapat diagak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:35 AM | Show all posts
Reply  hearts


    hmm, tanpa MISS


seperti dapat diagak...
abdulariff Post at 1-10-2011 00:31



    hebatlah kamu ni. pandaiii... mari sama sama kite katakan "tidak pada perawat bertopeng islam"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2011 12:35 AM | Show all posts
Post Last Edit by jazaa at 1-10-2011 15:04

Reply 2# hearts

Owh....hearts pun ada dengor cerita ni iya heart?....aku ingatkan cerita ni dari mulut ke mulut je...sbb cerita ni diceritakan dari kawan kepada kawan kepada kawan mcm aku katakan tadi....rupa-rupanya cerita ni dah tersebar....mesti heart tau forum apa iya...tak apalah, heart tak yah bagitau forum apa yang di maksudkan tu....nanti timbul fitnah pulak....

pasal perawat junior yang dah bergabung dengan dia tu, memang aku dah tau heart.....dia tengok senior dia bukan main meletup lagi bila masuk kat forum tu, dia pun war-warkan "kelebihan" dia gak...tapi dia lagi "lebih" heart tau....dia ni ada menyediakan service memulangkan sihir gitu....so, pesakit ada byk pilihan....di rawat & membalas dendam....hish...mantop gitu....
Bila di lahar....dia pun lari dapatkan "perlindungan suaka" dengan perawat senior tu.....skrg ni muka dia merata-rata kat bukumuka perawat senior tersebut..... Yang mana satu?....ala...muka yang ala-ala Lindungan Kaabah tu.....


Ooops...nanti kita story lain ek hearts......
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:36 AM | Show all posts
Reply 12# jazaa

as'salam MOD, ule mule ingat memang dah abis . tp baru baru ni kami bg pihak cari.com (cewaahh) pon terkejut dgn perkembangan terbaru, rupenye perawat islam tu yg blum abis lagi daaaa....

siap die suh org jgn masuk porum cari.


    masalah utamanya, heart dah tersasol cakap forum ape..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:37 AM | Show all posts
Reply 11# hearts


    kalau dah setiap masa lepak kat board ni, tipulah jikalau tidak dapat melihat siapakah gerangan "perawat" tersebut..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:38 AM | Show all posts
Reply  hearts

ok, korang memang dah menimbulkan 10000001 persoalan di minda... habaq mai la siap ...
abdulariff Post at 1-10-2011 00:29



    huhu...demi keselamatan kamu baik jgn tau. betol la bkn memain. dada berisi ke tak ni.? kalu tk baik tak payah ooo. beberape bulan lalu kecoh satu MPS ni sbb ramai sakit akibat serangan ghaib.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:39 AM | Show all posts
Reply 15# hearts


    dah tau da...haha, namun biarlah rahsia siapakah gerangan "perawat" tersebut...

Eh, mestilah dada ni berisi, ade hati, jantung, lemak, darah dll kat dalam dada ni tau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-10-2011 12:39 AM | Show all posts
Post Last Edit by jazaa at 1-10-2011 15:05

Reply 6# abdulariff


   
betul gak, tapi korang dari "mukabuku" bawak ke forum...hahaha, cuma terbalikkan je proses yang dibuat oleh "perawat" berkenaan..


Mana ada mcm tu Ariff.....
Kami tak mention pun nama bukumuka dia....tapi dia siap mentioned forum apa kat bukumuka dia tu......

Berbeza tau.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:41 AM | Show all posts
Reply 17# jazaa


    yeke? ok, memang kejam beliau tersebut...hahaha

nasib baik hamba ni tetap setia dengan forum tersebut
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2011 12:44 AM | Show all posts
Post Last Edit by jazaa at 1-10-2011 15:06
hehe tak abis2 lagi korang ni
sepaileman Post at 1-10-2011 00:16


Ala Mod.....bukan apa pun....kami tak suka lah BOD MPS kesayangan kami ni di kutuk2 dalam bukumuka....
Lagi terbakar bila ada yang tak tau hujung pangkal buat sign mcm ni -
Geramnya!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 12:47 AM | Show all posts
apa yg mustahak ialah kite sebagai umat islam apabila ditimpa sakit misteri  pastikn kite mencari perawat yg benar benar ingin membantu. bknnye merawat semate kerane nk wang ajek. kisah kite ni mengenai perawat ialah utk membuke kesedaran semer betape jgn mudah terpedaye dgn kate kate manis yg disulami dgn ayat ayat suci semate tuk menyakinkn kite betape islamiknye rawatannye.

kite harus ade satu prinsip atau piawaian terhadap perawat. salah satunye ialah sikap dan amalannye. adekah dia solat? adakah dia tau hukum hukum syariat dll. care kedua ialah jgn takut dan segan bertanye soklan apakah kaedah rawatanye. kite sebagi pesakit dan tubuh kite diserahkn padenye tuk diubati ade HAK tuk bertanye kaedah apekah yg dia akan lakukn pade kita. berape banyak kes pesakit yg kerasukan jin bertambah banyak jin dlm badan setelah dirawat? hal ni bukan dongeng tp nyata berlaku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 09:52 PM GMT+8 , Processed in 0.204034 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list