CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: suehanna821

radio kereta tak dapat siaran, tp boleh main tape...

[Copy link]
Post time 2-8-2011 03:24 PM | Show all posts
rase2 kite bincang pasal radio kete kan??..cam ne la leh ade soalan cam ni....salah tempat ...
suehanna821 Post at 2-8-2011 14:53



    eh sy tanye ape tadi? sorry2..tersasul plak

alaaa nk gurau2 je..jgn ler seyes sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2011 03:25 PM | Show all posts
sempat lagi tu...
selam sambil minum...
zulka Post at 2-8-2011 14:27



    ...dah alang2 tu...skali harung je
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2011 03:29 PM | Show all posts
betul tu...rase bangga ble kite je yg drive kete2 terawal perodua....
suehanna821 Post at 2-8-2011 14:58



    skang still merase ke kebanggaan itu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2011 06:56 PM | Show all posts
Tape? Tukar CD player.. Nasib baik tak piring hitam zaman P.Ramlee..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2011 10:54 PM | Show all posts
radio keta akak pun beh kurang jer...bila tekan brek jer...berdeser xhinggat...hilang sore dj...bila lepas ok jer pulak...xfaham per kena mengena brek ngan radio...

TT...tumpang sekaki leh!...air cond keta rosak pulak nie...keta kancil gek ler...mahal ker nak baik pulih air cond....berpeluh xhinggat taw masa memandu...dah ler bulan pose...pernha xwat...nie dah 4thaun xpernah servis air cond...alih2 dua hari lepas...panas jer xsejuk2...pandai jer dah nak raya mintak bonus..pening tol!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-8-2011 05:44 AM | Show all posts
Tape? Tukar CD player.. Nasib baik tak piring hitam zaman P.Ramlee..
Senyum86 Post at 2-8-2011 18:56


kalau la ada radio piring hitam, aku nak gak...antik tu...hehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 3-8-2011 05:46 AM | Show all posts
radio keta akak pun beh kurang jer...bila tekan brek jer...berdeser xhinggat...hilang sore dj...bila ...
menjad Post at 2-8-2011 22:54


x sure la aircond kancil brape...sy pn dah lame x service, last service aircond mase excident thn 2005 dl...
tp smpi skg masih ok...coz sy jarang2 on aircond...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 08:32 AM | Show all posts
radio keta akak pun beh kurang jer...bila tekan brek jer...berdeser xhinggat...hilang sore dj...bila ...
menjad Post at 2-8-2011 22:54



mungkin kabel antena(ariel) tu dekat sgt dgn padel brek...so bila tekan brek kabel tu akan tetarik sket...
ataupun ada wiring problem....ntahla susah nak komen kalau tak nampak..

pasal aircond tu ... kete kancil takla mahal sgt...try la gi sevis dulu.. kalau duduk kat kl, sy boleh rekmen kedai ekon yg terbaik di area kl ni.... sy memang hantar kat dier sejak dulu sampailah dah 6 kali tukar kete.... memang titop...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-8-2011 09:51 AM | Show all posts
Reply 48# zulka


   alahai sy dok kat pontian pulak nie!...ngah servey area sini...ari sabtu nti baru anto...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 10:14 AM | Show all posts
aircond kalau boleh service lah setiap tahun.

yang penting compressor oil. top up oil dalam rm40 sahaja, tapi kalau kompressor kong, mau makan ratus ratus juga, kata pomen yang ori dekat dekat seribu.

cooling coil kena cuci selalu, kalau boleh setahun sekali juga. takut berlumut dan kong, mahal juga nak ganti cooling coil tu.

orang kata laa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 10:55 AM | Show all posts
memang betul, sepatutnya kena servis at least setahun sekali...
tapi aku biasanya ada masalah barula nank antar sevis...
minggu lepas aku antar sevis kena RM270.... penyakitnya... bila jalan jauh tak sejuk....
skang dah tiptop.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2011 11:58 AM | Show all posts
br je pegi kedai kete cek radio....huhu....tuning radio yg rosak, disyorkan tukar radio baru...
coz radio yg skg ni x de spare part....dah agak dah..tp lom tukar lg, nk g survey kt kedai lain plak....harga dlm 270 brand pioneer,  murah ke mahal agak2???
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 08:38 PM | Show all posts
br je pegi kedai kete cek radio....huhu....tuning radio yg rosak, disyorkan tukar radio baru...
coz ...
suehanna821 Post at 6-8-2011 11:58



bleh dah tu..nk puas ati amik double din touch screen trus..cd,mp3,dvd,usb sume leh main..baru bes jalan jauh balik kg raya ni,hihihi
racun tuba sikit..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2011 01:48 PM | Show all posts
bleh dah tu..nk puas ati amik double din touch screen trus..cd,mp3,dvd,usb sume leh main..baru ...
aliph_putra Post at 6-8-2011 20:38



    dh tukar baru pn...beli yg simple2 je...leh la wat jalan yg x berape jauh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 01:22 PM | Show all posts
Bunyi gitar... Irama twist...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2016 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 3-8-2011 10:55 AM
memang betul, sepatutnya kena servis at least setahun sekali...
tapi aku biasanya ada masalah barul ...

Radio kereta Saya pun sama bila on radio OK cuma x keluar suara tapi bila guna CD atau blutoth OK je x ada masalah suara boleh ke Bantu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2016 09:14 AM | Show all posts
atai_33 replied at 17-1-2016 02:25 PM
Radio kereta Saya pun sama bila on radio OK cuma x keluar suara tapi bila guna CD atau blutoth OK  ...

chek cable antena, mungkin tecabut atau putus...

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 02:13 PM | Show all posts
sy punya radio plak siaran dapat tp x clear. semua station jadi camtu. jenuh dah adjust antenna
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 04:07 PM | Show all posts
izzah_mia replied at 18-1-2016 02:13 PM
sy punya radio plak siaran dapat tp x clear. semua station jadi camtu. jenuh dah adjust antenna:dizz ...

sama juga, sila chek connection cable yg bawah dashboard...kena buka radio
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 07:59 PM GMT+8 , Processed in 0.078306 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list