CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: anieszack

RuMaH bErSaHur DAn Berbuka BerSaMa -vER 21..

 Close [Copy link]
Post time 19-7-2011 11:53 AM | Show all posts
gaygeh sgt nak donlod rengo tp tak berjaya2 lagik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2011 11:55 AM | Show all posts
bln neh nak suping jimat2 sket sbb nak beli kain langsir wt langsir
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 11:55 AM | Show all posts
aku tingin nak wt semekot cornflakes tuh.. mls nak beli kueh raya
kalo beli pong aku nak beli kepek2 jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 11:56 AM | Show all posts
cornflakes madu la sedap banding cekelat
rasa cam senang jah.. tgk resepi dulu
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 11:56 AM | Show all posts
haa pacit gugel pong kata paling mudah
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 11:57 AM | Show all posts
aku pk gaul2 je kot dgn madu pstu masok dlm cup bakor
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 11:58 AM | Show all posts
Bahan-bahan

Cornflake – 2 kotak nestle corn flakes
Madu – 1 1/2 cawan
Gula – 1 cawan
Majerin planta – 1 cawan
Peanut butter – 1 1/2 cawan
Urai (colouring chocolate rice) – tabur
Cup kertas

Cara-cara :

Panaskan majerin.
Masukkan gula dan madu.
Kacau pelahan-lahan sampai gula hancur.
Masukkan peanut butter, kacau pelahan-lahan.
Tuangkan cornflakes dalam bekas yang besar.
Masukkan sedikit demi sedikit bahan-bahan yang dah masak tu dalam cornflakes.
Kacau pelahan-lahan untuk rata sebatikan antara kedua-dua bahan.
Guna sudu kecil untuk masukkan cornflakes dalam cup kertas.
Taburkan chocolate rice kat cornflakes tu.
Masukkan kat dalam oven dalam 5 minit aje.
Dah masak.

ya rabbi senangnya.........
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:00 PM | Show all posts
nnt aku buat la time nak dekat raya tuh.. time2 slenger nak tunggu time bukak posa ka.. time cuti2 tu bakar.. siap msok bekas seal .. raya baru bukak

stu blang besar cukuplahh.. takyah bebanyakk..nnt tak abeh membazer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-7-2011 12:00 PM | Show all posts
masuk jap jumpa SYARAHAN ni{:2_75:}

gen jenis kalo dh sorong troli tesco tuh
gen akan susuri jln berliku dan berduri tu
trus menuju kt kawasan2 hot spot ehhehe
tak kira lah bape pong rege brg tu gen ttp amek dan beli
dan mls sebenarnya nak tgk rege
cam sos cili kan? tgk carik jumpe sos life tu trus amek dua botol
kicap trus amek sbotol .. megi trus amek 2 pek ke 1 pek ke
siyes kalo nak banding2 rege wt sakit ati dn rugi masa
kita nak cpt.. nak setel.. kalo nak bandg2 pong katakan
sos cili kt tesco mahal 20 sen dari sos cili kt giant
ko nak g giant plak semata2 nak beli sos cili yg lbh murah 20 sen?
duit minyak tenaga masa tak kira?

so that is wasted

ko ais kapocino sok dah kawen nak beli brg dapur
takyah penin2 ko g kedai yg terdekat dgn ko ..
contoh cam aku dekat tesco
aku g sana skalik borong jah
kalo dua owang tu RM150 tu dlm tgn la
beli brg tu biar beso2 cam sabun basoh beli yg 3kg punya
minyak msk beli tong beso.. beras beli 10kg punya...

so nnt bulan dpn ko takyah nak borong lagik brg2 tu
slain berat ia mahal so ko dah save..
mcm kicap sos cili sos tiram sardin susu tin tu ko beli xtra
contoh bln neh ko beli brg2 tu bln dpn ko beli lagik tmbh biar ade spare kt umah
so takdelah ko kene merempit kt kdai runcit smata2 nak beli sos cili tuk cecah cekodok kan?

kalo brg2 syampoo neh mandian smer beli yg dabel pek punya .. takde mslh lah
syampoo takde ko beli la satu beso punya.. cuci muke pong beso punya
body foam tu beli dapel pek ubat gg brus gg pong dabel pek

time ko bujang mmg ko bleh survive sok dah kawen ko tak pk dah nak pki systema ke nak ubat gg pemutih ke hapa

colgate pek ijo atau biru slalu ade dable pek.. pstu brus gg oral b pong slalu ade dable pek
tibai jah mcm tu.. jimat pong jimat... dan tak penin paler bila pg2 nak brus gg ubat gg dah tinggal buih jah dlm tiub


nak like jap sebelum kuar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:01 PM | Show all posts
pstu ade agik tak semekot raya yg sodap tp senang gila nak wt??
aku mls nak bancoh2 neh selerak dapor ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2011 12:02 PM | Show all posts
ais bebehh.....

apa yg gen ckp tu kaknis dah amalkan sejak dulu lagi...
sejak dr awal kawen..dah bertahun-tahun dah..
memangg jimatttt banyakk tau...!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:04 PM | Show all posts
masuk jap jumpa SYARAHAN ni





nak like jap sebelum kuar..{:1_132: ...
anieszack Post at 19-7-2011 12:00



    ahahhaha siot jah anis kan?

bleh kategori sbagai cerpen gak sbb pnjg

maceh2
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:06 PM | Show all posts
yeke aniss??
huuuuu kira leh pki la teknik gen tu ekk?
unsangkarable ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:08 PM | Show all posts
gen kalo ade mende buy 1 free one kt tesco tu harus rembat
cam ari tu sunlight buy 1 pree 1 trus rembat masok troli..

ade owang melayu tu belek2 dulu pstu letak.. moohtip?
gen tgk smer troli2 cina ade sunlight tu.. see depa pong pndai berjimat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2011 12:09 PM | Show all posts
teknik tu leh pakai jika pasangan tu memang ada bajet lebih...
ialah semua nak kena beli yg besau dan double pek kan...
so bila bayar jadi lah triple RM yg kuar....
tapi dari untunggnya memanggg lama dan banyak....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:09 PM | Show all posts
tp ni aku nasehat
kalo g kedai bakeri.. ade jual croissaint yg dlm platik beso cmpor2 tu
better jgn boli sbb itu smalam punya tak fresh
baik ko beli yg ade kt dulang tu.. tu kompom presh kul 11 pg kuar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2011 12:12 PM | Show all posts
hai adeen
yeepi_33 Post at 19-7-2011 09:40



    haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yeepiiiiiiiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:12 PM | Show all posts
huhuh.. kalo dapel pek bese lagik murah dari beli 2 brg kan? so situ dah jimat sket la
kalo beso tu skalik brhabesan.. nnt lagik 2 bln tak yah pk nak beli dah senang...
cam lari mood kan bila nak msk minyak msk abeh tgh2 bln.. kita nak biar mende tu tahan lama ehhe

tak la wiso kalo mak mertua dtg tgh bln brg2 smer komplit cume lauknya aja mgkn ikan masen je kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:12 PM | Show all posts
adeennn meh monen

asek berkepit dgn rak fail jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2011 12:14 PM | Show all posts
papepong ari neh psr mlm nak beli murtabak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:19 PM GMT+8 , Processed in 0.098195 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list