CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 110395|Reply: 319

Kenapa aku MALAS NAK KERJA ni???

[Copy link]
Post time 11-7-2011 11:24 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan Salam Sayang buat semua...


Hmmmm....hari ni hari Isnin...ramai yang mengalami penyakit Monday Blues,kan?  Pernah satu hari sahabat di sebelah cubicle merungut dan bertanya......

" Ala.....hari ni hari Isnin.....monday blues.....aku malas nak buat kerjalah......kenapa kita tak start keje hari Selasa ye?"

Hehehehehhe..tergelak kecil aku mendengar ngomelan sahabat di sebelah.....lantas aku menjawab..

" Kalau kita start keje hari Selasa, aku yakin ko dan aku akan mengalami penyakit Tuesday blues....lepas tu Wednesday blues....Thursday blues...Friday blues....begitulah kesudahannya...kan?"

Dia termenung seketika....dan mengiyakan penyataanku dan gelak tawa kami memecahkan suasana office yang mandom.

Sebenarnya hari ni aku mmg terjangkit dengan sindrom ni.....sikit je.....lebihnya sebab aku dah MALAS nak buat kerja...entahlah...aku pun dah rasa macam 'hilang hidayah' bekerja....

kenapa agaknya ye???

Kawan-kawan sekerja okay....cuma mungkin sebab beberapa faktor yang mungkin pada korang remeh...tapi pada aku dah meninggalkan kesan dan parut.....

Kerja aku dalam bidang ni menyeronokkan, tapi sejak akhir-akhir ni tekanan daripada user amat menyesakkan amarah aku...nature user ni lebih kurang je....kol kul 10 pagi, nak soh kuarkan report kul 10.30 pagi....ingat ada butang khas ke kat keyboard yang aku boleh tekan dan Zrrrrrttttttt...semua permohonan akan dilaksanakan.  hehehehehhe.....itu antaranyalah...

Lebih menyesakkan kepala lutut, dengan sikap orang2 atas kayangan yang selalu menangkan user....

" U kena proaktif..apa yang diorang nak...kita kena deliver.....tak kira masa!"  hahahahha...aku dan kawan2 mmg tak boleh blah bila dengar ayat tu.....

Betul....sikap proaktif dan segala 'tif'  perlu ada dalam diri...tapi...entahlah....agaknya dah tepu agaknya dengan keadaan di sini...

macam mana nak buat ni??? ekekekekek

uiks...korang pernah tak rasa malas nak keje macam aku ni? dah teruk sangat aku ni.......
ke aku sorang je macam ni? aku ni alien ke?  wuuuuuuu....
Multiple Polls: ( Max 5 choices ), Total 113 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2011 11:31 AM | Show all posts
topik yg bagus,,,,,,

aku maleh nak keje sbb hari2 mcm Monday Blues...x kira la hari apa....hari sabtu dan ahad terkecuali la...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 11:33 AM | Show all posts
TT belum vote ni....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 11:34 AM | Show all posts
katak...wa takde penyakit malas keje..
tapi masalahnya boss takmo bagi keje..
tue yang bosan tahap gaban
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 11:35 AM | Show all posts
Reply 3# medangmru


hahahhaha...tengok med.....aku punya otak dah beku sampai jadi TT pon lupa nak vote...

ekekekekek...sama jugak macam ko.....hari2 blues je......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 11:38 AM | Show all posts
Reply 4# ice_szeto

wahahahahah...bertuah la ko!!!

tapi bila ko cakap bos ko malas nak bagi keje tibe2 aku teringat pasal diri aku...

aku ada 5 orang budak sambilan kat opis...sepatutnya aku bagi keje yang aku kerjakan sekarang....
tapi sebab aku ragu2 dan takut sistem ni corrupt, aku buat sendiri... (penah jadik tahun lepas)...

erk....aku kena belajar percayakan anak buah,kan?

adei.....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-7-2011 11:41 AM | Show all posts
kene keje ari sbtu...   

keje dah best dah... bos pun cm kengkawan je..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 11:42 AM | Show all posts
Reply 7# k-love-n

waaa....bertuahnya!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2011 11:52 AM | Show all posts
Reply 8# katak_ungu


   bertuah la keje sbtu... ahad ade kelas...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 11:53 AM | Show all posts
Reply 9# k-love-n

bertuah sebab keje dan boss best..ekekekek
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 11:57 AM | Show all posts
topik yg besh dihari senin....

aku pun berada dlm masalah yg sama...
camner nak buat ekk?
tapi tak setiap seninlah...

kenkadang tu kena motivasikan diri sendirilah..
ingat benda yg besh2 tuk merajinkan diri buat kerje...
takde kerje tak seronok jugak...
lagi terasa masa lama sangat berada di opis..
baik kita membizikan diri..
tapi tgk jugak pada kerjelah..
kalau kena siapkan benda yg kita blur2 atau benda yg tak minat..
makin bertambah lah sindrom monday blues ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 11:58 AM | Show all posts
aku vote no. 1..
tapi bila ari jumaat aku suka....
sebab esoknya tak yah ge kerje...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 12:00 PM | Show all posts
tu la ari ni isnin..tp aku suka sbb aku keja ptg mnggu ni..hahaha mnggu dpn ptg gk...hahah
aku cuma x suka keja pgi ja tmbah2 isnin..nk kena bgn awai plak
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 12:05 PM | Show all posts
Reply 10# katak_ungu


   heheh... biasenya mcm tu... keje dh best, mesti ada kekurangan sane sini...mane ade, keje best, bos best,. gaji best, serentak...
dh ada keje, bersyukur..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 12:06 PM | Show all posts
Reply 14# k-love-n

agreed - 110%
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 12:07 PM | Show all posts
Reply 11# anieszack

semangat keje aku dah takleh nak tolong ni ha...

dah macam zombie kat opis....
badan kat opis....pikiran ntah ke mana-mana....

huhuhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2011 01:08 PM | Show all posts
Reply  anieszack

semangat keje aku dah takleh nak tolong ni ha...

dah macam zombie kat opis.. ...
katak_ungu Post at 11-7-2011 12:07


tu la... suruh kawen takmo...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 01:09 PM | Show all posts
Reply 17# ryo_takahashi1

ryo..statement tak boleh blah....ketuk dengan senduk kang....



bukan takmo kawen....orang yang takmo kawen dengan aku.....hahahahahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 01:24 PM | Show all posts
aku cuti hari ni...maksud nya arini aku takde monday blues
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 01:36 PM | Show all posts
Reply 19# ren0_0


miahahahahah......tak aci la cenggitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 04:50 AM GMT+8 , Processed in 0.063560 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list