CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: katak_ungu

Kenapa aku MALAS NAK KERJA ni???

[Copy link]
Post time 11-7-2011 02:42 PM | Show all posts
Post Last Edit by medangmru at 11-7-2011 16:34

aku tensen gak kalau amik cuti lelama ni......hp selalu bunyik.....selalunya pasal keje.....tak senang......arghhhhh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-7-2011 02:44 PM | Show all posts
Reply 41# medangmru


tak tenang kan med?

aku pernah terpikir..kalau cuti untuk hu-ha holiday nak off hp...tapi last2 aku tak sampai hati!!!


waaa...last2 aku yang tension kalau orang kol pasal keje ni takleh buat..keje ni kena hantar...saper yang boleh cover buat kerja ini...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 02:47 PM | Show all posts
Reply 40# katak_ungu

aku ader ajer..
cuma x rajin nk mereply benang2 yg ader...


aku ingat aku sorg ajer yg ader penyakit mcm tu..
rupernya.. ko pon sepenyakit ngan aku...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 43# midar

hahahaha..ternyata ini penyakit berjangkit....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 41# medangmru

agreed...
slalu sblm cuti panjang...
dh siap2 assign apa benda kena buat..
tp.. blh plak ader manusia2 yg call/sms..
tanya mcm mn nk buat....
pastu.. kuar plak ayat2 manja..
"sorry la ganggu yer"

tp penah ajer ader xprience..
time tu cuti raya... boss call hp x dpt.. line teruk sgt time tu
siap call tepon umah kt kpg nun..
tanya pasal kijer...
:@:@ lg spoil mood nk raya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 02:53 PM | Show all posts
Reply 45# midar



hahahahah..kalau aku la kan..kelemahan aku yang utama bila orang kol n cakap " sorry ye ganggu"...sambil senyum (walaupun communicate thru phone)

" eh..takpe..takpe...."

tapi bila masalah kompleks sampai bengkakkan otak aku..terus rasa nyesal bila angkat hp....

abis jahat off hp....tapi rekod paling lama pun dari kul 8mlm sampai 9 pagi...walaweh...!!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-7-2011 03:21 PM | Show all posts
setiap hr kn penyakit Monday Blues.....kadang2 aku malas g keje sbb xde keje..dr sampai hingga balik...aku ngadap tenet je, baik aku dok kat umah...blh baring2 depan tv
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 03:43 PM | Show all posts
dolu time kje, kalau hangin  baik, slalu p jalan2 kat machine.. dolu clerk store.. kengkonon de prob, wat muke bingung.. padahal nak gelak2 ngan operator... gosip2, beluu sket2, segarkan otak... hi hii... notti..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2011 04:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by medangmru at 11-7-2011 16:38
Reply  medangmru


tak tenang kan med?

aku pernah terpikir..kalau cuti untuk hu-ha holiday na ...
katak_ungu Post at 11-7-2011 02:44 PM


tu la kennn...masalah aku ni plak...HP dan simkad tu Company Bagi....so dilarang keras dr off.....mmg on standby 24/7....kalau depa call tak dapek ( depa ni merujuk pada CEO la ) ....kene wat report sbb apa tak angkat call...huuhuhuhuhu.............kalau HP sendiri mmg dah lama aku off....

aku pikio gak camner org dulu keje kan..tahun 70 dan 80-an dulu,,,,,HP tarak....depend pada telekom nyer telefon...plak tu takder fungsi miss call dan boleh nampak nombor cam HP ( CLIP )....so skang ni mmg takder alasan tuk kita tak reply balik call kalau dlm masa emergency kita takleh angkat call..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 04:39 PM | Show all posts
Reply 49# medangmru

hahahahahah...kes ko ni tak dapek nak aku tolong sebab susah nak off hp kalu cenggitu...
apa kata ko jawab:

" Er....hp saya kena culik tadi..."


Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:44 PM | Show all posts
setiap hr kn penyakit Monday Blues.....kadang2 aku malas g keje sbb xde keje..dr sampai hingga balik ...
patik Post at 11-7-2011 03:21 PM



    haipppppppppppp...keje kat mana ni??
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:45 PM | Show all posts
Reply  medangmru

hahahahahah...kes ko ni tak dapek nak aku tolong sebab susah nak off hp kalu ce ...
katak_ungu Post at 11-7-2011 04:39 PM



    Errrrrrrrr...camner plak dengan simkad itewwwwwwwwwwwwww.....konpem dua2 ilang kan....pehtu camner plak kita leh bgtahu yg HP kene culik kat dia walhal kita tak tahu yg dia ada  call atau x ......
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:46 PM | Show all posts
haipppppppppppp...keje kat mana ni??
medangmru Post at 11-7-2011 16:44


atas sbb2 keselamatan...tmpt keje dirahsiakan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:48 PM | Show all posts
Reply  midar



hahahahah..kalau aku la kan..kelemahan aku yang utama bila orang kol n cakap "  ...
katak_ungu Post at 11-7-2011 02:53 PM



    Boleh spoil hari cuti kita kalau ada kes2 emergency ni kan...dok teringat sampai tensen bagai...nak2 plak kene rush buat report.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:48 PM | Show all posts
atas sbb2 keselamatan...tmpt keje dirahsiakan..
patik Post at 11-7-2011 04:46 PM



    mcm nak apply plak keje kat tempat ko tu patik............
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:52 PM | Show all posts
mcm nak apply plak keje kat tempat ko tu patik............
medangmru Post at 11-7-2011 16:48


...bak mai resume...awal2 lg aku soh bos aku reject
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-7-2011 04:53 PM | Show all posts
Errrrrrrrr...camner plak dengan simkad itewwwwwwwwwwwwww.....konpem dua2 ilang kan....peht ...
medangmru Post at 11-7-2011 16:45



lor...ko ni med......
ko jangan cakap macam ni:


" sorrry......tak angkat kol bos hari tu...masa tu hp saya kena culik"...  kompem kantoi....

ha....macam ni caranya...

pagi tu ko datang opis dengan muka yang sugul.....bila nampak je bos ko datang dengan muka menyinga, ko buat muka sedih....
" bos..saya sedih ni.....sedih yang AMAT...hp opis saya kena culik...saya rasa hilang arah je ni..nak buat kerja pun tak boleh ni ha....saya sayang hp tu bos...saya sayang simcard tu bos...!!!! waaaaaaaaa!!"

KOMPEM bos ko tak jadi marah......serta merta dia kesian.  Sejam lepas tu, KOMPEM dia hadiahkan ko 2 bijik hp baru dengan 2 (opkos) simcard opis yang baru.....

lepas tu aku takleh nak tolong ko dah....

ekekekeke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 04:55 PM | Show all posts
Reply 54# medangmru

agreed...lagi sakit hati, dapat last minute..tapi bos hu ha shopping dengan anak bini/laki
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 05:02 PM | Show all posts
saya pon dah tension..tp bukan dengan kerja,tempat kerja n suasana...kwn2 x besh..nyesal lak tukar ke sini tapi sabar mungkin ader hikmah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2011 05:04 PM | Show all posts
Reply 59# lum_lum


bagi masa untuk kenal kawan2 baru dan bagi masa untuk kawan2 kenal diri ko dulu...mana tau suatu hari nanti boleh kamceng
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 04:06 AM GMT+8 , Processed in 0.057257 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list