CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5187|Reply: 56

[Tempatan] Pemilik kereta singapurapura ambil kesempatan isi minyak RON95?.Netizen gesa subsidi petrol ditarik balik secepat mungkin.Wajar atau tidak?

  [Copy link]
Post time 23-6-2024 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pemilik kereta singapurapura ambil kesempatan isi minyak RON95?.Netizen gesa subsidi petrol ditarik balik secepat mungkin.Wajar atau tidak?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Carilah mekanisme lain nk halang dorang isi. Sakitlah kalo petrol naik
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepat sikit la bangnon sementara berkuasa ni.
Nanti dah takda kuasa susah nak hapuskan subsidi.
Semak tengok macai-macai bodoh berguling-guling atas jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 05:55 PM | Show all posts
mana bukti type c tu tuang minyak kuning. tak nampak pon tangan dia pegang handle kuning. yg aku nampak dlm gambar tu dia bubuh jack kat bawah kereta. benda ni normal kat jb, certain pump minyak mmg sediakan jack utk kereta singapore isi minyak. nak tunggu dia joget2 goyang2 henjut2 kereta lama der, 30min tak siap isi minyak. sampai jam jalan nak layan diorg goyang2 kereta
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kereta tu kena jongket? Nak bagi maximum refill ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah lama berangan sabsidi petrol di hapuskan. Tak sangka hampir menjadi realiti jua akhirnya. Thank you Allah. Syukur sgt2.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-6-2024 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg wajar segala subsidi di tarik..

Tengok kes diesel subsidy tu je dah cukup... berapa ramai "peniaga" meroyan menggelupur sbb berpuluh2 tahun duk enjoy income seludup minyak...


Celaka punya pengkhianat negara
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 23-6-2024 06:04 PM
Aku dah lama berangan sabsidi petrol di hapuskan. Tak sangka hampir menjadi realiti jua akhirnya. Th ...

Hi 5!!!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Momohizan replied at 23-6-2024 05:55 PM
Kenapa kereta tu kena jongket? Nak bagi maximum refill ke?

Beyond maximum. Imagine a square container dengan mulutnya di tepi. Bila isi dah sampai ke mulut ko senget kan sikit akan boleh la isi sikit lagi. Gitu la konsepnya.

Ada lojik nya cuma nampak bongok sikitlah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 23-6-2024 06:09 PM
Beyond maximum. Imagine a square container dengan mulutnya di tepi. Bila isi dah sampai ke mulut k ...

Lah.. gigih betul geng kiasu ni. Dah murah...nak beyond maximum pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Momohizan replied at 23-6-2024 06:24 PM
Lah.. gigih betul geng kiasu ni. Dah murah...nak beyond maximum pulak.

Cina kalau tak berkira duit bukan cina namanya. Haha..

Duit SG dah beza berganda dgn MY pun berkira isi minyak. Apa daaa...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 23-6-2024 05:55 PM
mana bukti type c tu tuang minyak kuning. tak nampak pon tangan dia pegang handle kuning. yg aku nam ...

goyang goyang,
goyang kepala goyang
goyang goyang,
goyang kepala goyang
goyang goyang,
goyang kepala goyang
goyang goyang,
goyang kepala goyang... (33x)



http://youtu.be/3-PeW7bsNi8
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 07:06 PM | Show all posts
Tu bukan gambar tahun2 sebelum ni ke yg dok recycle? Kan skrg ada mechanism boleh report mana2 station yg membenarkan kenderaan foreigner isi RON95 didenda 1juta hinggit..??
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah tarik panjang panjang salur nozzle tu..sampai aunty Cina taukeh Stesen minyak tu tegur takut koyak salir nozzle dia. Dia kata "Saya tahu kamu mahu minyak tak mahu kurang masuk tapi jangan tarik kuat sangat la, ni tak kuat"...aku buat muka bodoh je.

Kiasu betul perangai aku masa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 23-6-2024 07:06 PM
Tu bukan gambar tahun2 sebelum ni ke yg dok recycle? Kan skrg ada mechanism boleh report mana2 stati ...

Elok je dorang isi minyak.. mana mau petrol station nak report.. duit maaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Triple_8 at 23-6-2024 10:06 PM

Ni apa pasal kaum terpaling T20 terpaling eduketed terpaling berdikari sibuk berebut tongkat dengan si buta dan si tempang? Kata tongkat orang cacat tapi berebut macam itu tongkat Musa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 23-6-2024 10:42 PM




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
isi smpi senget mcm tu takde effect ke kat evap system

btw tarik subsidi tmpt bangsa J dah la kenapa nak libatkan negeri2 lain
type c tu byk kat situ je
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Plate Singapore tak semestinya orang Singapore. Maybe orang Mesia tapi dapat Singapore PR
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Penguatkuasa kat Malaysia ni tak tau buat kerja ke...productive lah sikit...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 04:30 AM GMT+8 , Processed in 0.072393 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list