CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8433|Reply: 40

‘Nak Tunjuk Imej Kaya Tapi Ramai Bankrap’ – Zarina Anjoulie Dakwa Artis Hidup Mewah Pinjam Duit ‘Ah Long’

  [Copy link]
Post time 6-6-2024 05:20 PM | Show all posts |Read mode




Pelakon Zarina Anjoulie mendedahkan ramai artis yang suka menunjuk kemewahan sehingga menjadi ikutan pengikut mereka.


Menerusi temu bual di Astro Gempak, Zarina atau lebih mesra disapa Anju berkata, kebanyakan artis sanggup membuat pinjaman demi menunjuk mereka hidup mewah.


"Ramai artis dekat Malaysia ni nak tunjuk benda yang tak ada. Tak mengapa, saya pun tak kaya, ada masa saya pun tak ada duit. Tak mengapa sebab realitinya artis kita memang banyak tak buat duit."


"Banyak artis yang nak tunjuk imej mereka kaya tapi saya tahu berapa ramai yang bankrap."


Dalam pada itu, Anju memberitahu ramai pengikut-pengikut di media sosial yang terpengaruh dengan cara tersebut.


"Secara tak langsung, followers pun terikut-ikut gaya hidup macam itu. Sanggup hutang Ah Long semata-mata untuk kononnya hidup mewah."


"Mereka tak faham yang artis ni banyak hutang Ah Long, banyak pinjaman dan sebagainya. Kenapa nak jadi macam mereka?"





"Tak mengapa kalau awak artis bawa Myvi. Banyak saya nampak pengikut di media sosial, mereka tidak hidup dengan cara ‘mengukur baju di badan sendiri’ mereka cuba nak jadi macam itu."


Sumber: TikTok/OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2024 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
selain cantik ensem netizen suka follow org nampak kaya. nak jd influencer nk ramai follower pn kena tunjuk kaya. berbondong2 la org follow jd kan idola.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada artis rumah besar tunjuk kat ig tapi maintenance berbulan tak bayar. Ada artis kereta berderer semua roadtax mati dah bertahun. Tak yah lah percaya dengan apa yang dipaparkan di ig tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dia artis yg bangkrap dan pinjam ah long tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Spill anju spillll
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 02:26 AM | Show all posts
Fanash la bontot retis tu kalau2 nama tersebar. Agak2 shiapa? Jom speku
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-6-2024 02:45 AM | Show all posts
awal sehari jenis yg tak bayar maintenance hahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Pagar 100k dah siap ke belum?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 08:40 AM | Show all posts
waaa anju.. ni mesti tau sape sape artis yg dimaksudkan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
akuHavocczz replied at 6-6-2024 10:53 PM
Ada artis rumah besar tunjuk kat ig tapi maintenance berbulan tak bayar. Ada artis kereta berderer s ...

Ala...si jumanik tu byk kerete mewah tapi tak bayar road tax. CRV pun dia tak mampubayar road tax. Bekas pengacara kira golongan artis la ye juga
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku perasan sekarang dah kurang sangat tengok artis n celebrity melancung overseas.Kalau tak tu ada jer lah yang show off even yang muda and tak kenal pun mampu jer bawak family pergi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 11:16 AM | Show all posts
artis pompuan klu pinjam Ah Long sanggup ke tadah lubang nak bayar bunga sahaja??
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Si Anjung ni pun nsb baik mak dia ada income lebat. Blh la menempel.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:00 PM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 7-6-2024 11:51 AM
Si Anjung ni pun nsb baik mak dia ada income lebat. Blh la menempel.

mak anju ni sape? orang kaya ke, setahu aku anju ni sekolah swasta dulu...kira dari family berada dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
songket_merah replied at 7-6-2024 04:00 PM
mak anju ni sape? orang kaya ke, setahu aku anju ni sekolah swasta dulu...kira dari family berada  ...

tokey resto aunty aini tu je tatau kot ada bisnes lain lg.takpun bapaknya berduit gak wpun tak la kaya raya
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:26 PM | Show all posts
songket_merah replied at 7-6-2024 04:00 PM
mak anju ni sape? orang kaya ke, setahu aku anju ni sekolah swasta dulu...kira dari family berada  ...

mak anju bukan calang2. pernah marah gordon ramsay tau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
biar lag diorg pinjam ahlong, bkn diaorg pinjam duit anju..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:35 PM | Show all posts
artis memang ramai bankrap .. Ada yang memang berhutang dan bankrap. Ada yang kena tipu pasal agreement ke ape ke..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
songket_merah replied at 7-6-2024 04:00 PM
mak anju ni sape? orang kaya ke, setahu aku anju ni sekolah swasta dulu...kira dari family berada  ...

Depa ada Restoran aunty aini kat nilai
Tanah kawasan keliling restoran tu ada berapa biji rumah okay la org business kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari kau menempel reta mak, kete pun tk ade. Nk berjimba kt kl, nk check in kne tggu org amik or naik grab dr nilai tu.

Tp iols klau mak kaya pn mmg tumpang sikit sbnyk tp ni bercerita nk up up je, hujung2 bg rate utk review.. tu je lah keje kau hari2.
Ot sat, dia sorg je i rase yg tk pnh sekali pn post pasal gaza. Balik2 muke selfie dia syok sendiri dgn bibir cacat tu. Tp tk pe, netizen tetap sayang coz ajuling tak fake
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 03:33 AM GMT+8 , Processed in 0.060301 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list