CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9662|Reply: 82

[Tempatan] Bagi 'ratings' Rendah,Wanita Indonesia ini Kiciwa tak dapat layanan 'VIP' bersalin czer di hospital kerajaan.Netizen kecam tidak reti bersyukur

[Copy link]
Post time 30-5-2024 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 30-5-2024 08:14 AM

Baru-baru ini, tular pula di laman aplikasi X mengenai sorang wanita Indonesia mendedahkan pengalamannya bersalin di sebuah hospital kerajaan telah dikecam ramai
.



Menerusi perkongsian tangkap layar oleh @g8keepur, wanita Indonesia itu telah bersalin di salah sebuah hospital kerajaan di Pulau Pinang.
Menurutnya, dia tidak berpuas hati dengan layanan yang diberi kepadanya dari segi pelbagai aspek terutamanya selepas dia melahirkan bayi melalui caesarean.

Dia memberi rating sangat rendah untuk kesemua aspek seperti fasiliti bilik, bilik air, layanan jururawat dan layanan selepas bersalin czer di situ.


Menurutnya, dia tidak berpuas hati dengan layanan yang diberi kepadanya dari segi pelbagai aspek terutamanya selepas dia melahirkan bayi melalui caesarean.

Dia memberi rating sangat rendah untuk kesemua aspek seperti fasiliti bilik, bilik air, layanan jururawat dan layanan selepas bersalin czer di situ.
Malah, dia turut mengadu wad yang didudukinya bising dengan suara jururawat yang sedang bertugas ketika itu.

Lebih mengejutkan lagi apabila wanita itu mendakwa bayi miliknya tidak dimandikan selama empat hari oleh jururawat di situ Persekitaran wad juga dikatakan terlalu bising sehinggakan terganggu untuk tidur.

Lalu, dia mengingatkan para bakal ibu yang mahu bersalin untuk menyiapkan wang secukupnya dalam mendapatkan rawatan bersalin di hospital swasta. Dia mengakhiri hantaran dengan menjelaskan ini bakal menjadi kali terakhir bersalin di hospital kerajaan.

Susulan tularnya ciapan tersebut, rata-rata netizen telah mengecam wanita Indonesia itu kerana memberikan rating dek kerana mengimpikan layanan bak raja di hospital kerajaan.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2024 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dasar xsedar diri. Bukan kaum ko jugak kah yg laru dr byr bil???ada hati nk masuk swasta
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
apsal tak beranak di indon..bodoh punya indon miskin merempat
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak kena cerca dek budak Malaysia yang pergi jalan-jalan ke Jakarta tu... Indon Indon semua retaliate
Berdedai kat fyp tiktok aku indon2 cerca Malaysia.. kahkahkah. Hati tisu betul tak leh kena tegur langsung Indon Indon ni. Kau dah tak suka Malaysia apalagi dok hadap datang cari makan, datang jalan jalan, datang medical tourism .. berambus la pergi Singapore yang dok kebangga first werlddd tu nokkk..
Hairan betul.. dah benci tapi masih dok mai ulang ulang pergi batu caves pastu bising tak nampak melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kementerian kesihatan pun 1 apasal tak buat macam negara lain. Ada duit baru masukkan indon ni. Tidak adil untuk taxpayer yang bagi kemudahan dan duit untuk rakyat malaysia aja dan bukan ic merah atau mak pak indon. Semak menyemak aja. Tu ha banyak lagi rakyat malaysia yang berhak dapat medical treatment daripada indon and ic merah ni. Mana-mana parti politaik sila upkan janji baru untuk fasiliti malaysia untuk malaysia sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 09:25 AM | Show all posts
Dasar indon takde otak, asal ko nak beranak kat sini? Dah tahu bunting pegi balik indon awal2, dah lah bengong asal buat trip ke Malaysia condemn tempat kat Malaysia.. Sekali dia tunjuk batu caves, lepas tu makanan kari..

Lahhhhh, ko tahu klcc dgn batu caves je ke kat Malaysia ni? Pergi Langkawi lah, tapi standby duit banyak lah ye.. Takut tak cukup duit nanti kecam Malaysia mahal pulak Hujung2 tunjuk balik indon makan bakso.. Mmg tu je kena dgn tekak ko
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-5-2024 09:26 AM | Show all posts
JunkMail replied at 30-5-2024 12:26 AM
Sejak kena cerca dek budak Malaysia yang pergi jalan-jalan ke Jakarta tu... Indon Indon semua retali ...

Yg ni lawak kan.. Apa korang takde kawan indon kat sini ke yg boleh suggest pegi mana
Ke kawan2 korang tu pun menetap kat batu caves sana.. Mcm sama je
Asal dtg pegi batu caves lepas tu tunjuk mkn kari
Bodoh sangat indon2 ni, tapi tetap lah korang menetap ramai2 kat sini siap buat kedai buat anak kat sini kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 09:27 AM | Show all posts
Hospital tu flip hair je dek.  Untunglah kasi beranak kat situ, lagi mau complain.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2024 11:09 AM | Show all posts
kau gi beranak hospital indon la yang konon high class sangat..
amik kesempatan guna privilege kawin laki local lagi mau banyak bunyi..
malangnya kawin laki miskin tak mampu hantar beranak kat private..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:19 AM | Show all posts
apa akun tiktok dia
sebagai taxpayer iols nak join mencerca
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:23 AM | Show all posts
bottombikini replied at 30-5-2024 11:19 AM
apa akun tiktok dia
sebagai taxpayer iols nak join mencerca

dia da deactived... takut ler tu kena hencap 1 malaya...
bodoh punya endon, da la guna fasiliti awam rakyat malaysia..
lagi nak menyalak serupa hanjing. mentang2 berlakikan jantan gomen..
hanat betol..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 30-5-2024 11:26 AM

Bukti.. Msian lg bodoh drp indon... indon 'BUAT'...sementara Msian merempan jer(yg mampu) cam pondan lorong.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:26 AM | Show all posts
mrsbob87 replied at 30-5-2024 11:23 AM
dia da deactived... takut ler tu kena hencap 1 malaya...
bodoh punya endon, da la guna fasiliti aw ...

dia pikir dah naik taraf kalo belakikan jantan malaysia
kau tu tetap endon selamanya
pi balik beranak kat endon tengok camne spital kau yg ala2 zaman 50s tuh
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:26 AM | Show all posts
xpe dek..next bersalin, doula temankan kau..kau beli ja kolam plastik kt tesco, k.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:33 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 30-5-2024 11:09 AM
kau gi beranak hospital indon la yang konon high class sangat..
amik kesempatan guna privilege kawin ...

selalunya gini lah...kalo jenis berani post gini mst kawen laki lokal...lepas tu demand...kita yg local beranak kerajaan ni pon syukur sangat czer plus warded almost 2 weeks bayar dalam rm200 ja...lain2 tu pejam mata lah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
piska ke tu?

kalau nk vvvvvvip, apesal ko tak check in je swasta? dasar nak murah tp layanan high class nk demand mcm2.

silap2 pasni ko beranak kt negara ko sendiri, jauh lg teruk layanan ko dpt. rasainnnnn lho. moge mse tu ko teringat2 layanan spital kt malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2024 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bini nusaroyot ni. Tak sedaq diri duduk merempat sini masuk hospital gomen,nk layanan first class. Org tempatan x dapek layanan first class kalau masuk gomen.
Harap netijen cari identiti babuangkatnajis ni & viralkn.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 01:47 PM | Show all posts
Edited by nuryakmal at 30-5-2024 01:52 PM

dasar tak diuntung, panggilnya tak dijemput. mohon amik kapal pulang terus.

katanya laki malaysian. eh ko pegi la private, tak pun bayar la wad kelas 1. bodo, dasar miskin. bayar tak sampai 200 hengget kecoh
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Layanan utk rakyat malaysia ko tambh la 1@2 point. So mmg dah boleh agk layanan dkt wad o&g utk org luar mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah buat pembedahan di hospital Kerajaan. Layanan terbaik macam VVIP.  Dari proses pemeriksaan awal sampai selesai pembedahah semua tip top. Tahniah KKM!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 06:29 AM GMT+8 , Processed in 0.533087 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list