CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 12405|Reply: 72

Blockout: Scha hilang 100 ribu followers IG

[Copy link]
Post time 21-5-2024 12:48 AM | Show all posts |Read mode
Didakwa masih berdegil menjalinkan kerjasama dengan jenama penyokong Israel, pelakon Scha Alyahya kehilangan jumlah pengikut dalam Instagramnya sejak gerakan Blockout 2024 bermula.

Berdasarkan semakan, Scha atau nama sebenarnya, Sharifah Nor Azean Mahadzir Al-Yahya, 41, yang sebelum ini memiliki seramai 6.6 juta pengikut kehilangan sebanyak 100,000 pengikut setakat ini.

Secara tidak langsung, pelakon drama Awan Dania itu kini hanya memiliki jumlah pengikut 6.5 juta apabila netizen mula menyahikut dan menyekat media sosialnya.

Baru-baru ini, nama isteri kepada aktor Awal Ashaari itu disenaraikan dalam gerakan Blockout 2024 selepas didakwa tidak peka dengan nasib rakyat Palestin apabila mempromosikan jenama penyokong Israel.

Selain Scha, suaminya turut menjadi sasaran netizen bersama beberapa selebriti lain termasuk Nadhir Nasar, Nabila Razali, Mira Filzah, Siti Saleha dan Neelofa.

Selepas itu, Scha tampil menegaskan bahawa tiada siapa berhak menghukum pekerjaan dan rezeki seseorang sehingga perlu menghamburkan caci makian bertalu-talu.

Dia juga percaya tiada kuasa untuk menolak rezeki yang telah ditetapkan untuk dirinya. – HIBGLAM



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ooo

Ingatkan terus hilang 2 juta followers.

Rupanya tak sampai 1% pun hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Pehtu tak puas hati dalam 0.17% ja hilang, aiol predict haters sheol akan lagik gigih berkempen untuk blockout sheol.

Dari nak sokong Palestin, boleh jadik personal vendetta punya perjuangan. Har.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 07:30 AM | Show all posts
huh....nak boikot,boikot la bebetul....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya tuhan ada lg atikel cina ipoh ni yek !!!! Rimassss. Xlaki, bini yg bunyi. Xbini, laki yg bunyi. Semak . Xreti ke dok dendiam? Nmpk sgt laki bini skrg tgh x aman. Senjata makan tuan mungkin ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni slh satu wanita yg muka xlawa. Xda xfactor lgsg. Nk rpair kt mana pun xtau. Klu repair hidung saja pun still tulang pipi dgn lips xlawa. Jenuh la nk rpair mcm2 sudut kena amek kira.  tmplate dia ada 3 copy kan dlm mlysia? Dia, dayana rozahhh & yatie ST. Sebijik
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-5-2024 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Sikit sgt sapa la bangang2 yg duk folo retis2 ni smpai juta2.. bila diorg ni smua nak kena boikot eh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:16 AM | Show all posts
Adan MUka!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 08:17 AM | Show all posts
Sikit sangat tu. Ada effect ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia kena rompak boleh lah guna ayat sama...dah rezeki perompak tak payahlah report polis...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 21-5-2024 08:11 AM
Ya tuhan ada lg atikel cina ipoh ni yek !!!! Rimassss. Xlaki, bini yg bunyi. Xbini, laki yg bunyi. S ...

Cina ipoh tu sapa? Scha ke? Eh tak prasan plak dia org ipoh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak apa nanti naik balik
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-5-2024 07:30 AM
Pehtu tak puas hati dalam 0.17% ja hilang, aiol predict haters sheol akan lagik gigih berkempen untu ...

Follower n hater sama je 18jam bertenggek kt ig..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:24 AM | Show all posts
sat...why chuols hate sheols? selain isu palestine....
rasanya awalina lagi byk berbunyik compared to her kan?
tanya ja tauuuu bukan fan sheols pun
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa lah tololwers yang follow Retis sampai juta2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:33 AM | Show all posts
Tak pe..apalah lah sangat 100K kata sha..nanti boleh beli autofollow..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 09:36 AM | Show all posts
laki bini terpaling poyo setakat ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg pelik pelik pon netizen.ari tu aku lalu hiwat tiktok tok bured buat live. 5800 org dok tengok...aku whattttt...dgn live dlm keta muka cam tak mandi..apa la yg netizen ni..so scha yg wangi ni mesti la ramai lagi tolower dia yg sanggup bertenggek 24 jam kat ig dia..haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:45 AM | Show all posts
Manusiabesa replied at 21-5-2024 08:13 AM
Ni slh satu wanita yg muka xlawa. Xda xfactor lgsg. Nk rpair kt mana pun xtau. Klu repair hidung saj ...

hahaha..betul lah sebijik 3 beradik
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:52 AM | Show all posts
Lara dgn Lila punya IG pun dah takde

iols sedih sbb suka tgk dua beradik ni

tp aku tak folllow
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 11:28 PM GMT+8 , Processed in 0.195230 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list