CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9818|Reply: 109

[Tempatan] Jovian tutup butik selepas 17 tahun beroperasi

  [Copy link]
Post time 18-5-2024 12:28 AM | Show all posts |Read mode
Edited by stingerkaypoh at 18-5-2024 10:08 PM

KUALA LUMPUR: Jenama fesyen terkenal tempatan, Jovian Mandagie akan menutup operasi Jovian Mandagie Couture dan Jovian Ready To Wear (Jovian RTW).

Pengasasnya, Datuk Jovian Mandagie, berkata operasi Jovian Mandagie Couture dan Jovian RTW akan ditutup dalam tempoh dua minggu akan datang selepas beroperasi selama 17 tahun.

"Selama ini kami telah melancarkan banyak koleksi pakaian dan digunakan oleh berjuta pembeli di Malaysia.

"Industri fesyen telah berkembang, dan begitu juga saya beralih daripada pereka fesyen kepada ahli perniagaan.

"Dengan mengambil kira perkara ini, kami telah memutuskan untuk menutup sementara operasi," katanya dalam satu hantaran di Instagram.

Berdasarkan semakan, jenama Jovian Mandagie mempunyai beberapa cawangan kedai yang terletak di Shah Alam, Bangi, Berjaya Times Square, IOI Putrajaya, Pavillion Elite Kuala Lumpur dan Melawati Mall.

Ia juga mempunyai dua kedai berkonsep 'pop-up' yang terletak di Pusat Membeli Belah KLCC dan SOGO.











This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-5-2024 04:03 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
So akan balik ke tanah leluhur Indon tu ke?

Sempat mohon PR tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-5-2024 01:09 AM | Show all posts
Edited by stingerkaypoh at 18-5-2024 01:15 AM
B40tastePosh replied at 18-5-2024 12:33 AM
So akan balik ke tanah leluhur Indon tu ke?

Sempat mohon PR tak?

KUALA LUMPUR (May 16): Iconic Medicare Sdn Bhd (IMED), a wholly-owned unit of Iconic Worldwide Bhd (KLCONIC), is suing Jovian Apparel Sdn Bhd over an alleged outstanding sum of RM4.96 million in unpaid face masks supplied by the company to the fashion retailer.

In a filing with Bursa Malaysia, Iconic Worldwide said IMED, which is currently a major contributor to the financial performance of the group, had filed a writ of summons and statement of claim against Jovian Apparel on May 13, 2024 at the Penang High Court.

Jovian Apparel is founded by Malaysian fashion designer Datuk Jovian Mandagie, who is ex-husband to Nina Sabrina Ismail Sabri, the daughter of former prime minister Datuk Seri Ismail Sabri. They separated in December last year.

Jovian Apparel, which has been selling ready-to-wear garments since 2012, launched its own line of face masks at the height of the pandemic in 2020.

According to the statement of claim filed with the court, IMED had supplied customised face masks to Jovian Apparel based on the latter's specification and customised order under the Jovian RTW brand.

However, IMED claimed that Jovian Apparel failed to make full payment for the stock delivered, with a sum of RM3.16 million still owed for the face masks which had been delivered and accepted by the fashion retailer, taking into account warehouse charges and interest.

[On top of that, Jovian Apparel had also placed orders for face masks which IMED had prepared, but, till now, has ignored or refused to provide a delivery schedule for said face masks.

The total value of the neglected face masks stood at RM1.80 million as at April 19.


The Edge


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerkaypoh replied at 18-5-2024 01:09 AM
KUALA LUMPUR (May 16): Iconic Medicare Sdn Bhd (IMED), a wholly-owned unit of Iconic Worldwide Bhd ( ...

At least banyak dah laku face mask tu...maybe terlebih order dan pandemik pun tamat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minami2013 at 17-5-2024 10:49 PM

Kesian. Hutang pun sebab beli mask. Padahal nama popular jadi fashion designer.

Org tak nk spend mahal2 facemask ni. Sebab pakai buang. I still pakai mask kalau tempat yg high risk, kalau lepas solat malas nk mekap just pakai basic skincare & elak/malas bersosial
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-5-2024 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
So serai aritu sebab banyak hutang la eh
FIL dah xleh jd talian hayat
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
byknya hutang beli mask
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2024 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Oo so imed ni la pengeluar facemask tali putus masa live siti ritu. Antara penyumbang sales drop gak tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
swimswim replied at 18-5-2024 07:23 AM
Oo so imed ni la pengeluar facemask tali putus masa live siti ritu. Antara penyumbang sales drop gak ...

Kan, patut boleh buat saman balik sbb mask xde kualiti
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengan geng sendiri pun saman menyaman ke.. amboi kau
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ohhh.. tp ni diff company yang supply mask.. another geng co kat johor and selangor
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 08:31 AM | Show all posts
ex schoolmate i sorang buka business mask dan sanitizer masa MCO dan high demand dulu.seba dia dapat contract supply mask. macam instant kan buat business gini.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 08:53 AM | Show all posts
B40tastePosh replied at 18-5-2024 01:14 AM
At least banyak dah laku face mask tu...maybe terlebih order dan pandemik pun tamat.

padah tamak la kan,,
order byk, jual harga mahal.
target jual kat Brunei harga3x lipat.
korang bygkan, 1 box $15-$18 = rm51- rm62. pastu org beli bukan hanya 1 box, yang ada tu siap beli berkaton-katon.kat mata dia masyuk la tu.

teringat kazen aku showoff, beli facemasks jovian ni, siap caption, bukan untuk dijual. . tak hingin aku nak berjovian waima design cantik. aku beli n guna yang medical ja dan  klu nak berfashion, beli yg colored, harga $2/pack.

                                        "orang tamak selalu rugi"
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 09:24 AM | Show all posts
Gianna111 replied at 18-5-2024 08:31 AM
ex schoolmate i sorang buka business mask dan sanitizer masa MCO dan high demand dulu.seba dia dapat ...

mesti jual harga yahudi masa awl2 pandemik tu kan
hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 09:51 AM | Show all posts
renko replied at 18-5-2024 09:24 AM
mesti jual harga yahudi masa awl2 pandemik tu kan
hahaha

last last throwing price.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2024 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerkaypoh replied at 18-5-2024 04:03 AM

Kalau air gatal tak bertakung masakheun bobbies boleh berjiggly wiggly?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 10:25 AM | Show all posts
Gianna111 replied at 18-5-2024 09:51 AM
last last throwing price.

ingat dulu masa pkp yg awal
punya susah dpt mask
pastu kt kedai2 yg ada jual pun sampai 75get/box
skang 5get pun xde sapa nk beli
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 10:28 AM | Show all posts
renko replied at 18-5-2024 10:25 AM
ingat dulu masa pkp yg awal
punya susah dpt mask
pastu kt kedai2 yg ada jual pun sampai 75get/box

semua org nak make money masa tu. i kerja compandy medical supply. i ambik pre order.harga yang sama apa yang company i jual.tapi limit 1 box setiap individu yang beli.sikit i tak ambik untung.sebab nawaitu memang nak bantu orang cari mask.yela masa tu sapa tak ada mask tak leh keluar rumah.tu pun ada yang kutuk i masa tu.hahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2024 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 18-5-2024 08:53 AM
padah tamak la kan,,
order byk, jual harga mahal.
target jual kat Brunei harga3x lipat.

samala kwn aku jenis batak brand
acik kepam berat 90kg

beria menayang beli face mask Jovi ni
nampak benar ckap n muka bangga ms pakai
aku x kisah la suka hati dia la nak beli n pakai
cuma annoy dgn peel jenis batak brand n mende viral
jenis pun kipas susah mati retis influenza
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 01:37 AM GMT+8 , Processed in 0.385726 second(s), 55 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list