CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7394|Reply: 51

“Itu Bukan Rambut Saya, Itu Topi Bulu” – Enggan Disalah Anggap, Yuna Jelaskan Awal-Awal

  [Copy link]
Post time 13-5-2024 04:02 PM | Show all posts |Read mode




Sebelum ini, penyanyi popular, Yuna sering menjadi bualan netizen susulan fesyen unik yang sering diperagakan di laman media sosialnya.


Terbaru, melalui platform Instagram, Yuna awal-awal menegaskan bahawa dia memakai topi bulu-bulu, sebelum netizen salah anggap ia adalah rambutnya.


"Itu bukan rambut saya tapi memandangkan saya sudah dapat perhatian daripada anda… Jangan berhenti berbicara soal Palestin."


  



Dalam pada hantaran yang sama, penyanyi lagu Langit itu berkata bahawa kini dia hanya bekerjasama dengan pereka fesyen tempatan dan mereka yang sering menyatakan solidariti buat saudara Islam di Palestin saja.


Rata-rata netizen yang melihat hantaran tersebut ‘lega’ dengan penjelasan Yuna tetapi ada juga sesetengah daripada mereka kurang senang melihat penyanyi itu memakai aksesori sedemikian.


SUMBER : Instagram/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudung tu untik tutup leher dan dada juga....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
makin kelaut..dlu she oakai tdg bawal je..mentang dh duk us
tp makcik i dk us dlu btdg bawal jgk zaman ank dara..now lain betul..mcm xcaya lak org yg begitu blh jd mcmtu....i xjudge pun sbb dia baik
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 04:56 PM | Show all posts
leher pun terbuka luas, tunjuk je la rambut tu..
takde beza pun..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 05:00 PM | Show all posts
soalan serius, xsusah ke weh tutup rambut je tanpa tutup leher telinga sume? xrasa insecure ke anytime tutup kepala tu boleh tercabut/terbang ?
mcm lagi senang je kalau sarung tudung tu betul2.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Block jer lah pompuan ni...ntah apa2 fashion n lifestyle dia...serabai....cakap pun dah mcm org black....adik beradik Joe flizzo
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-5-2024 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg asal org bandar ke atau org kg...alang2 pakai mcm tu baik buka tudung terus...buka tudung pun peduli apa org nk kutuk...tp pakai mcm ni mcm x ikhlas je ko nk bertudung...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 13-5-2024 04:22 PM
makin kelaut..dlu she oakai tdg bawal je..mentang dh duk us
tp makcik i dk us dlu btdg bawal jgk  ...

kat malaysia pon ramai gitu..pakai tudung labuh zaman sekolah, naik 30an pakai turban tak padan pipi bulat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
It's OK yona. Semua org tau tudung awak dah lama terbang kat US sana nun
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ala yuna kalau buka tudung hilang uniqueness yuna. headgear yg yuna pakai yg buat yuna rare dan ada attitude. kalau freehair kosong takde jiwa
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je sis dgn retis malaysia yg depan org kemain berjilbab ala2 wanita lindungan kaabah,tapi kat belakang...

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi apa pencapaian dia selama dah di US tu. Sbb x follow dia jd kurang tahu level mana dia skrg. Lps duet ngan Usher tu mcm x dgr lg apa projek br dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:00 PM | Show all posts
laaa mmg gitu jeh fashion kepala sheols sejak belas2 tahun lalu... berturban... sesuai jah dgn bentuk muka lonjong sheols... ini muka bolat mcm enot gigih nak berturban tu harus iols kecam!
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jihyomelly at 13-5-2024 09:14 PM

dah memang gitu sejak ke yu es…kawan iols sek men agama lps spm hmm melayang tudung..siap skirt pendek rambut blonde lagi..b4 kawin siap berlove bite..kawin kali ke2 dgn dato mana ntah still tak bertudung..tapi lantakkan sbb dah berlaki..dia pun baik xde la kekwat..kitorg yg bukan skolah agama pulak byk yg bertudung labuh (iols tudung biasa x labuh hahahaha)
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:16 PM | Show all posts
sheols ni ibarat selangkah lagi tercabutlah serkup kepala tu... sikit2 terbukak, lama2 semua tercabut.

yuna tunggu netizen lalai jek... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2024 09:36 PM | Show all posts
pakai tak pakai sama je...

muka awam ulu banat...

lain la mcm tiz zaqyah aku ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2024 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Menggigil nak hijabless
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2024 10:19 AM | Show all posts
aiyooo bersepah2 betul dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2024 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertudung xbertudung da besar berlaki sndiri boleh fikir..yg aku heran ko rasa lawa ke fesyen gitu yuna
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2024 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
bila pemahaman yg aurat tu hanya tutup kepala je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 04:57 AM GMT+8 , Processed in 1.503572 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list