CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8002|Reply: 15

[Tempatan] Kepanasan dan Tersangkut dalam Lif hampir 2 jam,lelaki buat laporan pulis terhadap pengurusan kondominium

[Copy link]
Post time 23-4-2024 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 23-4-2024 07:53 AM

Baru-baru ini, seorang lelaki berkongsi pengalamannya tersangkut hampir dua jam di dalam lif di kondonya.




Lif tiba-tiba tersangkut masa nak turun

Menerusi video tersebut, lelaki yang dikenali sebagai Yus itu berkongsi kejadian berlaku semasa dia berseorang diri dan mahu turun dari tingkat tujuh ke lobby.

Namun, secara tiba-tiba lif berkenaan tersangkut di tingkat lima. Perkara itu membuatkan dia menekan butang kecemasan dan memberitahu sekuriti mengenai kejadian tersebut.

Pihak sekuriti memberitahu bahawa mereka akan secepatnya memanggil pihak pengurusan untuk mendapatkan bantuan.

Tetapi, selepas beberapa minit dia menekan semula untuk mendapatkan perkembangan. Jawapan yang sama kerap diberikan sehingga dia meminta mereka untuk membuka sedikit pintu supaya dia boleh mendapat udara luar.

Namun, mereka menjawab tidak boleh melakukannya kerana mereka adalah sekuriti saja. Lelaki berkenaan juga memberitahu agar sekuriti memberitahu ahli keluarganya tentang keadaannya itu.

Pada awalnya dia tetap cuba untuk bertenang menghadapi situasi itu.

Baru tahu tersangkut lif dalam jangka masa lama, buat laporan polis kerana kecuaian

Selepas merasa lama dalam lif tersebut, dia sudah mula panik dan terus cuba menekan butang kecemasan untuk mendapatkan bantuan.

Dia akhirnya dapat mendengar suara kakaknya yang kemudian memberitahu mereka sedang cuba mendapatkan bantuan.

Bantuan kemudian telah tiba dan dia berjaya diselamatkan. Apa yang membuatkan dia terkejut adalah dia tidak sangka rupa-rupanya dia telah tersangkut di dalam lif hampir satu jam lebih.

Perkara itu diketahui selepas melihat ahli keluarganya yang sedang memarahi pihak pengurusan. Dari situlah baru dia tahu yang dia sebenarnya sudah tersangkut dalam masa yang lama.

Difahamkan, dia telah laporan polis mengenai tindakan dan kecuaian pihak pengurusan tersebut.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2024 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
klu stuck lif penuh lagi haru. sop kondo klu stuck first call bomba ke maintenance?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sepatutnya procedure mmg kena panggil maintenance. Sebab bomba akan rosakkan lif tu. Nak betulkan makan masa.. nnt berhari2 tkde lif lagi pening dorang
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya masa install lift ni kena sign up maintenance per annum jugak. Agak pricey ... Kalau lambat sgt maintenance dtg, ada kemungkinan belum buat payment atau mmg tak buat payment , terpaksa cari freelance technician
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa tunjuk gambar tu ke public??? tak reti jaga aib sungguh zaman socmed ni ye
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
yg mencipta lif ni belum ada idea lg ke acaner kalo jadi mende camni lg...berpuluh tahun dh...kes camni.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-4-2024 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Gamba ape yg blurr tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu AKU BENCI RUMAH atas kayangan


AKU BENCI NAIK LIF SIANG MALAM PAGI PETANG
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2024 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
2 jam.... update security


Silap2 security tak faham bahasa...

Almaklum lah... BANGLA..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Siap menetap sambil menangisi nasib
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia yang jual tudung magnet kat TikTok tu kan...membesar kat Indon.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Call bomba je...biar padan muka management apartment tu...lif diorg kena rosakkan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Penduduk bayar maintenance x tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
takutnya ...
lindung sy dari kejadian gini..
dah la p kerja balik kerja..amek mknn kt lobi apa semua jrg nk jumpa manusia..kalau jmpa pun negro yg gedikkkk tiber dlm lift ko tnya nama org..mmg kena sembur la
ko ingt muka aku cntik cantik ni tasty kt negro..lambert lg..terbebel lak
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar konek kettewww?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
aritu mcm pernah i p amek mknn grab..otw nk naik atas i ngn bdk laki remaja..sampai level i dia stop tp pintu xterbukak..i dh tkt giler tp nk harap kt bdk laki tu sah sah dia bdk belasan thn..dlm 15 cmtu kot..dia rilek bila i dk tgu xbukak2 pintu..pastu bdk tu tekan button emergency tiber pintu tbukak...trus i ajak dia keluar kt level i..then dia pun xnak tgu lift lain p panjat tangga
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 09:05 PM GMT+8 , Processed in 0.757236 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list