CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5214|Reply: 11

[Dunia] Kualiti teruk, 40 peratus tempahan dibatalkan

  [Copy link]
Post time 21-4-2024 10:29 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 23-4-2024 11:37 AM

EV Xiaomi Dikritik Kerana Kualiti Kurang, Menggunakan Aluminium Daripada Tembaga, Kadar Pembatalan 40%

Pada 28 Mac, syarikat teknologi China Xiaomi mengumumkan pelancaran kenderaan elektrik pertama mereka, SU7.


Harga runcit standard kurang daripada 220,000 yuan, bersamaan dengan kira-kira 31 ribu dolar AS, mengurangkan jangkaan pasaran dan menandakan niat untuk bersaing dengan Tesla.

Walau bagaimanapun, netizen mengesan persamaan yang ketara antara SU7 dan Porsche Taycan, bukan sahaja dari segi penampilan tetapi juga dalam reka bentuk kunci kereta dan penggantian bateri kunci.

Sesetengah pengguna internet secara berseloroh mencadangkan untuk menamakan semula SU7 sebagai "Bao Shi mi," yang bermaksud Porche Mi, nama gabungan untuk Porche dan Xiaomi.- China Observer











This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2024 12:45 AM | Show all posts
Menggunakan Aluminium Daripada Tembaga


Using Aluminum Instead of Copper
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2024 05:13 AM | Show all posts
Sebab apa kereta buatan cina Sekarang banyak menyrtupai kereta buatan Eropah  sebab mereka menbambil designer yang pernah bekerja dengan BMW, Porsche etc
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2024 10:14 PM | Show all posts
copycat #1
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2024 10:54 PM | Show all posts
plywood replied at 22-4-2024 12:45 AM
Using Aluminum Instead of Copper

aku pun pelik ayat tu mungkin juga dia nak kata alloy tapi jadi aluminium.

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 01:40 AM | Show all posts
Bakalan jadik statistik 90% besi burok sebab ummah sendirik pon takot nak bawak mana la tauk kan tetibah bateri meletop jadi insinerator mudah alih atas jalan raya sebab kehaukkan projek Tofu Dreg repotasi ummah terpaling cut corner safety features hauk namampos tewww lantas dihumban ke tempat pelupusan perkuburan kereta letrik (EV graveyard) sambil mencemar alam sekitar khenn  







Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-4-2024 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
kambus blakang rumah
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Channel propaganda anti china berlambak lambak...x tau mana yg betul dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2024 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tidak habis kisah propaganda... Basic xiaomi ini murah sikit dari tesla model 3 cuma dapat design seperti porsche... Market war EV ini sudah level cut throat... Bukan east west issue pun...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 09:53 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-4-2024 10:54 PM
aku pun pelik ayat tu mungkin juga dia nak kata alloy tapi jadi aluminium.

Kalau tengok kat thumbnail video tu, dia tunjuk wayar cable dalam conduit.

Dulu2 wayar memang pakai tembaga/copper, sekarang ada alternatif lagi murah, guna aluminum. Tapi kalau dah murah tu, mestilah kualiti kurang dari tembaga & tak tahan lama.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 11:33 AM | Show all posts
BeskotCekelat replied at 23-4-2024 09:53 AM
Kalau tengok kat thumbnail video tu, dia tunjuk wayar cable dalam conduit.

Dulu2 wayar memang pa ...

Xiaomi platform dia 800Volt berbanding Tesla 350V-400V.

Higher the voltage lesser the resistance.

Jadi guna Alumunium tiada masalah dan lebih murah serta lebih ringan
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 12:46 PM | Show all posts
grouper replied at 23-4-2024 08:09 AM
Channel propaganda anti china berlambak lambak...x tau mana yg betul dah

selagi ada yang percaya.

hiccups itu biasa. aku pula percaya dengan market size hampir sebesar planet earth, China mampu perbaiki kelemahan dengan laju. Sabar sikit ja last2 letih lah puak2 propa ni nak cari salah

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 03:59 AM GMT+8 , Processed in 0.310436 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list