CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 18466|Reply: 31

[Dunia] Keluarga rakam penampakan raksasa Loch Ness

  [Copy link]
Post time 21-4-2024 12:31 AM | Show all posts |Read mode

Keluarga rakam penampakan raksasa Loch Ness

  • Oleh KOSMO!
  • 19 April 2024, 10:50 am



PARRY merakam gambar raksasa Loch Ness di Tanah Tinggi Scotland awal tahun ini. - Foto Peter Jolly Northpix


EDINBURGH, Scotland – Raksasa Loch Ness dilaporkan dilihat buat kali pertama pada 2024 dengan sebuah keluarga mendakwa merakam bukti baharu tentang haiwan misteri tersebut, lapor akhbar Daily Mirror semalam.

Daftar Rasmi Penampakan Raksasa Loch Ness Rasmi mengesahkan dakwaan Parry dan Hannah Malm selepas mereka merakam gambar menunjukkan kehadiran makhluk tersebut dekat Istana Urquhart yang merupakan lokasi tumpuan raksasa Loch Ness.

Ketika itu, keluarga Malm bersama anak-anak mereka melawat tasik Loch Ness buat kali pertama.

Parry menceritakan detik itu dengan berkata: “Shannon (anaknya) ternampak kepala hitam sejenis haiwan. Saya meragui kewujudan raksasa tersebut sebelum ini tetapi sekarang, saya fikir mesti ia ada di sana.”

Lebih 1,156 penampakan Loch Ness yang turut dikenali sebagai Nessie direkodkan sejak Sir Edward Mountain menghantar ekspedisi menjejaki raksasa tersebut pada tahun 1934.

Mountain yang terlibat dalam bisnes insurans menganjurkan pencarian itu.

Dia menghantar 20 orang dilengkapi kamera Kodak dan cermin mata khas untuk mengawasi tasik berkenaan, demikian menurut jurnal saintifik Nature. – AGENSI




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2024 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Binatang speerti alpaca and llama saja...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 08:21 AM | Show all posts
memerang
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye la raksasa..sekali keluar..kepala je saiz besar sikit..badan ke bawah..tetiba kontot dan kecik je..besar lg raksasa dlm cite ultraman. kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts


Hmmm...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam selalu je benda ni dirakam from to time
Bigfoot pun rajin keluar
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-4-2024 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar pun saiz mikro penis lepas tu claim raksasa
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ampon,dah 2024 gambar still taraf ni.nak membongak pon agak2 la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2024 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 21-4-2024 10:59 AM
Hmmm...

Nampak mcm itik je dok berenang..di claim monster..

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 04:35 PM | Show all posts
naga tasik chini je tak pernah muncul2
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 21-4-2024 10:59 AM
Hmmm...

Ni ke gambar nya?

Biawak kt dpn rumah cik yah kt kmpung laki iols lg besar dr ni…elok dia lalu dpn tangga gtuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by B40tastePosh at 21-4-2024 04:41 PM

Macam bijik k3l3ntet.

Tu pun nak tunjuk. Tak malu ke? Malu apa bossku? Dengki ke?



Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 21-4-2024 04:38 PM
Ni ke gambar nya?

Biawak kt dpn rumah cik yah kt kmpung laki iols lg besar dr ni…elok dia lalu d ...

Yep.
Pic cilok dari website omputeh gitu.

Susah gak nak pastikan saiz mende alah tu sebab kita taktau berapa tinggi kedudukan perakam dari aras air... senang citer berapa jauh.

Tapi, kalau tengok fizikal dan corak ombak air tu secara keseluruhan... mende alah tu nampak macam tak besar mana pun.

Mungkin bewok, mungkin buayak, mungkin sponge bob... segalanya berkemungkinan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
2024 masih 3gp
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejadah monster kemetot gitu? Monsters inc ke haper
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam bukan Nessie jah. Kici.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2024 08:33 PM | Show all posts

zaman2 semua brand hempom bersaing kamera tercanggih nak beat dslr, gambar cenggini masih wujud?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts





Yg bulat² tu orang. Boleh bandingkan saiz.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Saiz bewok Komodo ler nim. Jengok luor air sat takut sesat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu penah kecoh penampakan, foto yg nampak sangat real. Ramai juga terpercaya.

Sekali kantoi, dia cilok gambar catfish yang orang tangkap kat Itali astu sotosop kat tasek ni.

Sangap jugak omputeh ni ye.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 12:35 AM GMT+8 , Processed in 0.083228 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list