CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14980|Reply: 108

[Tempatan] Tuan rumah kiciwa rumah terbuka Hari Raya Sunyi Sepi Krik Krik,Masak Macam-Macam Tapi Tak Ada Orang Datang.Apakah yang telah berlaku?

  [Copy link]
Post time 20-4-2024 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 20-4-2024 10:00 AM

Baru-baru ini, tular sebuah video di laman X yang memaparkan individu mengadakan open house raya tetapi makanan masih banyak sebab orang tak datang.
  

Meja makan juga telah siap disediakan di depan rumah

Tuan rumah menyediakan tempat makan yang selesa untuk tetamunya. Malah, pelbagai menu juga dihidangkan termasuk rendang, nasi impit, sate dan macam-macam lagi.

Namun, paling kecewa adalah apabila tidak ramai pun yang datang ke jamuan raya rumahnya. Makanan masih banyak seumpama tidak tersentuh pun

Image via @ricxxxkiddo (X)

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2024 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Cam bodo je nak viral benda camni. Ko ada invite org ke dtg rumah? Masak banyak2 bukak kanopi cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 10:56 AM | Show all posts
dah takde orang datang dah la
merintih mcm sakai laut kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga dipermudahkan urusan owner rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm pelik pulak
biasa org mesti dtg kalau ada makan2
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Jemput Salah date ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-4-2024 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin takut tengok rendang tuan rumah kut.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:25 AM | Show all posts
loaaaaaaa knp xjemput sya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2024 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak suka pergi open house masa anak2 kecik. Demer suka explore.
Ni yg kecik dah sekolah rendah, tuptup, rasa malas nak ke mana2 beraya. Lebih suka beraya rumah pakcik makcik yg rapat je. Lebih intimate gittew
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:29 AM | Show all posts
kang nnt kang org dtg serbu rumah bawa anak beranak dia wat pertandingan lenyek nasi impit kat kapet ko pulak merintih kat radio kata tetamu mcm tarzan. tak dtg pon ko meratip gak. serba salah tau dibuatnya kita sebagai tetamu.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 20-4-2024 11:29 AM
kang nnt kang org dtg serbu rumah bawa anak beranak dia wat pertandingan lenyek nasi impit kat kapet ...

Saya hanya akan pergi kalau dijemput depan muka.
Masa tu, saya bagi alasan, anak2 kecik.
Kalau dia beriya nak saya datang, saya akan datang.
Tapi, memang makan sikit2 je, sbb mata tengok anak.
Malu oiii, kalau demer lenyek ketupat kat karpet tuan rumah. Atau pecahkan pasu yg beli dari Italy bagai tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa nak buat open house kau bodoh tak reti nak viral kan.

Lepas buat open house baru cerdik nak viral kan.

Semoga sudah cerdik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 20-4-2024 11:29 AM
kang nnt kang org dtg serbu rumah bawa anak beranak dia wat pertandingan lenyek nasi impit kat kapet ...

Haramkan je hari raya selepas raya ke 4...biar Melayu behave sikit
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah sekali kami buat kenduri budak-budak. Upah sorang budak ni panggil kawan2 dia ajak makan. Sekali budak tu tertido sampai petang.. xde sapa datang makan
Penyudahnya kami bungkus je makanan tu bagi kat semua rumah jiran2. Ada sikit hantar masjid.
Takgune punye budak, kalo tau dari awal aku dah bungkus2.. xpayah susah2 hidang
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni citer ulangan tahun lps kerr?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
semua benda nak viral

last year neber iols buat open house ramai yg mai tp makanan tak berusik sgt sbb ramai yg bertembung kenduri time tu. org mai nak jmp tuan umah je penat dah nak mkn2. acik tu keluarkan bekas plastik org nak blk je dia tapaukan dgn iols skali jd tukang tapau. licin makanan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2024 12:05 PM | Show all posts
Skang ramai suka buat video gini. Amik video lauk awal2. Pastu amik video bila majlis dah habis. Combine, pastu kata buat open house tapi org tak datang. Modus operandi dak2 sosmed attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
open house ni biasa la ada lebihan. i pernah kena dgn keluarga mentua ex. diorg bukan main siap order suh kami siapkan makanan mcm2 jenis. tempah mcm2. last2 diorg pi makan kat rumah org lain dulu dah kenyang2 baru nk dtg umah kami. last2 byk makanan yg diorg suh siapkan tu x terusik sgt. mmg sabar sgt2 jela. last2 ada yg terpaksa buang sbb dah basi ada jugak yg bagi2 kan kat jiran. kita ni siap tak nak ajak kawan2 or sedara mara yg lain sbb nk cater to them. hmm.. sabar jela.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngeri lah tgk lauk berkati2 minyak
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada mat saleh dlm YouTube tu pernah pergi kenduri kahwin Melayu...dia kata kenduri Majlis org Melayu more to Food Festival....tak da majlis tari menari untuk tetamu ke apa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 06:05 AM GMT+8 , Processed in 0.239597 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list