CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20891|Reply: 83

[Tempatan] PMX bertemu Nadir Al-Nuri

  [Copy link]
Post time 17-4-2024 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Rabu berkesempatan bertemu dengan aktivis kemanusiaan, Muhammad Nadir Al-Nuri bersama keluarganya di Kompleks Seri Perdana.

Perdana Menteri menerusi hantaran di Facebook berkata, beliau bersama isteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam pertemuan itu berasa gembira melihat Muhammad Nadir sekeluarga yang kini berada dalam keadaan baik selepas melalui penderitaan yang panjang di Semenanjung Gaza.

“Kami berbicara panjang terkait penderitaan rakyat Palestin, pendirian Malaysia serta pengalaman anggota keluarganya keluar dari zon konflik sebelum pulang ke Malaysia.

Saudara Nadir turut berkongsi kisah yang begitu mengesankan, anak-anaknya teruja melihat telur dan tembikai ketika mula sampai ke Malaysia kerana sudah berbulan lamanya tidak dapat menikmati makanan asas itu akibat situasi perang yang terus memburuk di sana,” katanya.

Selain itu, Anwar turut menitipkan doa kepada Muhammad Nadir dan keluarganya agar dapat meneruskan kehidupan dengan tenang.

“Insya-ALLAH, saya akan terus membantu sedaya upaya dalam memudahkan urusan menyalurkan bantuan kemanusiaan dari Malaysia kepada rakyat Palestin,” katanya.

Selain itu, Anwar turut memuat naik beberapa foto bersama Wan Azizah dalam sesi pertemuan bersama keluarga aktivis kemanusiaan itu yang diadakan pada Rabu. – Bernama

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 12:40 AM | Show all posts
tak tercapai dek akal betapa beraninya najib dulu siap jejak kaki di gaza
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Nuri pun dah start jilak jubo bbapokk tua nmpak nyeh
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti nak menyebok rentua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Sihat gebu jer anak2 dia...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
perlu ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-4-2024 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh hari itu katanya rumah sendiri kena bom ke apa. Dia pula minta bantuan kali ini. Itu bila ? Mmg si bini anak2 ada di Malaysia ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:06 AM | Show all posts
kemaruk replied at 18-4-2024 12:40 AM
tak tercapai dek akal betapa beraninya najib dulu siap jejak kaki di gaza

pi G#aza berani

dok dalm punjara Mesia takot

merayu2 nak tahanan dlm umah

tak tercapai dek akal betapa beraninya Bijan nih






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Sihat anak bini ingat seperti marhein perang sudan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:14 AM | Show all posts
mehmet replied at 18-4-2024 06:53 AM
Eh hari itu katanya rumah sendiri kena bom ke apa. Dia pula minta bantuan kali ini. Itu bila ? Mmg s ...

nadir mntk tlg pmx utk keluarkan anak bini dia dr rafah. mmg rumah dia habis kena bom dah, and anak bini dia dpt lari sampai ke rafah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:16 AM | Show all posts
Edited by shamsadis at 18-4-2024 11:29 AM















.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 17-4-2024 04:16 PM

Orang hina jantan lari dari perang.... Bukan kids... Seniors.. wanita and orang sakit... Ini yang berlaku di negara middle east sekarang.... Tinggal orang tidak layak perang di refugees camps.. Jantan2 lari ke europe bawa sperm saja...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:32 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 18-4-2024 08:21 AM
Orang hina jantan lari dari perang.... Bukan kids... Seniors.. wanita and orang sakit... Ini yang  ...

dulu dan la ni..

kanak2 populasi paling banyak di Gaza

so..

kanak2 lari dari medan perang ni pengecut?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 17-4-2024 04:32 PM
dulu dan la ni..

kanak2 populasi paling banyak di Gaza

Hey benak..... Aku backup kids and wanita keluar dari war zone... Buta kaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Hiasan dalaman sungguh random macam setinggan beli perabut runcit2. Siapalah contractor id ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:13 AM | Show all posts
iols lebih ingin tahu cemana anak2 dan bini dia keluar dari Rafah. Nadir dan Naeem memang dah ada kat Malaysia awal lagi sebelum October. Depa sempat balik tapi x boleh masuk dan decide patah balik ke Malaysia semula... kalau x silap i baca kat tele.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 10:17 AM | Show all posts
Lari dari medan perang??....dia askar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
rundingan dgn.govt mesir kan. dpt ler seludup bwk balik
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:46 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 18-4-2024 08:33 AM
Hey benak..... Aku backup kids and wanita keluar dari war zone... Buta kaaaaa

ko tu yg x faham..

itu ler point aku...



Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya Haura.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 03:58 PM GMT+8 , Processed in 0.076743 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list