CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Boikot budaya kito:Rakyat Malaysia, Muslim diminta boikot produk rokok.Anda setuju?

  [Copy link]
Post time 18-4-2024 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak merokok

Rokok ni byk bahaya drp benefit.. benti la sementara voley
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 09:45 AM | Show all posts
dorg kata rokok xde sumbang ke seroel
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul..i kalau org sembang bab boikot ni or  islamik mmg i check dulu merokok ke tak. Kalau dia pun sembang psl boikot sambil hembus asap rokok hmmm sekadar berkokok aje lah.
Jijik tau merokok ni.
Lg satu kalau kedai muslim pun sambil prepare / sambil menjual sibuk kemam rokok mmg big NO. Haram yg nyata.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan serious ape perasaan bini cium suami perokok? Tak geli ke nafas busuk bagai?dari bercinta da tau perokok tapi masih hadap. I cannot brain
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:44 PM | Show all posts
jangan lupa, boikot ini bukan satu kepatuhan, ianya dilakukan dengan kerelaan sendiri... disitu kekuatannya... jadi persoalannya, adakah kerelaan sendiri ini cukup kuat untuk menghadapi cabaran untuk seorang perokok tinggalkan rokok... tak akan

satu lagi, cadangan boikot rokok akan menyebabkan gerakan boikot terbahagi dua. satu tak nak satu lagi nak. Apa yang akan berlaku, bila dah terbahagi dua dalam masa yang lama..... gerakan boikot jadi lemah kerana akan pecah.... asalnya ada satu tujuan tetapi akhirnya sampai satu ketika, sebab-sebab untuk kumpulan itu berpecah lebih ditonjolkan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:51 PM | Show all posts
sokong boikot rokok. kesian kat org tak merokok terutamanya kanak2, jd 2nd hand smoker tanpa kerelaan - yg sah2 berisiko kena penyakit jugak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-4-2024 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tak blh tu la bkn tak nak
korang yg tak merokok tak tahu mcm mana seksanya bila tak dapat
btw iols da lama berenti merokok
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 18-4-2024 12:45 AM
antara alasan dorang ialah, ulama bercanggah pendapat mengenai hukum merokok

kalau kita tanya, ul ...

Ulama yg dia rujuk tu tok siak masjid kg dia yg juga perokok.... Dia tanya masa tgh main dam aji dekat warung...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 07:02 AM GMT+8 , Processed in 0.078922 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list