CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17936|Reply: 12

[Jenayah] 'Gigolo' dalang kes tikam-menikam di pusat membeli belah

  [Copy link]
Post time 16-4-2024 01:07 AM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 16-4-2024 02:37 AM

Sydney: Lelaki yang menikam orang ramai di pusat beli-belah Sydney, Sabtu lalu pernah mengiklankan diri sebagai pengiring lelaki dan cuba menyertai kumpulan pemilik senjata.

Maklumat itu didedahkan seiring siasatan terhadap Joel Cauchi, 40, yang ditembak mati selepas menyebabkan kematian enam orang di Westfield Mall di Bondi Junction.

Dia yang berasal dari Queensland dikenali dalam kalangan pihak berkuasa tempatan, namun tidak pernah ditahan sehingga melakukan jenayah itu, kira-kira sebulan selepas berpindah ke bandar ini.

Menerusi hantaran dalam kumpulan Facebook pada Disember 2020, Cauchi menulis, "saya sedang mencari kumpulan individu yang memiliki senjata termasuk pistol untuk berjumpa, berbual dan berkenalan".

Dilaporkan, Cauchi juga mendaftar profil di beberapa laman web pengiring lelaki termasuk Australia Cracker, Empire Esc*rts dan Esc*rts Australia.

Cauchi menggambarkan dirinya dalam satu profil sebagai lelaki tampan berusia 39 tahun berpangkalan di Sydney dan mencari keseronokan.

Dalam maklumat di Facebook, Cauchi mendakwa bekerja sebagai tutor bahasa Inggeris.

Sementara itu, pemilik perniagaan mengasah pisau di Queensland memberitahu Guardian Australia, Cauchi pernah bertanya mengenai perkhidmatan mengasah dua pisau 'harian' kira-kira tiga tahun lalu.

Bagaimanapun, peniaga itu menyifatkan permintaannya 'pelik' memandangkan Cauchi bukan chef atau pemotong daging.

"Apabila ditanya, jawabnya 'saya buat kerja menggunakan pisau di belakang rumah dan menggunakannya setiap hari'," katanya.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2024 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Gigolo nak jadi gangster. Last2 mana tau jadi gila.
Gigolo gangster gila.


Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi nmpk rupa elok skit dari anak ikan dato qaida. Mcm tepung gomak bertepek.

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama mental.. tapi under the radar..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape x pi mesia..jadi influencer..silap2 jadi artis..pstu ramailah berkenan buat menantu
Dari hidup smpai 40 tahun xkawin2.smpai hidup tertekan bagai bunuh org
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 08:14 AM | Show all posts
nasib baik dia tak masuk Malaysia...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-4-2024 12:16 PM | Show all posts
jual bideo tumbok sambal dlm onlyfans /telegram lagi berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 03:57 PM | Show all posts
Nurdianah replied at 16-4-2024 12:16 PM
jual bideo tumbok sambal dlm onlyfans /telegram lagi berbaloi

sambal nyet khairi?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2024 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sweet but psycho.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kap lam nga tu laju je bukak thread kes stabbing ni, sbb ramai syak warga imigran padang pasir punya keje berdasarkan gambar cctv.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak mcm iras muka laki kazen jahlop
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2024 05:18 PM | Show all posts
imigran tikam arch bishop kat sydney harini
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 12:00 AM | Show all posts
could have been worse should Aussie gun laws tak strict macam sekarang
ramai sangat manusia2 psiko sekarang ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 02:41 AM GMT+8 , Processed in 0.442024 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list