CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 23448|Reply: 40

[Jenayah] Yahudi panik, ramai mahu tinggalkan Israel (photo)

  [Copy link]
Post time 15-4-2024 03:31 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by stingerkaypoh at 15-4-2024 09:42 AM

TEHRAN: Israel panik atas kemungkinan tindak balas balas daripada Iran selepas serangan di Syria yang membunuh anggota Pengawal Revolusinya, kata seorang penasihat kepada pemimpin tertinggi Iran, hari ini.

"Sudah seminggu Zionis berada dalam keadaan panik dan berjaga-jaga," Yahya Rahim Safavi, penasihat kanan Ayatollah Ali Khamenei, dipetik sebagai berkata oleh agensi berita ISNA.

"Mereka tidak tahu apa yang Iran mahu lakukan, jadi mereka dan penyokong mereka ketakutan," ISNA memetik beliau sebagai berkata.

Tehran menyalahkan Israel dan berikrar untuk membalas dendam serangan udara 1 April ke atas Damsyik yang meratakan bangunan konsular kedutaan Iran, membunuh tujuh anggota Kor Pengawal Revolusi Islam (IRGC), termasuk dua jeneral.

Susulan serangan itu, yang tidak diulas oleh Israel, tenteranya mengumumkan penggantungan cuti. Ia juga berkata pegawai memutuskan untuk menambah tenaga kerja dan draf askar simpanan untuk mengendalikan pertahanan udara.

"Perang psikologi, media dan politik ini lebih menakutkan mereka daripada perang itu sendiri, kerana mereka menunggu serangan setiap malam dan ramai daripada mereka telah melarikan diri dan pergi ke tempat perlindungan," tambah Safavi.

Pemantau perang yang berpangkalan di Britain, Syrian Observatory for Human Rights berkata, serangan 1 April lalu mengorbankan 16 orang. Antara yang maut ialah jeneral Mohammad Reza Zahedi dan Mohammad Hadi Haji Rahimi yang merupakan komander kanan dalam Pasukan Quds, cabang operasi asing IRGC.

Zahedi, 63, adalah askar Iran paling kanan terbunuh sejak serangan peluru berpandu Amerika Syarikat di lapangan terbang Baghdad pada 2020 membunuh ketua Pasukan Quds Jeneral Qasem Soleimani.

Serangan di Damsyik berlaku dengan latar belakang perang Gaza yang bermula dengan serangan Hamas pada 7 Oktober ke atas Israel yang mengorbankan 1,170 orang, kebanyakannya orang awam.

Tehran menyokong Hamas tetapi telah menafikan sebarang penglibatan langsung dalam serangan itu yang mencetuskan pengeboman tanpa henti dan pencerobohan darat ketika Israel berikrar untuk memusnahkan Hamas.

Kementerian Kesihatan di wilayah Palestin yang dikendalikan Hamas mengatakan sekurang-kurangnya 33,686 orang telah terbunuh di sana selama enam bulan perang.

Iran tidak mengiktiraf Israel, dan kedua-dua negara telah berperang perang bayangan selama bertahun-tahun.

Republik Islam itu menuduh Israel melakukan gelombang serangan sabotaj dan pembunuhan yang menyasarkan program nuklearnya. -AFP




https://x.com/wkndgirl/status/17 ... 80sLAZDzPWWSbbX0ASw

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 05:09 AM | Show all posts
Sejenis bangsa lemah dan merempat tapi bongkak..bila kena serang yg lelaki beramai2 tinggalkan negara selamatkan diri dulu


Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Israel dah mmg nakkan perang dari mh370 mh17 tapi tak kesampaian sbb kita bijak. Iran dah termakan umpan mmg axis of evil ni akan serang habis2an utk dptkan  the land between the nile and euphrates. Mcm juga punca ww1 pembunuhan putra mahkota austria oleh pemuda serb langsung tak masuk akal boleh drag turkey into the war. Seperti abad ke20 dulu kita baru kena covid dj pun dah nak crash then ww3. Tak ader yg kebetulan semuanya dirancang. ~ if you return to sin, we will return to punishment~. 17:8
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut ummah yisroel bertahan aje di yisroel tu.. baru buleh claim mati syahid....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala set2 dio pon ramai yg org europe org america kan.balik rmh sendiri la bila kena serang.time merampas rumah org dan2 ngaku yahudi terpilih.pdhal tah2 sepatah haram kitab yahudi pon xprnah baca
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:41 AM | Show all posts
tepeklah lagi pics kalau ada...lucu2 komen nerakazen dok perli diorang iya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-4-2024 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekali plot twist depa beratur check in nak fly ke Phuket.

Gegeh la yahudi ni nak juga hidup celah2 arab dah kenapa. US tu ko punya kot.

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
habis la sesak laluan udara
kena tambah flight ummah terpaling pakat2 holiday (cabut lari) blake
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 09:13 AM | Show all posts
dgn anak2 palastine berani ler....
baru kena sikit dgn iran dah nak lari....
bacul sejak zaman Nabi Musa lagi.....dasar kapir yahudi bacul

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:05 AM | Show all posts
Sejenis bangsa penakut rupanya. Apabila negara kena serang berpusu-pusu meninggalkan negara. Berani sebab dibantu oleh US dan Britain saja. Britain tu memang kena bantu Israel sebab negara ni lah punca pendatang Yahudi dibawa masuk beramai-ramai ke Palestin, kalau tak penuh negara Britain dgn pendatang Yahudi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 mana2 yg ada dual citizenship dgn serail ni tak dpt masuk ke mesia mcm aritu.. buat masalah jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:08 AM | Show all posts
pepuak yaudi ni semua pakat lari ke yindia sana...raykat yindia sana kan pemuja yaudi
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:08 AM | Show all posts
Kita lihat apa kesudahan episode kali ini
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Well what do you expect.typical yahudi.lari dari perang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
rykall replied at 15-4-2024 10:05 AM
Sejenis bangsa penakut rupanya. Apabila negara kena serang berpusu-pusu meninggalkan negara. Berani  ...

Bangsa ni memang penakut pun. Kene baling dek batu pun takut gak. Takut suwey
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
SWORKS27 replied at 15-4-2024 10:08 AM
pepuak yaudi ni semua pakat lari ke yindia sana...raykat yindia sana kan pemuja yaudi

Haha setuju.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 10:30 AM | Show all posts

Yahudi ni ada taste dia. Takda mananya nak lari ke India biasanya diorang akan lari ke Austria, Britain, US, Switzerland dll.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
rykall replied at 15-4-2024 10:30 AM
Yahudi ni ada taste dia. Takda mananya nak lari ke India biasanya diorang akan lari ke Austria, Br ...

Depa ni pun dari situ,. Balik kampungla. Tp nanti jiran tetangga kat negara situ pulak stress sebab depa tak disukai kat negara asal depa tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 12:53 PM | Show all posts
ramai je US citizen dioffer dual citizenship siap beli rumah di tanah palestin yg dirampas. sebab tu set2 diorang ramai menetap situ. bila dah kelam kabut, pulang semula ke negara asal
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 01:41 PM | Show all posts
SWORKS27 replied at 15-4-2024 10:08 AM
pepuak yaudi ni semua pakat lari ke yindia sana...raykat yindia sana kan pemuja yaudi

Mana maunyerr.

Itam berkerak, sama macam Ethiopian jews.
Jew kulit gelap pun dilayan macam kelas pariah, apatah lagi kalau orang india.
Bakalan jadi hamba pariah tangga tercorot la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 09:11 AM GMT+8 , Processed in 0.160004 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list