CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 29960|Reply: 25

[Dunia] Israel ketakutan, desak PBB campur tangan

  [Copy link]
Post time 14-4-2024 10:58 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 14-4-2024 11:02 PM

NEW YORK: Duta Besar Israel ke PBB, Gilad Erdan menulis surat kepada rakan sejawatannya dari Malta, yang kini mengetuai Majlis Keselamatan PBB, meminta badan tertinggi itu mengadakan mesyuarat Majlis Keselamatan dengan segera untuk mengutuk serangan Iran.

Erdan juga menggesa PBB agar segera bertindak untuk menetapkan Kor Pengawal Revolusi Islam (IRGC) yang merupakan cabang utama pelbagai perkhidmatan Angkatan Tentera Iran, sebagai organisasi pengganas.


Erdan turut menyatakan kemarahan terhadap serangan itu yang disifatkan menjejaskan resolusi Majlis Keselamatan, memupuk ketidakstabilan, dan menimbulkan ancaman besar kepada keamanan dan keselamatan antarabangsa.


Iran melancarkan melancarkan berpuluh-puluh serangan dron terhadap Israel pada Sabtu.


Dua sumber keselamatan di Iraq berkata, berpuluh-puluh dron telah dikesan terbang dari Iran ke arah Israel di atas ruang udara Iraq.


Iran telah berikrar membalas dendam atas serangan Israel ke atas konsulatnya di Damsyik pada 1 April yang membunuh tujuh pegawai Pengawal Revolusi termasuk dua komander kanan.

https://www.astroawani.com/berita-dunia/israel-minta-pbb-adakan-mesyuarat-tergempar-kutuk-serangan-iran-466281





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-4-2024 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bom nuclear Israel dgn Iran, siapa lagi banyak?. Kekuatan tentera srael dan Iran siapa lagi power?

Aku sokong je serangan ke atas Israel nih...yela dep duk hentam Palestine x hingat2...

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2024 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Israel.mmg meminta nak perang kan nak abg besar backup..perangaiiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2024 11:11 PM | Show all posts
hidup Iran +1
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2024 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ahriman at 14-4-2024 11:40 PM

Ah.kebarbiean apa ni.ko serang orng takpa pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2024 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 14-4-2024 11:05 PM
Bom nuclear Israel dgn Iran, siapa lagi banyak?. Kekuatan tentera srael dan Iran siapa lagi power?

...




Ni kak noor.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-4-2024 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 14-4-2024 11:37 PM

Sukahati je label negara lain sebagai pengganas, dasar tak sedar diri. Play victim tak habis²
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2024 12:09 AM | Show all posts
Mari ber live..





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 01:32 AM | Show all posts
dia sekor ja suka cari pasal dgn negara org. Pastu tekencing takut. Bila nak tenggelam tah negara israel tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa manjanya dia.


Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 03:12 AM | Show all posts
Boohooo cry baby

Ingatkan berani, rupanya pengecut

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bapak gula ankel Sam taknak taja ka? Awat soh pbb masuk campur?

Pbb layan ka?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:33 AM | Show all posts
Cuma tu lah rakyat Iran ni tak semua sokong kerajaan skrg. Mereka ni lebih liberal. Pakai hijab sebab dipaksa. Mereka rindukan zaman Shah Iran dulu. Mungkin nanti Iran akan terbahagi kpd 2 penyokong.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 14-4-2024 11:05 PM
Bom nuclear Israel dgn Iran, siapa lagi banyak?. Kekuatan tentera srael dan Iran siapa lagi power?

...

Iran secara praktikal belum ada senjata nuklear sbb xpernàh buat ujian mcm negara lain. But who knows.... Mgkin iran gunapakai ujian nuklear korea utara
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
newyork replied at 14-4-2024 11:09 PM
Israel.mmg meminta nak perang kan nak abg besar backup..perangaiiii

Sbb netanyahu nak elak dijatuhkan prmbangkang
Apa cerita ye kecoh2 red heifer haritu? Da semelih blum
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 11:01 AM | Show all posts
bangsa aryan memang benci akan yahudi sejak dahulu lagi

german ramai keturunan aryan

nazi dulu pon berjuang demi bangsa aryan

tapi masa tu hitler tak terima rakyat negara iran sebagai bangsa aryan sejati

sebab bagi hitler, aryan sejati wajib memerangi yahudi habis habisan

mungkin sebab tu ler sekarang ni iran mati matian nak serang israel

nama "Iran" itu literally bermaksud "land of the aryans"
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
laa kan israel dari dulu lg impikan war kononnya nak cetus ww3
skrg lawan dah siap sedia motif manja mengadu bagai???
balas la habis habisan dah suka sgt perang biar hancur semua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
U all kalu nak menganjing jewishy ni boleh je masuk newsdailymail. Situ banyak yang support yisroel n abang beso jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh die bom sampai mati org iran tu xpe pulak. Ke diorg ni drama je sebenonye
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:06 PM | Show all posts
cashewnut replied at 15-4-2024 07:16 PM
U all kalu nak menganjing jewishy ni boleh je masuk newsdailymail. Situ banyak yang support yisroel  ...

sebelum masuk forum yahudi try lah forum indon dulu tengok kental ka tak?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.333453 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list