CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 28667|Reply: 30

[Dunia] O.J. Simpson meninggal dunia

[Copy link]
Post time 12-4-2024 06:06 AM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 12-4-2024 11:05 AM

LOS ANGELES: Bekas bintang National Football League (NFL) Amerika Syarikat, O.J. Simpson yang pernah terpalit dengan kontroversi pembunuhan berkembar meninggal dunia pada usia 76 tahun akibat kanser.

Perkara itu dikongsi ahli keluarganya di platform X.


"Dari keluarga Simpson, pada 10 April, bapa kami, Orenthal James Simpson menyerah diri setelah berjuang melawan kanser.


"Beliau menghembus nafas terakhir di sisi ahli keluarga termasuk anak dan cucunya. Dalam tempoh ini, keluarga beliau berharap agar diberi tempoh bertenang dan menghormati privasi mereka," menurut akaun Simpson di sini, pada Khamis.


Setakat ini tiada sebarang maklumat lain termasuk lokasi mendiang menghembus nafas terakhir.


Mendiang yang juga pernah mencatat nama sebagai pelakon itu sebelum ini pernah dibicarakan atas pertuduhan melakukan pembunuhan kejam ke atas bekas isteri, Nicole Brown Simpson dan teman lelaki isterinya, Ron Goldman pada 1995, tetapi didapati tidak bersalah atas tuduhan itu.


Pada 2017 pula, mahkamah membebaskan Simpson dari penjara di bawah parol selepas dikenakan hukuman penjara selama sembilan tahun atas kesalahan terbabit dalam rompakan bersenjata pada 2008.


https://www.astroawani.com/berita-malaysia/oj-simpson-meninggal-dunia-akibat-kanser-466084





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-4-2024 11:11 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2024 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenal sb berlakon dgn leslie nelson
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2024 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Chloe Kardashian mesti sedih bapak kandung meninggal.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2024 05:18 PM | Show all posts
Membunuh, rompakan bersenjata, kanser.

Such a colourful life. Meninggal pun at 76. Kanser tu asbab je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2024 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
rot in hell bro....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-4-2024 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 12-4-2024 12:16 PM
Kenal sb berlakon dgn leslie nelson

Betul2 tu. Filem Naked Gun. Lawak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2024 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
tak kenal pun
acik2 kertu je la kot yg kenal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2024 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 12-4-2024 09:46 PM
tak kenal pun
acik2 kertu je la kot yg kenal

haha..sama la..xkenal
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahriman replied at 12-4-2024 12:39 PM
Chloe Kardashian mesti sedih bapak kandung meninggal.

Bapak biologi khloe ke?
Kardashiam girls xde yg jadi lawyer.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-4-2024 01:55 AM
Bapak biologi khloe ke?
Kardashiam girls xde yg jadi lawyer.

Theory Konspicarut je.
Iols pernah dengar kris time muda mudi dulu boleh tahan jalang jugak.

Ni ada comparison gambar anak diorng.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 03:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahriman replied at 13-4-2024 02:32 AM
Theory Konspicarut je.
Iols pernah dengar kris time muda mudi dulu boleh tahan jalang jugak.: ...

Tp mmg byk persamaan khloe dgn oj ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahriman replied at 13-4-2024 02:32 AM
Theory Konspicarut je.
Iols pernah dengar kris time muda mudi dulu boleh tahan jalang jugak.: ...

Masa court verdict x bersalah  tu robert sorang je kan lawyer dia yg buat muka x puas hati.muka wtf
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahriman replied at 12-4-2024 12:39 PM
Chloe Kardashian mesti sedih bapak kandung meninggal.

Bapak chloe ke..

Patut la yang sorang ni gergasi mcm ada baka negro
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Panjang plak ye umur dia walau jahat bunuh orang2 dgn merompak.. dah kaya raya pun merompak lg
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 10:04 PM | Show all posts
Ahriman replied at 13-4-2024 02:32 AM
Theory Konspicarut je.
Iols pernah dengar kris time muda mudi dulu boleh tahan jalang jugak.: ...

Ada yg percaya hair stylist Alex Roldan bapak kandung si Chloe. penambah perisa lagi... middle name Chloe = Alexandria.

teori berdasarkan muka original


acik Kris memang tak dinafikan sundal, laki dia Robert Sr. pernah cari Kris sampai ke rumah boipren anak hekannya sbb berhari2 tak balik rumah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2024 10:09 PM | Show all posts
OJ menang kes sbb isu perkauman tgh panas masa tu - baru bbrp tahun kes rusuhan LA, pendakwaraya yg gila glam dan tak efisyen, dan aksi pakai sarung tangan. masa dibaca keputusan mahkamah, memang meriah ya sambutan org kulit hitam. tp apa yg kelakar OJ tuh well known self hating black man
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2024 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 12-4-2024 09:46 PM
tak kenal pun
acik2 kertu je la kot yg kenal

Kepam tak kepam?...
Acik kertu kepam kot.....

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2024 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada baca yg kaum kerabat pun kena sign NDA sbb tknk bagi bocor rahsia. Nak gak tahu siapakah yg bunuh wife die? Sampai ke sudah tak tahuuy
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2024 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 14-4-2024 02:15 AM

Buang mase haku je tiap2 malam tengok trial dia ni.  Ujong2 not guilty.  Siap dengan muke hakim jepun tu pon aku rase macam nak kijak2 aje.  Riding on Rodney King punye kes, polis racist pukol negro.  Dia ni boley menang lawan polis LA tu.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 02:23 PM GMT+8 , Processed in 0.081506 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list