CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 14537|Reply: 19

[Tempatan] Platform X, Telegram sarang 'swinger' jana untung

[Copy link]
Post time 3-4-2024 10:10 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 3-4-2024 11:29 PM

PETALING JAYA – Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia (PDRM) menumpaskan kegiatan ‘swinger’ yang beroperasi secara dalam talian di Kedah dan Johor baru-baru ini.

Dalam satu kenyataan hari ini, MCMC berkata, kegiatan kumpulan ‘swinger’ melibatkan aktiviti suami isteri bertukar-tukar pasangan dikesan susulan aduan daripada orang ramai dan pemantauan pihaknya.

Ujarnya, operasi yang dilaksanakan oleh Bahagian Penguatkuasaan MCMC dan PDRM di dua lokasi tersebut telah menemukan kumpulan ‘swinger’ yang memiliki sejumlah besar video lucah.

“Hasil serbuan, telefon bimbit, komputer, dan ‘thumbdrive’ milik suspek dirampas untuk siasatan lanjut.

“Tiga suspek berusia lingkungan 39 hingga 50 tahun didapati bertindak sebagai pentadbir (admin) bagi platform X kumpulan ‘swinger’ berkenaan, dan mereka turut didapati menjual bahan lucah bagi meraih keuntungan.

“Modus operandi suspek adalah memuat naik klip video pendek melalui platform X, dan individu yang berhasrat mendapatkan video berdurasi penuh,dikenakan bayaran sebanyak RM100 ke RM400 bagi mendapatkan pautan ke aplikasi Telegram,” katanya.

Katanya, kes disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara sehingga satu tahun, atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

MCMC dalam pasa itu mengingatkan agar orang ramai tidak menyalahgunakan perkhidmatan rangkaian dan perkhidmatan aplikasi dalam talian yang bertentangan dengan undang-undang di negara ini. – KOSMO! ONLINE

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ni? Warwar di twitter pastu link ke tele? Pastu buat sales kat tele?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 10:34 PM | Show all posts
kalau nampak profile ada lambang nenas terbalik tu, maksudnya geng2 swinger lettew
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2024 11:32 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 3-4-2024 10:34 PM
kalau nampak profile ada lambang nenas terbalik tu, maksudnya geng2 swinger lettew

Kenapa nenas??

Kat forum ni pun ade beberapa pakai profile pic nenas..

Kenapa nenas jadi simbol sekx?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 11:51 PM | Show all posts
green~tea replied at 3-4-2024 11:37 PM
Kenapa nenas??

Kat forum ni pun ade beberapa pakai profile pic nenas..

ntah la kenapa nenas yang dipilih

nape bukan durian ye
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-4-2024 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 3-4-2024 11:51 PM
ntah la kenapa nenas yang dipilih

nape bukan durian ye

Entah... masih tak menjawab soalan.. kenapa nenas
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 12:43 AM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2024 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
pelangi = LBGT
nenas = swinger
abes org lain tak boleh pakai dh simbol2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 3-4-2024 10:34 PM
kalau nampak profile ada lambang nenas terbalik tu, maksudnya geng2 swinger lettew

Terbalik tak apa, tak sengaja, dimaafkan di sisi syarak, selagi ada "ter" memang tak apa
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 09:16 AM | Show all posts
kemaruk replied at 3-4-2024 10:34 PM
kalau nampak profile ada lambang nenas terbalik tu, maksudnya geng2 swinger lettew

owh...baru tau....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 09:20 AM | Show all posts
padan la ramai penyokong israel di malaysia...golongan swinger dan LGBTQ rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 09:57 AM | Show all posts
hokeypokey replied at 4-4-2024 01:57 AM
pelangi = LBGT
nenas = swinger
abes org lain tak boleh pakai dh simbol2 ni

kan ke LBGT dan swinger tu adalah lbgtsauzplus+++++ semua tu 1 geng je diorg guna bendera yg sama pelangi
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dh ropa haiwan yek, makan mnom dot dot dot tak payah pikir panjang.. bedal mana ader.laki pempuan sama naik. ni ke namanya nafsu hayawaniyah ke nafsu haiwan tah, nafsu yg juga ade pd haiwan. katanya nafsu hok ni ade pngaruh setan jua. so buat bnde jahat lgi appealing dri buat bnde baik
pastu ade hadis kabo,
“Sesungguhnya syaitan itu bergerak di dalam diri anak Adam melalui saluran darah. Maka sempitkanlah perjalanannya dengan berlapar”. bukhari & muslim
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenas:


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 10:19 AM | Show all posts
x takut dosa tu satu, satu lg x geli ke swinger ni? bila dibutakan dek nafsu, mcm tu la gamaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2024 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
kt trit lagi satu siap ade gmbo yek..hm entahler
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-4-2024 09:57 AM
kan ke LBGT dan swinger tu adalah lbgtsauzplus+++++ semua tu 1 geng je diorg guna bendera yg sama  ...

so bendera pelangi, simbol nenas???
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2024 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
I'm gonna swing from the chandelieeeeeer
From the chandelieeeeeer



Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Telegram ramai antivaks
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Sejauh mana 'old school'nya anda..
fahdramliSejauh mana 'old school'nya anda
Views : 56228 Replies : 149
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 196999 Replies : 4559
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 30625 Replies : 167
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 26655 Replies : 100
Aneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
simpletongohAneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
Views : 4964 Replies : 29
Classic Butter Cake
Markonah_7Classic Butter Cake
Views : 4435 Replies : 30
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74296 Replies : 2984
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73366 Replies : 315
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4144 Replies : 4
Novel yang berbekas di hati anda
fahdramliNovel yang berbekas di hati anda
Views : 57323 Replies : 183

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 02:22 AM GMT+8 , Processed in 0.249273 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list