CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 25348|Reply: 9

Christopher Nolan akan disalib oleh Raja Charles menjadi Kesatria

[Copy link]
Post time 2-4-2024 05:42 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nguyentuy at 2-4-2024 05:44 PM

Pada awal bulan ini, pengarah filem Britain Christopher Nolan (53) menerima Oscar pertamanya dalam kerjayanya - berkat drama "Oppenheimer"nya tentang "Bapa Bom Atom", Robert Oppenheimer (Cillian Murphy, 47). Sekarang, pembikin filem tersebut dijangka akan menerima anugerah berprestij berikutnya: Seperti yang dilaporkan oleh BBC, Nolan telah dipilih untuk dijangka, oleh Raja Charles III (75), untuk disalib menjadi Kesatria dan seterusnya berhak memakai gelaran Sir.

Namun, bukan hanya Nolan yang menanti kehormatan ini. Menurut laporan yang sama, isterinya Emma Thomas (52), yang berperanan sebagai pengeluar bagi sebahagian besar filem berjaya Nolan, juga akan menerima penghargaan yang sama. Setelah upacara tersebut, dia akan berhak memakai gelaran Dame Emma Thomas. Kedua-dua suami isteri ini akan dianugerahkan gelaran Kesatria atas jasa mereka dalam industri filem, kata BBC mengutip keterangan kerajaan.
Sebuah pasukan impian selama beberapa dekad. Bersama-sama, mereka menerima Oscar untuk "Filem Terbaik" dalam Edisi ke-96 Anugerah Akademi berkat "Oppenheimer". Nolan juga sebelum itu dianugerahkan "Pengarah Terbaik", dan secara keseluruhan, biopik itu membawa pulang tujuh daripada anugerah Gold Man yang diidam-idamkan.

Thomas juga terlibat sebagai pengeluar dalam filem-filem Nolan seperti "Tenet", "Dunkirk", "Interstellar", "Memento", "Prestige - The Masters of Magic", dan trilogi "Dark Knight". Mereka juga dinominasikan bersama-sama untuk Oscar dalam kategori "Filem Terbaik" untuk filem thriller sains fiksyen "Inception" dan drama perang "Dunkirk", tetapi tidak berjaya.

Jadi, kisah kejayaan pasangan ini yang berlangsung selama beberapa dekad terus berlanjut tanpa halangan. Nolan dan Thomas bertemu dan jatuh cinta semasa menjadi pelajar di Universiti London. Pada tahun 1997, mereka berdua berkongsi janji suci di gereja. Kini, pasangan ini tinggal di Los Angeles dan memiliki empat orang anak bersama.


source :


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 07:52 PM | Show all posts
disalib dlm konteks ni  yg macam mana?dlm english nyer apa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah, anda memang layak
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 2-4-2024 07:52 PM
disalib dlm konteks ni  yg macam mana?dlm english nyer apa?


Translation asal muleh reputz kelas blakang utk knighthood chuols.
Pekat kebodohannya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Nangess David bekham kt bucu lemari
Lamaaaa dh verangan nk dpt knighthood.
Jenuh melobi
Suma muvie nolan best².
Kalo inception (to name a few) tu leh tgk berkali² tanpa rasa outdated punya muvie.
P la tgk.
Kna ngn selera hgpa or not jah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 3-4-2024 06:38 AM
Translation asal muleh reputz kelas blakang utk knighthood chuols.
Pekat kebodohannya.

Terbayang gak upacara tu disalibkan ke mcm upacara baptism?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-4-2024 10:42 AM | Show all posts
google translate ke berita ni? bila baca tajuk aku terbyg kena salib mcm zmn dulu tu ha
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2024 12:54 PM | Show all posts
terkejut baca tajuk oii ingat apa salah si nolan sampai nak disalib.. tapi filem2 dia mmg best belaka lah..  satu lagi Richard curtis.. mmg berulang2 tgk tak jemu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2024 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
giler google translate dia. lost abis berita dia....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2024 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 3-4-2024 06:43 AM
Nangess David bekham kt bucu lemari
Lamaaaa dh verangan nk dpt knighthood.
Jenuh melobi

Inception Ni iols dengan kawan iols gi tengok kat mid valley Sampai 3 kali..hahaha
Janji lepas keje kat mid tengok Sama Sama
Sebab first time tak paham
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 11:59 AM GMT+8 , Processed in 0.070688 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list