CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 17801|Reply: 62

Shidee Tampil Perjelas Dakwaan Pukul Abang Ipar, Minta Alihkan Kaki Punca Perbalahan – ‘Demi Allah Saya Tak Salah’

  [Copy link]
Post time 2-4-2024 05:47 AM | Show all posts |Read mode






Penyanyi berpengalaman, Shidee tampil menjelaskan punca sebenar pergaduhan melibatkan dirinya dengan abang ipar di rumah ibu mentuanya pada 25 Mac lalu.


Menerusi temu bual bersama Melodi TV3, Shidee atau nama sebenarnya Rashid Abdul Wahab berkata, pergaduhan tersebut tercetus apabila abang ipar memintanya untuk mengalihkan kaki kerana dianggap menghalang laluan.





Shidee yang sedang menghafal lagu pada ketika itu kemudiannya mempersoalkan mengapa dirinya perlu mengalihkan kaki.


"Waktu itu saya ada ‘show’ di Bangi dan pulang lewat. Saya pula balik ke rumah ibu mentua saya sebab anak saya ada di situ dan isteri saya juga sedang sarat mengandung.


"Sampai di rumah dalam pukul tiga pagi, saya terus mandi dan kemudiannya menghafal lagu. Sehinggalah satu ketika abang ipar saya keluar daripada biliknya dan meminta untuk saya mengalihkan kaki saya.


"Saya pun tanya kenapa perlu alih sebab dia boleh jalan lagi (ada ruang) tapi lepas itu saya pun alih kaki saya."


"Kemudian dia masuk ke dalam bilik air sambil merungut dan apabil dia keluar (bilik air) dia berhenti depan saya dan marah-marah."


"Saya tak tahu apa puncanya tetapi malam itu memang ada berlaku pertengkaran."


Tambah Shidee, dia kemudiannya memaklumkan kejadian tersebut kepada isterinya namun perbualan tersebut didengari abang iparnya sebelum mereka kembali bertengkar.


"Bila abang ipar saya dengar pertanyaan saya itu, dia tanya saya tak puas hati ke dengan dia? Jadi, perbalahan tersebut berlaku semula."


"Ketika pergaduhan itu berlaku, saya tak sedarlah ada luka ke, patah apa-apa ke, saya tak tahu.


"Selepas itu saya pergi ke balai polis untuk beri kenyataan mengenai pergaduhan itu dan saya ditahan reman selama dua hari untuk membantu siasatan."


Dalam pada itu, penyanyi yang popular dengan lagu ‘Semuanya Sudah Terlambat’ ini menafikan dakwaan sesetengah netizen yang menganggap dirinya sebagai seorang yang panas baran.


"Saya anggap ini adalah takdir saya dilahirkan sebegini tapi walau apa pun yang berlaku, demi Allah saya tak salah."


"Walaupun saya dipersalahkan dan orang kata saya tak betul, tapi percayalah Allah SWT lebih tahu segalanya."


"Saya bukan seorang yang panas baran. Kalau saya baran, tanya lah isteri saya pernah ke saya jentik dia dan anak-anak? Kalau saya baran mereka pasti teruk.


"Cuba kalau anda diprovokasi apakah tindakan anda? Anda pasti marah."


Terdahulu, Shidee ditahan reman selepas didakwa memukul abang iparnya dengan menggunakan batang besi hingga mendatangkan kecederaan pada 25 Mac lalu.


Untuk rekod, Shidee dan isterinya, Siti Fairunnisa mendirikan rumah tangga mereka pada 1 Februari 2010 dan hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dengan tiga orang cahaya mata.


Perkahwinan mereka menjadi perhatian apabila timbulnya kontroversi hubungan mereka tidak diresuti ibu mentuanya susulan jarak usia mereka yang jauh.


Sumber: Melodi TV3/OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar la. Kes skrg ni kes pukul. Batang besi tu bergerak pakai niat ke? Mcm budak pulak jawapan warga emas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
"Saya anggap ini adalah takdir saya dilahirkan sebegini tapi walau apa pun yang berlaku, demi Allah saya tak salah."

Dia lahirkan mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Erkkk! Dia ni kalau marah terus black out kot sampai xingat
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:31 AM | Show all posts
bahaya betul perangai baran camni..mg kalo marah dia punye mengamok sampai tak ingat
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kellasss atok 65yo tunggu timang anak ke5

Usah dilupa kesah cinta 3 segi , anak-mil-pacik. Mil is 6 yrs younger than him. Bini muda 22 thn dr dia.

Kes 2010 dlu, heols mcm becinta dgn mil. Sudahnya sauk anak? Pastu dok rumah mil sejak 2006. Tp kawen dgn bininya taun 2010. Teros mil buat report . B4 tu dia dok situ, kira macamana ? Dok serumah tp tak kawen ? Tumpang je ke apa ?  

Info semua dkt wiki. Hrp sesape sudi betolkn kalau info yinni salah.

Dan heols ni bujang telajok ke dlu ? Tak pernah kawen b4 dgn bini now ?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2024 07:53 AM | Show all posts
still tak justify kenapa pukul org tu dgn batang besi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:47 AM | Show all posts
statement dia x selari dengan situasi semasa. mohon cerita perkara sedetail yg mungkin nanti kat lawyer yg wakil tu tau pakcik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 08:51 AM | Show all posts
tua buat la perangai orang tua..... sabar byk skit
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:35 AM | Show all posts
Edited by mamajawie at 2-4-2024 10:36 AM

atok nyanyuk n bini terpaling sial..dedua perangai iblis kaki spin...ahhh bodoh la bagi statement x selari dengan apa dia buat sampai pkul dengan batang besi..apsal x kena reman lama pulak?jangan kata bini bighah tu sujud kat kaki abang soh tarik balik kes atok kertu ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:37 AM | Show all posts
matjerk replied at 2-4-2024 06:36 AM
"Saya anggap ini adalah takdir saya dilahirkan sebegini tapi walau apa pun yang berlaku, demi Allah  ...

cacat otak kot..bodoh kan statement rentua ni

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:40 AM | Show all posts
aisehhh aku minat kot Shidee ni dulu2
tak sangka la perangai hauk naw
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde siapa ke nak amek statement abang ipar dia? Dia pun taksedar apa dia buat.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 11:56 AM | Show all posts
babynina30 replied at 2-4-2024 07:53 AM
Kellasss atok 65yo tunggu timang anak ke5

Usah dilupa kesah cinta 3 segi , anak-mil-pacik. Mil is 6 ...

dia pernah mengorat aleeza kassim masa jadik model video klip sayang semua susah terlambat
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 2-4-2024 06:36 AM
"Saya anggap ini adalah takdir saya dilahirkan sebegini tapi walau apa pun yang berlaku, demi Allah  ...

Sebelum tu kata bukan panas baran. Cemana tu? Bongok tul.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 12:16 PM | Show all posts
babynina30 replied at 2-4-2024 07:53 AM
Kellasss atok 65yo tunggu timang anak ke5

Usah dilupa kesah cinta 3 segi , anak-mil-pacik. Mil is 6 ...

semekin sangat ke sampai kena merempat rumah ex gf?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 12:28 PM | Show all posts
punca pergaduhan mcm budak2 siakkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
justchu replied at 2-4-2024 12:16 PM
semekin sangat ke sampai kena merempat rumah ex gf?

Dlm page obulan i baca tu. Exgf merangkap mil buat repot n ckp heols takde memiliki rumah   

Pastu ada heols buat statement lps tu ckp , tak bercinta dgn mil .

Tp tu lah. Same mcm kes ni. Statement semua mcm baikkk , tp 1 side story je

Delulu pakcik tuo baran ni.

Hadap pulekkkk bini nk ons dgn tuo kertu 2b, 2menet nii
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 01:10 PM | Show all posts
babynina30 replied at 2-4-2024 12:31 PM
Dlm page obulan i baca tu. Exgf merangkap mil buat repot n ckp heols takde memiliki rumah   

Past ...

kelakuan tak padan umurkertu sgt dah tu
biasa org muda2 je darah panas
dah tua slow down skit

ni mcm lebih pada sakit mental

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayangkan lah kalau yg dicapai tu kapak atau pedang..mau jadi Arwah dh Abg ipar.
Btg besi dlm rumah?? ker dh siap standby??

Abg ipar pun..kerna mulut bdn binasa.
Beringat lah syaitan iblis tu mmglah diikat mase bln puasa..tp nafsu amarah syaitan tu still melekat dh dlm diri tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 06:45 AM GMT+8 , Processed in 0.072838 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list