CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 15549|Reply: 32

[Tempatan] Airport ke-8 terburuk di Asia, menteri buat lawatan mengejut!

  [Copy link]
Post time 15-3-2024 12:39 AM | Show all posts |Read mode
Edited by stingerkaypoh at 15-3-2024 12:46 AM

KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof hari ini melakukan lawatan mengejut ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang, bagi merasai sendiri pengalaman pelancong asing yang masuk ke negara ini.

Menerusi hantaran dalam Facebook, beliau berkata hasil daripada lawatan itu dijadikan panduan untuknya dalam Mesyuarat Kesesakan Pintu Antarabangsa yang berlangsung di Parlimen hari ini.


"Bermula di Bangunan Satelit KLIA, pagi ini saya menjadi sebahagian 'penumpang' yang baru mendarat sebelum berjalan ke kaunter imigresen Pintu Ketibaan Antarabangsa dan kemudian beratur bersama pelancong yang baru tiba untuk pengesahan pasport dengan tempoh menunggu kira-kira 10 minit.


"Pegawai kanan imigresen dan Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) yang bertanggungjawab menjaga urusan di KLIA memberitahu bahawa tempoh menunggu pada waktu puncak boleh mencecah 1 jam 30 minit atau dua jam," katanya.


Fadillah yang juga Menteri Peralihan Tenaga dan Transformasi Air berkata di luar waktu puncak, proses kemasukan pelancong ke Malaysia melalui pintu masuk negara di KLIA adalah kira-kira 30 minit.


Dalam hantaran itu, Fadillah turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada pegawai imigresen, MAHB dan Polis Diraja Malaysia yang membantu dan menerangkan proses perjalanan kemasukan pelancong kepadanya.


Baru-baru ini, sebuah laman web menyenaraikan KLIA pada kedudukan kelapan sebagai lapangan terbang terburuk di Asia berdasarkan perkongsian pengalaman pengembara perniagaan.


BERNAMA









Single Polls, Total 28 Users voted

Count down: 898 Days9 Hours26 min.

Your User group have no permission to vote

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2024 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
KLIA ni patut buat mcm Changi, airport bukan sekadar airport. Jadikan tempat itu meriah dan hidup. Boleh la orang datang jadi seronok, tengok ada mcm2 aktiviti… KLIA sekarang hambar
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
hambar pun klia tu, klia2 lagi meriah patut di combine satu airport
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku paling meluat lif KLIA... Boleh jadi baran oiii
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 09:51 AM | Show all posts
KLIA tuh bagi vibes sedih dan negative jer pada aku...... kedai pon tak menarik, restoran lagi lar jauh sekali.... food court plak tpt mcm tak sesuai, kena cari ceruk mana nak pi food court nyer...

lps tuh nak kena bayar extra caj plak lepas nih..... klu kena bayar caj tambahan, tapi airport level Changi, takder pon rakyat nak bebel or meluat...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
roti_banjir replied at 15-3-2024 09:51 AM
KLIA tuh bagi vibes sedih dan negative jer pada aku...... kedai pon tak menarik, restoran lagi lar j ...

Verani ka rakyat singapura dok kutuk2 negara sendiri.. mau ke dalam kalau buat cenggitu..

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-3-2024 10:19 AM | Show all posts
kenapa die yg dtg siasat ek
bkn bwh pengangkutan ke
ke ats kapasiti tpm?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 10:37 AM | Show all posts
KLIA ni mmg lgsg x best...KLIA2 dh mcm shopping complex...sementara nk tunggu flight blh la buang2 masa window shopping...kedai mknn pun bnyk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2024 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Jem di highway Elite ko pergi check dulu laaaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 10:49 AM | Show all posts
Ni based on survey sebab queue panjang & bau2 ketibas sebelum boarding kan..?? Pasni kalau ada 100 new survey, nak kena attend satu2 jugak ke??
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 11:07 AM | Show all posts
da masuk list worst baru sibuk nak jenguk..patutnya buat la lawatan berkala..tapi yg mengejut la..na=baru bole tau..kalau datang dirancang memang semua indah
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 11:10 AM | Show all posts
nazurah replied at 15-3-2024 05:38 AM
KLIA ni patut buat mcm Changi, airport bukan sekadar airport. Jadikan tempat itu meriah dan hidup. B ...

KLIA buat mcm KLIA 2 tu... best ada tempat makan2... puasss....
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka gak.. parking pun payah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
roti_banjir replied at 15-3-2024 09:51 AM
KLIA tuh bagi vibes sedih dan negative jer pada aku...... kedai pon tak menarik, restoran lagi lar j ...

Betul la uols..kaler cenggitu...kena plak flight delay di hari raya...isk...nak ke sana sini dah le jauh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Changi airport tu haa lagi berusia dari KLIA..berpuluh2 tahun beza...

tapi Changi Airport boleh je maintain faktor  "wow" kalo dibandingkan dgn KLIA..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 12:09 PM | Show all posts
izwan_izi replied at 15-3-2024 12:02 PM
Changi airport tu haa lagi berusia dari KLIA..berpuluh2 tahun beza...

tapi Changi Airport boleh je  ...

changi airport smoking room lengkap.

t1 siap ada 2 smoking room; satu berhawa dingin.


malaysia?

kau isap tepi drop off luar bangunan epot.



stupid fucks.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2024 01:42 PM | Show all posts
last pergi klia flight pagi..
satu restoran pun tak buka..
while klia2 flight time yang sama, makan banyak juga pilihan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 02:12 PM | Show all posts
Klia mmg makin teruk..klu menteri k buat lawatan buatlah mengejut sensorang. Jgn bawa pengiring..mau lg terkejut tgk keadaan n suasana tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh nak komen sebab dah bertahun tak guna klia. Tunggu la this jun aku first flight dari klia after a while. Balik nnt baru boleh komen betui ka teruk sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2024 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 15-3-2024 10:13 AM
Verani ka rakyat singapura dok kutuk2 negara sendiri.. mau ke dalam kalau buat cenggitu..

Kutukan yg membina ok je lah gov sg terima, baik both dari rakyat sendiri & pendatang. Kalau kutukn merapu mmg di who r yus kan saja
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 03:19 PM GMT+8 , Processed in 0.103898 second(s), 58 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list