CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8457|Reply: 17

[Tempatan] Hanya tahu naikkan cukai sana cukai sini, korek kocek rakyat. Kerajaan PH lemah dan jahil bangunkan ekonomi

  [Copy link]
Post time 5-3-2024 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tahniah pengundi2 kaya PH.... PH menang, orang kaya senang pppprfttt

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-3-2024 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Walanon masuk, walanon
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian aku tengok kau ni dah macam gila talak dgn pmx.  Pedulik apa hang yg B40 M40 hal org kaya kena luxury goods tax.  Biaq pi la depa mampu.  Hasil dr tax tu pun hangpa jugak yg menadah tangan nak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik introduce gst dari ko wat pelbagai cukai2 pelik ni. Iols sokong sistem percukaian yg adil meliputi semua golongan dan peringkat. Btw x sabar nk dpt tax refund ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pecat men kewangan i.

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissYouSayang at 5-3-2024 10:25 PM

Mcm mana la madanon blh pikir cukai tu  bagus sedangkan zaman nenek moyang kita dulu mcm tok janggut, tok gajah, mat kilau smua tu sggup mati la menentang british sebab kena tindas melalui cukai lahanat ini lah... Mmg x ambil ikhtibar ke or mmg bapok tua tu spesis bangang
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2024 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 5-3-2024 10:15 PM

Noks kenapa letak amir hamzah dia kan senator... bukan politician.. dia buat apa2 keputusan pun atas dasar2 technical etc

Bubuh yang berkaitan sudah lah.. ko nak attack kisah kunyit ke pulut lepa ke sukati
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinggi kena cukai
Rendah kena cukai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-3-2024 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ini saja kebolehan Nuar & rejim pemerintahan PH memajukan negara?  Cuit cukai sana, cuit cukai sini?

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Macai bangang ph senang
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 5-3-2024 08:55 PM
Mcm mana la madanon blh pikir cukai tu  bagus sedangkan zaman nenek moyang kita dulu mcm tok janggut ...

Nak kembali ke zaman tok nenek boleh je. Zaman tu keta pun x de  jalan tar pun x de lampu jalan anak2 kaki ayam pi sekolah pondok kayu semua tu boleh je. Zaman raja dijulang dek silap sikit terus pancung.  Tak de mahkamah rendah tinggi rayuan atau pun syariah.  Boleh je dek tapi kau sanggup ke tanam jagung ubi kayu sendiri makan? Sedangkan sekarang cuaca panas kau nak tido berekon bagai tapi x mo byr bil api tinggi.  Ni porum wifi pun x de zaman tok nenek sanggup ke?  Camne tu dek kau duduk dlm hutan je la jgn campur orang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 6-3-2024 12:05 AM
Setakat ini saja kebolehan Nuar & rejim pemerintahan PH memajukan negara?  Cuit cukai sana, cuit cuk ...


La kau ingat selama ni najib atuk sembab mail semua tu buat itu ini kau duit dari mana?  Turun dr langit ke tumbuh dr pokok? Eh korang ni belajar tinggi ke idok?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 09:05 AM | Show all posts
PMX = BAPAK SEGALA CUKAI DAN REGA NAIK MALAYSIA
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Pmx bapa percukaian mesia

Terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 10:52 AM | Show all posts
ape peranan penasihat kewangan tu? ke ikut je ckp paknon dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2024 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 6-3-2024 10:52 AM
ape peranan penasihat kewangan tu? ke ikut je ckp paknon dia

Peranan dia? Mencari cukai mana lagi yg boleh dinaikkan. Kalau belum wujud, cipta cukai baru. Contohnya cukai beranak, cukai hirup oksigen, cukai berjimak dan sebagainya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-3-2024 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nnti brg org kaya naik harga....tp kesan kat org bawah2 ni juga. org kaya ramai level bos2 n ramai yg bisnes. gomen naikkn cukai diaorg naikkn harga brg n perkhidmtn nk cover balik.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 02:39 PM | Show all posts
Perwira2022 replied at 6-3-2024 12:41 PM
Peranan dia? Mencari cukai mana lagi yg boleh dinaikkan. Kalau belum wujud, cipta cukai baru. Cont ...

hahahaha...........cukai berjimak tu tak leh blah......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 02:00 PM GMT+8 , Processed in 0.243125 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list