CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 22828|Reply: 35

[Tempatan] Jangan jadi lemah kalau orang fitnah kita ...Kata-Kata terbaharu Ebit Lew mengundang persoalan

  [Copy link]
Post time 3-3-2024 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 3-3-2024 12:46 AM

Pendakwah, Ebit Lew berkongsi satu nasihat mengenai kehidupan di media sosial undang perhatian netizen. Apa pula kali ini?



Menerusi Instagram, Ebit berkata yang kita perlu berharap kepada Yang Maha Esa dan tidak pedulikan segala tanggapan buruk dan fitnah terhadap diri kita.

Hidup jangan terkesan dengan orang, jangan minta dengan orang, jangan harap dengan orang.

Terkesan minta harap dengan Allah, kita buat apa untuk Allah sayang, kita buat baik untuk Allah sayang.

Orang nak keji, orang puji itu bukan urusan kita dan diorang tak boleh buat apa pun sebab itu jangan terlalu sedih kalau orang kata kita.

Jangan jadi lemah kalau orang fitnah kita, jangan pedulikan sebab kita tak hidup untuk diorang, kita hidup untuk Allah sayang.

Sebelum ini, Ebit Lew didakwa mengajak mangsa kes gangguan seksual bertukar pasangan untuk melakukan hubungan intim.


Saksi kesembilan mendedahkan perkara itu dengan menunjukkan satu tangkap layar teks WhatsApp yang dia terima di mahkamah.

Wanita itu juga berkata yang Ebit Lew bercadang untuk mereka bertukar pasangan dengan meminta suami pengadu melakukan hubungan intim bersama isterinya. Allahu..

Kredit: Instagram Ebit Lew
.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2024 03:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Meluat guwe muka acah2 tumbuk syembel hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Agama rider detected.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam Nuar Peliwat jugak la perangainya ni... Dah kantoi play victim pulak..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 3-3-2024 07:22 AM
Macam Nuar Peliwat jugak la perangainya ni... Dah kantoi play victim pulak..

Mior tu sekali pandang cam yusry kru pun ada jugak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Fitnah konon.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-3-2024 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata2 x seiring langsung dengan perlakuan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kalau fly, first class aje.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2024 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 3-3-2024 01:32 PM
Dia ni kalau fly, first class aje.

Biz class je. iols baru tgk IG dia yg pergi India tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 02:51 PM | Show all posts
muka heshe nampak kertu iya...persis hujung 40an sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
iols salute org sebegini mmg dijadikan kulet muke disaluti tar agaknya. tahap segan malu boh dicelah bontot mmg tak terkesan masih mampu berkata-kata pujangga kemut2 muka.
kalau sesetgh org blh depress tggung malu silap2 masuk spital bahagia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa percaya si busuk penoggeng ni mmg buduh laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kulit biawak betul dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 04:54 PM | Show all posts
minumlah air basuhan kaki mawla
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya lagi ke dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
geli ye tgk muka penonggang agama ni..cam hanat tersengih2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2024 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengiri masa lemah
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 06:34 PM | Show all posts
namr replied at 3-3-2024 05:20 PM
geli ye tgk muka penonggang agama ni..cam hanat tersengih2

Btul tu, cara dia ni snyum jenis snyum trkepit2, tngok pun mluat
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 06:34 PM | Show all posts
I.K.A888990 replied at 3-3-2024 03:58 PM
siapa percaya si busuk penoggeng ni mmg buduh laaaa

Rmai je lgi yg msih prcya kat dia ni, buka je FB, brtimbun2 pminat2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2024 06:35 PM | Show all posts
Farnor replied at 3-3-2024 03:50 AM
Meluat guwe muka acah2 tumbuk syembel hahaha

Snyum dia ni jnis snyum trkepit2
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 07:54 PM GMT+8 , Processed in 0.090064 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list