CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8601|Reply: 44

[Tempatan] Mulai 1 Mac bil letrik lebih RM220 kena cukai 8%. Tahniah penyokong2 PH... PH menang rakyat senang ppprrftt!!!

  [Copy link]
Post time 28-2-2024 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Kalau dahulu,  bila dengar ada cukai baru atau kenaikan sahaja puak2 PH ni lah yang pertama maki hamun lepas tu berguling2 atas jalan melalak terpekik terlolong macam langit dah nak runtuh.

Sayangnya semua dah jadi arwah....

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2024 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah aku bil api 100 lebih je so padan la muka kat korang sape suruh guna ekon, kuku, kowei semua tu. Masak air pun malassss pastu terbungkang depan ekon ngadap tv
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Babekk ekkk.. bil aku cecah 400 500 sebulan.. lom musim panas lagik ni bebudak asyik on sendiri aircond.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh.. Bukan ke selama ni ko jd pengkaji lubang jubo orang ker? Tibahhhh


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke berita nih?
Kalau betul... terima kasih pmx... I lap u poreberrrr
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 04:00 AM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 29-2-2024 02:09 AM
Betul ke berita nih?
Kalau betul... terima kasih pmx... I lap u poreberrrr

Mengalahkheun anak bersusun ghisau ko....kheunz?

Org yg zuriat bersusun takda nak mengeluh macam ko yg seketul pun siksa nak berbenih...kheunz?

Jika tariff elektrik dinaikkheun  dapat me ndidik keluarga kita utk berjimat dan tidak membazir...then bukankeww ianyer satu perkara yg positip?

Ptuiiikkk...

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-2-2024 05:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian generasi kerana berpiyemkan nuart. Kau bayangkan kalau dulo 1998, tun m tak pecat nuart lagi, aku yakin negara kita tergolong sbgai negara miskin, pariah dan kuat rasuah pastu silap2 negara kita ni dulo dijajah balik dgn british dan usa. Mujur skrg ni dah masuk zaman teknologi ai masa nuart naik.so Nuart dihentam disetiap sudut. Dia x blh buat sesuka hati mcm dulo. Izah dpt elaun 35k jer terus segala mak nenek dokumen bocor.peegayar join liberal isroel pun kantoi bodo je. Teruk geng madanon nak buat damage control. Dan byk lagiiii benda bodo nuart lakukan yg rakyat tgh saksikan sama ada ada geng sendiri yg sabotaj, pihak luar tlg bocorkan ataupun diri sdiri kantoi bodo...tggu bapok tua tu kena cash je mcm najib kena
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 29-2-2024 05:03 AM
Kesian generasi kerana berpiyemkan nuart. Kau bayangkan kalau dulo 1998, tun m tak pecat nuart lagi, ...

Tariff letrik naik...bila nak memantat on ler kipas and not aircon....apa masalahnyer?so bil bulanan tak ler mencanak mana...

Aircon iteww luxury tau...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissYouSayang at 29-2-2024 05:59 AM
stingerbumpy replied at 29-2-2024 05:24 AM
Tariff letrik naik...bila nak memantat on ler kipas and not aircon....apa masalahnyer?so bil bulan ...


Masa jadi pembangkang, kemain claim parti pkr parti derita woo..x blh tgk rakyat menderita seinci pun  terus najib kena tibai.kononnyeh bayar tol, ptptn, harga ayam naik, gst ni smua mbebankan rakyat blabla woo

Tapi bila bapok tua tu jadi pm, rakyat mengeluh skit jer terus kena sindir sape suruh jadi miskin, sape suruh memantat pakai aircond, sape suruh pakai keta murah blabla...terus auto bingai puak walanon

Kalau mcm ni la jawapan korang atas setiap permasalahan rakyat, mmg tak sampai sepenggal la jawabnyeh..perli rakyat tp yg bagi kuasa dkt korg adalah rakyat jgk..haha bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 07:10 AM | Show all posts
sib baik bil rumah acik RM20 je...dulu zaman najib bawah RM20 tak payah bayo gitu
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 29-2-2024 05:54 AM
Masa jadi pembangkang, kemain claim parti pkr parti derita woo..x blh tgk rakyat menderita seinci  ...

Kerajaan ini bukan rakyat keww bangsat?

Bukan tak boleh memantat dlm bilik aircon....boleh je....tapi bayar ler apa yg ko gunakheunz? Takkheun ko sedap memantat air lendir ko membasahi bumi...kerajaan yg nak kena bayar bil letrik ko kheunz?

Bukan macam bijan hanat ko ..buat tahi....rakyat yf kena tanggung bayar utang...
Tak keww see yal namanyer iteww?

Ptuiiikkkkkk

Burrrppp

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 29-2-2024 07:10 AM
sib baik bil rumah acik RM20 je...dulu zaman najib bawah RM20 tak payah bayo gitu


Dulu ko tak bayor bil letrik tapi skg kena pulak ko bayar utang tahi palat yg dibuat pemimpin jaman bil letrik 20hengget ko iteww kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa rm220? Kenapa tak rm500? Bodok
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 08:16 AM | Show all posts
baru check bil meols for the past 6 months, paling tinggi 160, sib baik...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissYouSayang at 29-2-2024 09:16 AM
stingerbumpy replied at 29-2-2024 07:23 AM
Kerajaan ini bukan rakyat keww bangsat?

Bukan tak boleh memantat dlm bilik aircon....boleh je.... ...


Rakyat biasa macam kau wajib kena bayar cukai kenaikkan sst 8% ape lanco tu tapi menteri2,  ahli2 parlimen dlm madanon tak perlu bayar satu sen pun sebab dorg dah dpt benefit dan perk termasuk elaun2 letrik free,air free, pinggan mangkuk, keta, tol free blabla...Senang cite bapok tua kesayangan kau tak terkesan langsung cukai2 ni, yg banyak terkesan adalah pencacai bodoh mcm kau je yg main angguk hirup kencing nuart . Bodoh punya walanon
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 08:48 AM | Show all posts
MissYouSayang replied at 29-2-2024 05:54 AM
Masa jadi pembangkang, kemain claim parti pkr parti derita woo..x blh tgk rakyat menderita seinci  ...

pasal dia parti derita la dia nak semua rakyat derita jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah kata rakyat malaysia telah sekian lama dimanjakan dengan ilusi mereka kaya, pakai kereta pakai aircond fefeeling ummah arab saudi padahal itu semua sabsidi dari hutang. Sekarang masa untuk membayar. Padan muka.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:11 AM | Show all posts
Alhamdulillah penggunaan eletrik rumah sy sebelum sebelum ni below 600kw masih dapat merasa subsidi, rebat ICPT dan tak kena SST.

https://myelectricitybill.my/bill_calculator_domestic.html

Boleh est calculation bil akan datang nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm rumah mak aku kt kampung bil letrik rm500+, tapi bila aku balik beria2 kakak aku yg jobless tutup tv anak aku nk tgk jika tinggal sekejap siap bising2, padahal aku balik setahun brp kali jer, dan memang aku bgi bulan2 kt emak aku lbh dri bil letrik bulan2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 09:34 AM | Show all posts
nk watcmne, skrg ni majoriti yg menyokong PH, xde yg nk guling2 da,

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 11:38 AM GMT+8 , Processed in 1.489368 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list